359 686 läst · 6 942 svar
360k läst
6,9k svar
Den stora öltråden!
var sugen på att börja men kom på att jag vill ju prova olika öl, inte stå med 25L av samma sak, oavsett hur god den än är.T Thörre skrev:
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 635 inlägg
Kan själv!
· Trelleborg
· 15 635 inlägg
Jag kommer att tänka på en ölupplevelse jag hade för några år sedan.
Jag och den bättre hälften var på semester i USA, ett av stoppen rätt tidigt på resan var San Fransisco, vi kommer in ganska sent på kvällen, motorvägsavfarten ledde oss genom lite slummigare områden fram till vårt motell, vi undrade var i helskotta vi hamnat vi ska ju bo där tre nätter, receptionisten var otrevligt, rummet OK men dörrarna tunna som papper. Morgonen efter så letar vi frukost och hamnar på ett Subway eller liknande, medans vi sitter och äter trillar en alkis in och formar.
Nu får vi en existentiell kris och flyr fältet, vi kör ut till vindistriktet sonoma, provar lite vin, går rundvandring, steker ofantliga mängder bacon på trangia, käkar burgare och dricker en dogfishhead. Dagen efter bestämmer vi oss för att utforska SF, vi går till den närmaste butiken och på vägen hittar vi ett litet bryggeri som ligger i vad jag bäst kan beskriva som portgången till en innergård, vi bestämmer oss för att gå dit på kvällen.
Kvällen kommer och vi går dit, väldigt trevlig personal och andra gäster, vi kör deras ölprovning med både spännande och goda öler.
Resten av resen flöt på bra, och många lokala öl hanns med under den 19 nätter långa resan.
Bryggeriet? Det var cellarmaker.
Jag och den bättre hälften var på semester i USA, ett av stoppen rätt tidigt på resan var San Fransisco, vi kommer in ganska sent på kvällen, motorvägsavfarten ledde oss genom lite slummigare områden fram till vårt motell, vi undrade var i helskotta vi hamnat vi ska ju bo där tre nätter, receptionisten var otrevligt, rummet OK men dörrarna tunna som papper. Morgonen efter så letar vi frukost och hamnar på ett Subway eller liknande, medans vi sitter och äter trillar en alkis in och formar.
Nu får vi en existentiell kris och flyr fältet, vi kör ut till vindistriktet sonoma, provar lite vin, går rundvandring, steker ofantliga mängder bacon på trangia, käkar burgare och dricker en dogfishhead. Dagen efter bestämmer vi oss för att utforska SF, vi går till den närmaste butiken och på vägen hittar vi ett litet bryggeri som ligger i vad jag bäst kan beskriva som portgången till en innergård, vi bestämmer oss för att gå dit på kvällen.
Kvällen kommer och vi går dit, väldigt trevlig personal och andra gäster, vi kör deras ölprovning med både spännande och goda öler.
Resten av resen flöt på bra, och många lokala öl hanns med under den 19 nätter långa resan.
Bryggeriet? Det var cellarmaker.
Det där med hemgjord öl har jag inga bra erfarenheter av. I början av det glada 90-talet gav sig en kompis på försöket att brygga eget öl. Det smakade riktigt illa. Helt odrickbart.
Men det slutade lyckligt ändå då vi gjorde mäsk av skiten och kokade brännvin av det istället
Men det slutade lyckligt ändå då vi gjorde mäsk av skiten och kokade brännvin av det istället
Man ska inte lägga socker alls egentligen, ersätt sockret med maltextrakt, ersätt också jästen:
https://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=2&t=12864
Jag har gjort cider förr men det var länge sen. Mjöd görs varje år, men det är "finsk mjöd" eller sima.
https://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?f=2&t=12864
Jag har gjort cider förr men det var länge sen. Mjöd görs varje år, men det är "finsk mjöd" eller sima.