Monterade med farsans hjälp 5 av 6 fönster igår ( det runda återstår) , tog ca 4 timmar! Idag har jag skummat och är grymt nöjd. Blev enorm skillnad när man bröt den gröna gipsfasaden med lite fönster. Kan varm rekomendera metoden att gipsa hela väggar, och sedan med tigersåg( 200 kr på jula) och långt blad skära ut fönsterhålen.

Vad finns det för åsikter om arbetsordning på att läkta och lägga tegelpannor, eller försöka sätta panel på väggarna? Vad tar mest stryk, pappen eller utegipset?

/
 
Jag skulle nog ta taket först för det är bökigast med lyft och stegar osv
 
Japp, taket först!

//
 
Taket i veckan och panelen till helgen? ;)

Jag skulle satsat på ett tätt tak först också, sen panela.
 
Så får det bli!

Skall även försöka få tag på medel för att behandla golvet så fort som möjligt. Det lutar nu åt Betongförstärkare/dammbindare från PLS. Ger 5 ggr starkare yta, och dammbinder golvet. Är i princip samma som "vattenglas".

Dessutom har tiden kommit ikapp mig och jag börjar jobba redan denna veckan så smått. Slut på 10 månaders föräldraledighet och tillbaka till fasta rutiner och mindre tid för byggande :(
 
betongolja billigt o bra, binder damm bra , har det i min billackeringsverkstad.
Går får både transparant och bryten i ljusgrå.
Undvik betongfärg den "tätar" ytan och släpper om du kör vinterdäck.
 
har hört lite blandat om betongoljan men i de flesta fall funkar den säkert perekt. Fördelen med betonghärdaren är ju att den både ger starkare yta och dammbinder. har beställt 12 liter som förhoppningsvis kommer i veckan. skall blir skönt att kunna börja packa in material mm.
 
vad måste du ha starkare yta till?? Har du mjuk betong?:p
 
Tycker också det låter konstigt, men det slipade ytskiktet verkar riktigt sprött. Jag tappade en vinkelhake från trappstegen, ca 1.5 m, så klart med ena hörnet neråt, och en bit som en 50 öring lossade. En liten spik hade fastnat under dörren som jag puttade bort någon meter = klart kännbar och synlig repa! Detta är efter 2 månader, hur skall det se ut efter 20 år! Har alltid sett på betong som något grymt hårt, men tydligen blir det sprött när man först "skurar" ner alla stenar 3-4 mm och sedan stålglättar ren betong Det kan så klart vara så att jag fått dålig betong, men tror inte det. Nu skall jag få det gjort och sen har jag gjort vad jag kan!
 
Betong blir hårdare för varje år, men visst är det ett garage vi pratar om , vad gör några repor?
Om du tappar en vinkelhake som landar "fel" inte spelar det nån roll vad du har behandlat golvet med...
 
Ja, fullhärdad platta efter 50 år är det väl som gäller. Produkten jag valt används på industrigolv och gör ju ytan hårdare så självklart spelar det roll. Reporna är inte det viktiga men jag är mån om att det jag gör och lägger pengar på skall ge så bra resultat som möjligt. Jag återkommer med en rapport när det är klar.
 
Så, behandling med PLS betonghärdare utförd. Resultatet blev bra, men sista påföringen gick inte ner så mycket som jag hoppades, så på sina ställen ser det lite fläckigt ut, om man skall vara petig. Tyvärr så verkar det även bli grymt halt med lite vatten under dojjorna, vilket beror av överskottet som blev. Enligt PLS så slits detta ner efter hand. Rådet är nog för den som skall testa att bara lägga på en gång, och ev ett mycket tunt lager andra gången. Nu har jag börjat flytta in grejjerna i alla fall, och det är skönt!

Har börjat sätta takfotsbräder idag och sen är det dags för rännkrokar, rännor, takfotsplåt och sen ströläkten.
 
Dags för en liten bild uppdatering!

19_brunn_f%C3%B6re.jpg
2010-08-15
Har ju tidigare berättat om att avformningen för ursparningar/brunnar inte blev bra alls. Jag var först inne på att slipa en fas runt om men insåg att det inte skulle bli helt lätt.

20_brunn_efter.jpg
2010-08-15
Så här blev resultatet efter att lägga på fiberarmerad flytspackel (värmegolvsspackel) ganska rikligt, och sedan med fil och fint slippapper bygga upp en ny kant. Ville få detta klart innan jag behandlade golvet och blev nöjd med resultatet! Man ser lagnmingen, men det ser inte "trasigt" ut.

17_port_fonster.jpg
2010-08-20
Här har portar, dörr och fönster kommit på plats. Även en målad takfotsbräda.

18_krok.jpg
2010-08-20
Tanken var att montera hängrännor igår, men efter att ha gått på Compactkroken för att den verkade smidig, så kom jag fram till att den blev skitful. Kanske bättre på ett tvåvåningshus då kroken kommer längre från ögat. På bilden är den inställd i högsta läget.

Imorgon blir det att inhandla långa vanliga krokar istället. Tveksamt dock om jag kommer att fräsa ner dem för att få plant underlag för takfotsplåten, eller om jag petar in lite masonit imellan krokarna istället, eller hur det blir.
 
Redigerat av moderator:
Idag blev det nya krokar. Gjorde ett försök att bocka dem i skruvstycket, utan framgång! Åkte ned och fick låna en krokbockare av "plåtis" och det var ändå inte speciellt enkelt att få till det. Men när väl första blev rätt så gick de andra fint med. Nu är ränna och takfotsplåtar uppe på en sida, även stuprör är lite provisoriskt uppmonterade. Måste säga att takfotsplåtarna känns som ett bra val nu när de väl är där, och jag la remsor av masonit mellan krokarna för att få bättre stöd åt plåten, som jag spikade med pappspik.

I övrigt en stor dag idag då det är första gången en av bilarna är parkerad i garaget :)
 
dags för en upp-date...???
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.