Tänk..att aldrig får man vara riktigt glad.

Först känner man att man verkligen kommit upp sig i smöret och har en massa goa okända vänner som kommer och river en hel dag. Dessutom bönar folk och ber att få komma till vårt lilla pörte i finnmarken för att få hjälpa till.

Men vad gör moderator Cinolin då?

Han ser minsann till att jag riktigt sitter i klistret....och här verkar jag få sitta kvar likt en fluga på ett flugpapper om jag ska tolka önskemålen rätt om en fortsättning på våra äventyr framöver. För ett äventyr är det minsann. Vem vet vad som händer härnäst?

Rivning i all ära. Ni får gärna komma nästa helg ni som vill...men är det inte roligare med en rejäl bygghelg i sommar när det är ljust ute dygnet runt?

Visst lockar det att få komma och spika råspånt, lägga kvistrena golv, montera kvistrena takpaneler med handsmidda spikar osv osv.

Hur kul som helst vore det. Jag har stor plats för både husvagnar och tält om ni vill att jag ska arrangera ytterligare en byggahushelg.

Säg bara till i förväg så jag kan tjyvfiska ordentligt med kräftor!

Just nu känner jag mig totalt mörbultad och slut i både kropp och knopp. Slut i kroppen var det länge sen jag var. Sen får ni tolka det som ni vill.

Dagens aktivitet blir att åka till Örebro. Hade jag haft lite krafter kvar hade jag sympatirivit Ernsts ( Träig snickare ) hus eftersom han så gärna ville vara med om en rivning.

Men nu blir det Gustavsvik och äventyrsbadet för hela familjen. Det ska bli skönt att bara ta det lugnt. Är det någon som är intresserad av att se hur Cheesus ser ut så är det bara att komma dit. Jag är den där killen som går omkring och spänner mig i minitanga , solariebrun med bakåtslickat hår samt mörka solglasögon.
 
Nu åker som sagt familjen till Gustavsvik, men en trött tonåring som jag hade ingen vidare lust att följa med, så jag ska ta och gå runt i huset lite idag och fotografera dagen-efter-bilder. Så det kommer nog en del uppdateringar idag också, så kolla av lite då och då!
 
Jag får passa på och tacka Cheesus med famlij att man fick komma! Som jag sa till mattiasp och daniel_n i bilen hem "inte vet jag om jag skulle vilja eller orka ha hem massa främlingar till mitt hus om det just brunnit"
Men det är helt klart en speciell man denne Cheesus som både välkomnar och får en att känna sig välkommen, vilket inte alltid går hand i hand. Så tack för det och nästa gång det behövs ett handtag så kommer jag.
 
Lite färska bilder på hur långt vi kom igår:

http://i40.tinypic.com/219zyoi.jpg
Ex-kök

http://i40.tinypic.com/33nggba.jpg
Tvättstuga/kök

http://i39.tinypic.com/2nla0jn.jpg
söndersågaad och allmänt misshandlad trapp

http://i41.tinypic.com/33oi6mq.jpg
Kök, fundamentet för vedspisen

http://i43.tinypic.com/oh1lz5.jpg
Hall/tvättstuga

http://i42.tinypic.com/23vb38h.jpg
Vardagsrum

http://i44.tinypic.com/50fzew.jpg
Tak

http://i43.tinypic.com/s18dpe.jpg
Tak. Det är inte rök, utan ångor. Syns inte irl, men blixten fångar dem. Varför pumpar de värme genom huset?!

Ursäkta fördröjningen, men jag har varit så trött idag, har inte gjort mycket alls.
 
Häftigt att se Rusty, - men cheesus - vad händer nu ? Får du ett gäng proffs som river resten eller sliter ni vidare själva ?
 
Proffsen har ju redan varit här och rivit i helgen. Nu lämnar vi över till ett gäng klantverkare som säkert tar mycket god tid på sig. Värmestugan är ju varm o go och drar säkert mer än att riva mitt hus effektivt.

Vi hade fruktansvärt roligt igår. I varje moment ska man nog sluta när man är på topp. Det blir inte lika roligt när man kan jämföra två helgers rivning med varandra.
Därför så överlåter vi fortsatt rivning till grabbarna som får betalt för att göra jobbet.

Just nu är veckans fokus att få till ritningarna från arkitekten. Funderingar över vilka förstärkningar som behövs på övervåningen för att kunna fylla ett spa-bad för 4-6 pers. Det beslutet måste tas ganska omgående då det lär bli väldigt jobbigt att kånka upp ett sånt via en trapp. Vattenskada, here we come!

Men all support, allt engagemang och allt intresse är för roligt för att inte göra något åt.

Att samlas en helg i sommar när solen skiner närapå dygnet runt för att umgås med hammare ( haha, i detta verktygsfetischistgäng är det bara spikpistoler som gäller ) och spik vore väl sanslöst skoj?

Det som gör det hela så roligt är ju att alla här är så otroligt trevliga, att ordna forumträffar brukar ju vara krångligt och ibland kanske lite stela tillställningar. I detta gäng existerar inte tråkigheter verkar det som...

Är just Du som läser detta intresserad av att komma en helg och leka på VIksbergs gård?

Träig Snickare kommer att hålla en timringskurs samtidigt. Säg inget bara till honom för han vet inte om det ännu...:)

Jag har en finsnickare som ska bygga kök och samtliga dörrar och fönster. Han kan säkert komma hit och visa finlir.
En annan kompis är specialist på gammeldags färger och målningstekniker. Han kommer!

Men bäst av allt är ju om just Du/ Ni kommer och bara har en jätteskoj helg med trevligt umgänge med okända människor.

Ni vet, precis så som vi svenskar alltid är, öppna och glada mot alla vi möter och ser.
 
Vi satt ju och funderade på om vi skulle byta namn på tråden, eftersom att huset inte står i lågor längre, och att det kommer bli så mycket mer än om bara branden. Så kom med förslag om vad tråden ska heta istället!
 
I sommar planerar jag att måla fönster, måla sockeln på huset, stensätta garageuppfartan 18x4 m + 4x6 m, eventuellt bygga om carporten och lite snickerier på entrén. Men det är bara planer och gott om tid har jag. Jag har egentligen ingen bakgrund som hantverkare men är allmänt händig och har två, ibland tre, händer så till viss hjälp kan jag nog vara.

Kommer gärna någon gång i sommar och kan nog lura med mig "lillebror" också.
 
kommer gärna upp med man, tonåringar och div verktyg till Dalarna i ljusa sommarnatten.
Chokladmuffins och kräftor, funkar det ihop?

trådnamnsförslag "Viksbergs Gård - Återuppståndelsen"

och TACK för att vi följa helgens änventyr närapå live med bilder och allt : )
 
Swetrot skrev:
- Daniel och en slägga, som gjorda för varandra.
Såklart...det var ju en Festool...förlåt menar Besttool....:)

Tack för en mycket trevlig dag allihop som var i viksberg! Det var verkligen en toppenupplevelse. Ett speciellt tack till mr handyman och mattiasp för transporter och logi.
 
kanel01 skrev:
kommer gärna upp med man, tonåringar och div verktyg till Dalarna i ljusa sommarnatten.
Chokladmuffins och kräftor, funkar det ihop?

trådnamnsförslag "Viksbergs Gård - Återuppståndelsen"

och TACK för att vi följa helgens änventyr närapå live med bilder och allt : )
Ett ypperligt namnförslag, men fyll på i den här tråden tills ni rivigt färdigt, sedan kan ni börja på en ny tråd under

Socialt & projekt
Skriv här när du vill diskutera med andra som bygger i samma område, träffas, eller hålla andra uppdaterade på ditt byggprojekt.

#Edit Jag är en hejare på att koka tjuvfiskade kräftor :)
 
RustyChainS skrev:
Vi satt ju och funderade på om vi skulle byta namn på tråden, eftersom att huset inte står i lågor längre, och att det kommer bli så mycket mer än om bara branden. Så kom med förslag om vad tråden ska heta istället!
"Viksbergs gård - dont worry be happy" ?

/K
 
klaskarlsson skrev:
"Viksbergs gård - dont worry be happy" ?

/K
Det är en vinnare! Säg bara till, Cheesus, så ändrar jag.
Kan du inte lägga in loggan på tröjornas rygg som avatar?
 
Redigerat:
Tack Rusty för alla korten så vi kunde se ert slit i hela Sverige. Cheesus, du MÅSTE bara fortsätta skriva, du kan ju inte sluta nu när vi är så många som följer tråden.
"Viksbergs gård-dont worry be happy" är ett utmärkt förslag. Bra att allt gick utan strul igår. Hälsningar från västkusten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.