111 170 läst · 1 226 svar
111k läst
1,2k svar
Gottetråden!
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
När alla andra grillar ..
(Har vi inte gjort rent grillen än!)
Men då testade vi en färsk pasta med vitlök och persiljesmak! Till det serverades pastasås med lax, matlagningsgrädde, dill, lök, bondbönor, körsbärstomatshalvor, salt, peppar..
..och lite parmesanost på topp!
Har fingret på köpknappen till en gasoleldad pizzaugn, men efter att fått lånat ett 10mm stål av polare börjar jag vackla.
Stålet förvärmdes närmare 1h i ugn på 300°C varmluftsgrill.
Degen gjordes i morse, recept från Ica.se en annan kompis skrattade när han såg bilden på elvispen med degkrok.
Jag kämpade på, lät den jäsa 2h i bunken, sedan ytterligare 4h i bollform i kylen. Sedan drog ett fasligt bakande igång, gick oförskämt bra att trycka ut och forma degen. På med div. olika fyllningar.
Och efter ~3min i ugnen såg dom ut såhär
Är sugen att prova med stål på grillen också, både för pizzagräddning men också hamburgare.
Stålet förvärmdes närmare 1h i ugn på 300°C varmluftsgrill.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Degen gjordes i morse, recept från Ica.se en annan kompis skrattade när han såg bilden på elvispen med degkrok.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Jag kämpade på, lät den jäsa 2h i bunken, sedan ytterligare 4h i bollform i kylen. Sedan drog ett fasligt bakande igång, gick oförskämt bra att trycka ut och forma degen. På med div. olika fyllningar.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Och efter ~3min i ugnen såg dom ut såhär
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Är sugen att prova med stål på grillen också, både för pizzagräddning men också hamburgare.
Redigerat:
Tryck på knappen! Du kommer inte ångra dig. (Visst var det ooni koda?)FredrikR skrev:Har fingret på köpknappen till en gasoleldad pizzaugn, men efter att fått lånat ett 10mm stål av polare börjar jag vackla.
Stålet förvärmdes närmare 1h på 300°C varmluftsgrill.
[bild] [bild]
Degen gjordes i morse, recept från Ica.se en annan kompis skrattade när han såg bilden på elvispen med degkrok.
[bild]
Jag kämpade på, lät den jäsa 2h i bunken, sedan ytterligare 4h i bollform i kylen. Sedan drog ett fasligt bakande igång, gick oförskämt bra att trycka ut och forma degen. På med div. olika fyllningar.
[bild]
Och efter ~3min i ugnen såg dom ut såhär
[bild] [bild]
Är sugen att prova med stål på grillen också, både för pizzagräddning men också hamburgare.
Testa pizzApp för proportioner.
Ooni Koda 16, kommer in i mitten av maj enligt vissa men början av juni enligt de flesta...fgo skrev:
Vilken har du?
Det som talar emot lite är att preppa pizzorna inne och sen frakta ut dom och grädda.
Resultatet ovan kändes väldigt lyckat, förutom lite för små degbollar, skulle delat degen i 4 bitar istället för 6.
Jag har den vanliga.FredrikR skrev:Ooni Koda 16, kommer in i mitten av maj enligt vissa men början av juni enligt de flesta...
Vilken har du?
Det som talar emot lite är att preppa pizzorna inne och sen frakta ut dom och grädda.
Resultatet ovan kändes väldigt lyckat, förutom lite för små degbollar, skulle delat degen i 4 bitar istället för 6.
Man kan nätt och jämnt få ner två pizzor i magen
Det som är smidigt med appen jag tipsade om är att man kan ställa in portioner och vikt på bollarna.
Provade göra pizza på grillen med stålet.
Ingen succé, tyvärr, bra upptill men kolsvart under.
Använde bakplåtspapper idag också, om det nu kan ha nån betydelse.
~300grader och ca 4,5min, då den hade fått färg upptill.
Igår 300grader och 3 min.
Ingen succé, tyvärr, bra upptill men kolsvart under.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Använde bakplåtspapper idag också, om det nu kan ha nån betydelse.
~300grader och ca 4,5min, då den hade fått färg upptill.
Igår 300grader och 3 min.
För varmt under o för kallt ovan..FredrikR skrev:
Antar att plåten blir för tunn (het).. så vitt jag förstått det med värmen från pizzaugn är att den ska gå runt väggarn och ner över pizzans topp för att grädda ovansidan.. undersidan ställer man på en jämnare., men svalare temp eg (den behöver ju inte så mycket för att bli klar - så tunn deg..)
Men jag har som sagt forskat mer i vedeldade varianter och där skjuter man ju bort veden till sidan när man uppnått rätt temp i ugnen..
Stålet är 10mm tjockt, och låg i upp till 300grader och en stund till, ingen timme som i ugnen igår.Snigla skrev:För varmt under o för kallt ovan..
Antar att plåten blir för tunn (het).. så vitt jag förstått det med värmen från pizzaugn är att den ska gå runt väggarn och ner över pizzans topp för att grädda ovansidan.. undersidan ställer man på en jämnare., men svalare temp eg (den behöver ju inte så mycket för att bli klar - så tunn deg..)
Men jag har som sagt forskat mer i vedeldade varianter och där skjuter man ju bort veden till sidan när man uppnått rätt temp i ugnen..
Men man kanske skulle fimpat brännarma mitt under stålet och bara eldat med dom på sidan om.
Du menar jag "behöver" en pizzaugn? Eller bara en blå Bosch Ir termometer?
Hehe.. all the above?FredrikR skrev: