Ja, bruket torkar ut händerna, jag brukar när jag "brukar" smörja händer väl och använda handskar så mycket det går, men att det uppstår otäcka frätskador har jag aldrig sett, känt eller hört om tidigare annat än då risk för ögonen?

Kan kanske vara läge för att varna för ett bruk som innehåller tillsatser som ger frätskador på händer och armar, eller har jag bara haft "tur" med bruk?

/R
 
Cementdamm är väldigt farligt att få i ögonen, något de flesta inte tänker på helt rätt där rog_ohl och nej jag har heller inte upplevt frätskador men som sagt jag försöker hålla efter händerna medan jag arbetar. Handskar är ju något av en paradox först skyddar de men när väl bruket slagit igenom så förvärrar de. Och plasthandskar har då inte jag på mig någon längre stund. :(
 
rog_ohl skrev:
Var köpte du det bruket, och du är säker att du blandande helt enligt anvisningar? :(

/R
Hej köpte det på byggmax blandade som beskrivning här på sidan

Mvh Michael
 
Är inte B-bruk bättre än C-bruk? Kostar lika mycket på byggmax...
 
KristvallaMicke skrev:
Hej vill tala om att jag oxå glidgjutit nu men långt ifrån så enkelt som detta forum fick det attl åta.Dels fick jag dra pipan säkert 6 gånger då allt rann tillbaka ner i pipan igen fick ta upp det i en spann och hålla på så grisigt värre.Utökade skumgummigkudden area till 20*20 hjälpte föga höll på att laborera satte en ögal under plattan och över då jag har panna fick jag dra den neråt efter varje dragning.Tilläggas bör att använd handskar jag fick riktigt otäcka frätskador på händer och armar utav C Bruket så som sagt skydda er rejält även munskydd och glasögon rekomenderas jag hade dock inget utav detta då jag inte ens visste att det var så farligt som det var.Nåväl ska ta ett par omgångar till när mina händer har läkt ihop tillräckligt. LYCKA TILL! Med er glidgjutning Michael Petersson//Nybro
Om bruket rann ned i skorstenen var det ju naturligtvis för löst. Man bör ha lite erfarenhet av murbruk hur det ska blandas och vilken konsistens som fungerar bra vid olika tillfällen. Då hade du även insett hur mycket det fräter. Jag har alltid handskar i tjockplast på mig när jag grejar med murbruk (Biltema, nästan gratis).
 
Lägesrapport tre år efter min glidgjutning.

Piporna funkar utmärkt och ser hela (men inte så rena) ut.
Synd att det håller så bra för det var så kul att glidjuta att jag nästan hoppas att det snart börjar rasa ihop på insidan. Eller kanske inte.
:D
 
  • Gilla
baggeliden
  • Laddar…
Rökkanalen till min vedspis är ca 8x23 cm vilket ju är fantastiskt smalt q(;^;)p. Går det att glidgjuta? Det går ju i.a.f. inte att få ner något vettigt rör.

Jag antar att svaret är nej, och då kommer nästa fråga: hur svårt är det att slå bort en mellanvägg (självklart inte murad i förband). Kanalen är ca 7 m lång. Är det överhuvudtaget möjligt?
 
Hm, jag har samma som ZyntaX, runt rör ca 3 meter ner i skorstenen.
har ca 9,5 meter totalt, sotarna sa vid besikning att det var ltie dåliga fogar och han rekomenderade att jag skulle sätta in rör eller glidgjuta om jag skulle elda hårt (har en vedpannas om det stödeldas med, så det blir inte så mkt eldande nu, Men framöver funderar jag på att köra den som primärvärme), Kan man sätta rör i rör? Om platsen finns, har inte mätt exact, men sotarna så att röret är ca 120 mm i diameter.
Eller hur fasen får man bort det röret?
 
Detta låter mycket intressant med att glidgjuta själv.
Funderar på att göra detta på vår sommarstuga i sommar.
Det är en gammal banvaktstuga byggd 1905.
Skortstenen är inte kontrollerad på många år.

Hur tjock skumgummibit är lämpligast att använda?
Var köper man det i Göteborgstrakten?
 
zingo skrev:
Lägesrapport tre år efter min glidgjutning.

Piporna funkar utmärkt och ser hela (men inte så rena) ut.
Synd att det håller så bra för det var så kul att glidjuta att jag nästan hoppas att det snart börjar rasa ihop på insidan. Eller kanske inte.
:D
Om du tyckte det va så roligt att glidgjuta får du mer än gärna komma hem till mig och fixa den ena pipan;)
Jag bor i Örebro...........d^_^b
 
Voiden...
Jag skulle kolla i en tygaffär.
De brukar ha skumgummi av olika anledningar.
Annars har jag nog kvar av den tjockleken jag använde.
Har för mig att den var 3 cm tjock.
Och jag bor i göteborgstrakten så du kan komma och hämta.
:D
 
Zingo, jag bor i Partille och skulle vara SÅ tacksam om jag fick komma och hälsa på dig och se hur du gjort. Är lite skraj för att göra jobbet själv (tänk om skiljeväggaran rasar eller om kudden fastnar ...) men efter att läst denna tråd känner jag att det kanske är dax att testa.
 
det enda man reagerar på i den här tråden är att man använder vanligt cementbruk? Okej det blir nog snyggt och godkänt men vad händer om man eldar ordentligt och skorstenen expanderar? Kommer det att spricka ?
 
Använder man något annat när man murar skorstenar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.