FESTOOL Domino DF-500. Har ni någon erfarenhet?Bra eller Bäst? Är den värd pengarna?
 
Jag har den själv, därför är den bäst!
 
screamin-daemon skrev:
Jag har den själv, därför är den bäst!
Instämmer. Å andra sidan har jag inte provat alternativen.
 
Säg gärna vad ni tycker och hur den är och jobba med. Tänkte köpa en om den får bra omdömme. Skriv gärna mer.
 
Finns inget alternativ till den. Skulle inte kunna leverera möbler o inredning utan den. För hobbybruk är den väl kanske väl dyr. Men när man snabbt ska foga samman stommar, sätta fasta hyllplan, fönsterbågar o karmar, dörrkarmar mm är den oslagbar. Kräver att man tänker sig för bara. Lätt att missa någon inställning och fördärva ett tillkapat stycke skiva. Precisionen kunde vara lite bättre i höjdinställningen av "bordet".
Spänn fast stycket du ska fräsa i. Det är lätt att det blir lite fel på tapphålet om inte stycket sitter fast och man kan hålla fräsen stadigt mot det. Dammsugare är ett måste. Annars blir hålen fulla med spån.
 
Bra förklarat Pingler. Fastsättning är som du säger väldigt viktigt. Och att man trycker åt maskinen mot arbersstycket som man gör med en kexmaskin.

Ett önskemål hade varit att man kunde stänga av den svängande fräsrörelsen, för då hade man haft en perfekt pluggborr. Möjligtvis går det att modda på nått sätt.
 
Dominon har ju många bra funktioner jämfört med en vanlig kexmaskin.

Det går att göra samlingar med synliga ”pluggar” /dominos. T.ex. kan man fuska ihop ett skåp, vid att fräsa in igenom sidan och direkt in i toppen/botten av skåpet. Därefter knackar man in dominon utifrån. På så vis kan man även förstärka samlingar utan att plocka isär allting.

Man kan välja om man vill ha 100 % passform eller om man vill kunna justera arbetsstyckarna.

Det finns en del tillbehör. Listanslag, systainer mm.

Nackdelen är, att man inte kan geringsfoga i tunna skivmaterial. Man kan ej heller inte fräsa spår för fer/not med den.
 
Någon mer som har synpunkter. Skriv!
 
Den är absolut bäst. Om du kommer till Cheesus i helgen kan jag ta med min Domino, så kan du leka lite med den.
 
Tyvärr kommer jag inte. Det hade varit kul att åka upp, men man är ju en sån där pappa på halv tid. Min grabb kommer först. Så är det bara.
 
Träig snickare skrev:
Tyvärr kommer jag inte. Det hade varit kul att åka upp, men man är ju en sån där pappa på halv tid. Min grabb kommer först. Så är det bara.
Det låter inte riktigt som du är värdig en Festool än.....

Köp julas maskin istället.
 
Jag har väl kommit så långt i livet att jag värdesätter människor mer än maskiner! Den som har mäst masker när han dör vinner. Är inte min sak lixom. Hade gott.
 
Ironi.......Det är allmänt känd, att en Festool nörd(Festis) har lite sjuka värderingar här i livet.
Jag håller naturligtvis 100 % med dig, men säg det inte till nån härinne. ;-)
 
Mafell har ju även sin centrumtappsmaskin. Har den i skolan och fungerar riktigt bra till det mesta, har tyvärr inte testat Dominon så jag kan inte jämföra med den.http://www.sagspecialisten.se/nav17353
 
Mafell ser bra ut. Men jag vet inte hur den är! Har någon här en Mafell? Mafell mot Festool Domino ?
Screamin-daemon. Jag trodde ett tag du hade tappat fattningen, pust stön va skönt, du hade bara festool feber. Ha ha. Jag kan väl säga att jag är inte helt frisk jag heller. Festool sjukan har jag med, lite i alla fall. Hade gott
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.