Grizzlybjörnen123 Grizzlybjörnen123 skrev:
Nä, där har du fel angående IKEA för monteringen får du sköta själv
Nej du spikar inte ramen, du spikar inte fast madrassen eller fjädrarna heller.
Ta bilden som exempel.

Jag borde veta. För jag har gjort någon tusen eller så.


R.db59944134e13943f5aa2fb31f4c2506
 
  • Gilla
pmd
  • Laddar…
P
M mnils skrev:
Varför skall man inte kalla en spade för en spade?
Om man inte lyckas argumentera sakligt mot politiska åsikter så måste man förstås använda andra sätt att hävda sig.
 
R Rkarlsson skrev:
Nej du spikar inte ramen, du spikar inte fast madrassen eller fjädrarna heller.
Ta bilden som exempel.

Jag borde veta. För jag har gjort någon tusen eller så.


[bild]
Var ett försök till ett skämt:thinking:
 
P pmd skrev:
Det står väl ganska klart att den genomsnittlige väljaren i de flesta s.k. västländer ser mer till sin egen ekonomi än till den globala miljön och klimatet. Annars hade alla EU-länder slutat att handla med Kina för länge sen.
Problemet är snarare att handlarna vägrar att ta in varor från tillverkare i eget land eller grannländer. Genom att gynna kineserna och strypa tillgången på inhemskavaror styr de en del av konsumtionsbeteendet. Leveranskedjorna från Kina är inarbetade och kräver betydligt färre inköpartimmar än att ringa runt och begära offerter av småföretag i Småland eller Österbotten eller Slesvig. Dessutom är varorna från Kina sämre så kunden kommer snabbare tillbaka för att köpa nytt.
 
P
Mikael_L Mikael_L skrev:
Mig veterligen har inget annat parti kastat ut några nazister på väldigt väldigt länge. Däremot har de fått kasta ut islamister, skattefuskare och sexualbrottslingar osv, det gäller väl typ alla partier.
Islamister är helt klart odemokratiska, men varken skattefuskare eller sexualbrottslingar är det nödvändigtvis.
Jag är inte den som bryr mig speciellt mycket över vilka som blir avstängda från politiska partier och av vilken orsak. Det viktiga är väl att partierna är beredda att rensa i leden, när det väl upptäcks oegentligheter.
Något är det väl som lockar odemokratiska personer till vissa partier. Det kanske borde leda till självrannsakan hos dessa partier.
 
P
S Styrman_jansson skrev:
Fast vi kan ju per definition inte leverera när vi t.ex. måste betala industri vid vissa tillfällen för att de ska minska sin användning och vi kan heller inte leverera till nyetableringar.
Bealningar till konsumenterna görs ju för att minska efterfrågan. Definitionen av brist är att efterfrågan är högre än utbudet.
Jämför detta när man vid matbrist försöker lösa situationen genom att betala människor för att äta mindre. Gör detta människor mindre hungriga? Är matbristen över då?
Ja, det råder ingen matbrist då. Brist i ekonomi är inte samma sak som näringsbrist i fysiologi.
 
P
D djac skrev:
Jag tänker i första hand media, det ställs inga följfrågor till SD längre, det slutar i princip alltid med polisskydd
Brukar SDare få polisbeskydd för att slippa följdfrågor? Det låter lite osannolikt så du får gärna utveckla det där.
och det tillsammans med hoten om att lojalitetskoda journalister har effektivt satt stopp för ifrågasättande.
Vem hotar med att lojalitetskoda journalister? Vad innebär en sådan kodning?
 
P
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Fullblodsnazister var nog ovanligt. Men Sossarna bedrev nationalsocialism. Rasbiologiska Institutetet är tex en relik från denna nationalistiska era.
Det var ett bra tag sen. Sverigedemokraterna bildades (1988) som ett fullfjädrat nazistparti. Långt senare alltså. I mitten av 1990-talet började partiet ändra riktning och när Åkesson tog över tio år senare var det ett ganska annorlunda parti mot vid bildandet. Städningen har pågått sen dess, men det går inte att komma ifrån att SD är ett f.d. nazistparti, precis som Vänsterpartiet är ett f.d. kommunistparti. Vänsterpartiet höll f.ö. fast vid kommunismen längre än SD höll fast vid nazismen.
 
  • Gilla
Mikael_L
  • Laddar…
P
D djac skrev:
Det stämmer inte, tex måste man inte lyssna på plattjordsförespråkare varje gång man talar om planeten jorden. Dvs att om man är så pass långt utanför vedertagna fakta så behöver man varken lyssna eller ta replik, många av de som idag vill att vi lyssnar på dem ligger just där ute, fast då i andra frågor.
Extrema ståndpunkter behöver inte definiera hur det normalt bör gå till.
 
P
D djac skrev:
Vi är inne på personliga uppfattningar och jag tycker bara det är tröttsamt med folk som hotar och ställer tomma ultimatum, jag tycker det hör barndomen till men jag kan inte tvinga andra att tycka så såklart. Får jag inte som jag vill så ska jag, lämna, säga upp mig, flytta, inte vara med i fotbollslaget mer, - ja men då så, du får inte precis som du vill så antingen vänj dig eller så får du göra annat.
Man bör nog lyssna på folk som blir så frustrerade. Det tyder på att något har påverkat dem ytterst negativt. Kanske helt i onödan.
 
P pmd skrev:
Bealningar till konsumenterna görs ju för att minska efterfrågan. Definitionen av brist är att efterfrågan är högre än utbudet.

Ja, det råder ingen matbrist då. Brist i ekonomi är inte samma sak som näringsbrist i fysiologi.
Jag brukar anse mig som tålmodig men nu måste jag faktiskt påpeka att nu gör du dig bara dum.
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
P pmd skrev:
Det kan vara så du har uppfattat det, men jag har inte gjort så explicit. I den del frågor kan man nog hyfsat lätt bedöma vad majoritetens uppfattning är, t.ex. frågan om ökad trafiksäkerhet. Jag är ganska övertygad om att en opinionsundersökning om den saken skulle visa att en majoritet av befolkning tycker att det vore bra.

Metoderna för att uppnå ökad trafiksäkerhet kanske alla dock inte är lika överens om.

Nej.

Det vore trevligt om du slutade med personangrepp och förolämpningar. Stämningen i tråden skulle nog vinna på det.
I det tror jag att jag har en majoritet av tråddeltagarna med mig. ;)
Som man ställer frågan får man svar.

Har du någon gång gjort ett inlägg där du bara redovisar din egen åsikt utan att göra gällande att du representerar en majoritet?

Sitter du med i säkerhetsgruppen på jobbet och diskuterar om folk får använda metallkniv när de ska skära tårta, moraknivarna har de fått lämna in sedan länge.. man kan ju skära sig.

/ATW
 
  • Gilla
1
  • Laddar…
Mikael_L
P pmd skrev:
Islamister är helt klart odemokratiska, men varken skattefuskare eller sexualbrottslingar är det nödvändigtvis. ... Något är det väl som lockar odemokratiska personer till vissa partier. Det kanske borde leda till självrannsakan hos dessa partier.
Jag kan liksom inte se att vara demokratiskt lagd kan vara enda kravet för att vara med i ett parti.
Är man sosse så bör man nog betala sin skatt, är man miljöpartist bör man nog vara miljö och klimatmedveten (fast här vet vi ju dock att kraven på medlemmarna är rätt låga :)), är man liberal bör man nog inte propagera för att stoppa fri press osv.

Men visst har du en liten poäng också med vad du skrev i detta inlägg, men jag håller inte med dig helt och hållet.
 
  • Gilla
pmd
  • Laddar…
Grizzlybjörnen123 Grizzlybjörnen123 skrev:
Var ett försök till ett skämt:thinking:
Ha ha.
Var var smileygubben?

Men det hade klart varit kul om de skickade ett paket med ett träd, lite spik, häftklammrar, sytråd och bomull.

Men du har ju rätt delvis, du skruvar ju i 4 ben.
 
Mikael_L
H heimlaga skrev:
Om det inte skulle finnas fackföreningar som står för kollektivavtal och som bekostar juristhjälp när dessa avtal bryts så man som anställd kan stämma arbetsgivaren till domstol och vinna då måste det i stället göras lagligt att ta yxan och slå in skallen på en arbetsgivare som inte betalar. Annars kommer ingen att betala någonting och väldigt många arbetare skulle tvingas leva på socialbidrag när lönen inte kommer. Den arbetsgivaren som betalar minst har bäst konkurrenskraft och staten skulle tvingas stå för de anställdas uppehälle. Tills staten är bankrutt eller tills de nödvändiga skattehöjningarna genomförs.
Tja ...
Det jag nu undrar lite över, varför ger nästan alla arbetsgivare lön över kollektivavtalsnivå?
Varför har de flesta arbetsgivare julfester, julgåvor, kick-offer osv osv, som de egentligen alls är tvingade att ha, inte tvingade av vare sig lag eller avtal.
Varför betalar en majoritet av arbetsgivarna in för extra pension, som de inte är tvungna till?
Varför har många arbetsgivare olika förmåner som företagshälsovård, friskvårdspeng och en massa annat som de inte är tvungna till?

Om du kan sammafoga din åsikt som jag citerade med den verklighet som åtminstone arbetstagare i Sverige lever i, så skulle jag vara intresserad, och imponerad.

Jag är av en annan åsikt, arbetsgivare, de flesta, ser sina anställda som en resurs, som de helst inte får förlora.
 
  • Gilla
Grizzlybjörnen123 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.