940 678 läst · 12 878 svar
941k läst
12,9k svar
Vad blir det för mat?
Härligt! Hoppas du hittar på något kulA atomlab skrev:Har en kompis som är köttbonde och där har jag nu en tjur av sorten hereford och som jag tänker låta gå i 2,5 år (1,5 år gånger) Får helt själv välja vilket foder, ras och om det skall vara frigående och gräsätande eller matade. Detta är en 24månader Simmental frigående förutom sista 6mån då den mest fick majs. Självklart så väljer jag sedan även hur den skall hängas då han även har ett eget slakteri.
Någon som kan tipsa om något spännande?
Väldigt gott kött och fin marmorering.
Tackar så jättemycket för svaret! Funderar nämligen på att ge en till bättre hälften i present. Eller iallafall en som ser väldigt lik ut av det som jag såg på din bild.AndersMalmgren skrev:Det är en igrill2, de blev uppköpta av Weber för några år sedan men jag tror produkten är den samma.
Ja den är nice. Upp till fyra givare kan anslutas. Jag brukar ha två, en i köttet och en som mäter temperaturen i grillen som på bilden. Så ligger man runt 70 grader. Kräver lite övning när man ska mata nya bricketter. Speciellt med fina kvalitetsbricketter så tar det sin lilla tid för dem att nå sin fulla energi vilket gör att det är ganska stort eftersläp på temperaturen.
Man kan köra ormtekniken men tycker den lämnar lite till slumpen när det gäller måltempen.
Gjorde en korvgryta på vitlöksstekta champinjoner, chorizo, grillade röda spetspaprikor som mixades ned i redning på smör/mjöl&mjölk.
Äts med Basmati ris , sallad , odlad chili och ett par vårrullar.
Ingen öl , måste köra bil 😭
Äts med Basmati ris , sallad , odlad chili och ett par vårrullar.
Ingen öl , måste köra bil 😭
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
ullberg
Verktygstokig
· Stockholm
· 3 875 inlägg
ullberg
Verktygstokig
- Stockholm
- 3 875 inlägg
Äntligen klart och uppätet, kräver minst helg och i princip semester för att jag ska orka med en Rydberg….ullberg skrev:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
/U
BURGERTAJM!
Har lagat både en thai-fusiongryta och en korvgryta idag.. men nä, det passade inte till middag haha.. så det blev hamburgare istället!
Var sugen på "äggburgare".. så det blev det (makens utan ägg..): stekt ägg, bröd, stekt lök, rostad lök, ost, grönsaker, gurkmajjo (egen variant), lite sirrachadressing (sån där färdig på tub, lite hm mjäkig i hetta.. men ok.. lite som vanlig hamburgerdressing) och så en nötfärsplätt då..
Gjorde lite coleslaw och pommes att servera till..
Har lagat både en thai-fusiongryta och en korvgryta idag.. men nä, det passade inte till middag haha.. så det blev hamburgare istället!
Var sugen på "äggburgare".. så det blev det (makens utan ägg..): stekt ägg, bröd, stekt lök, rostad lök, ost, grönsaker, gurkmajjo (egen variant), lite sirrachadressing (sån där färdig på tub, lite hm mjäkig i hetta.. men ok.. lite som vanlig hamburgerdressing) och så en nötfärsplätt då..
Gjorde lite coleslaw och pommes att servera till..
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder