Det är problem att länka bilder etc från passagens hemsidor, det verkar som att passagen avsiktligt försöker hindra det. Jag har problem också när jag försöker direktlänka härifrån till en passagensida. Eller så är det jag som har dåliga html-vibbar.
 
BoD skrev:
Det är problem att länka bilder etc från passagens hemsidor, det verkar som att passagen avsiktligt försöker hindra det. Jag har problem också när jag försöker direktlänka härifrån till en passagensida. Eller så är det jag som har dåliga html-vibbar.
Tyvärr är det så att Passagen numera har lagt in någon slags spärr så att man inte kan länka till bilder härifrån (eller tex en gästbok). :(
 
Marachinos skrev:
Tyvärr är det så att Passagen numera har lagt in någon slags spärr så att man inte kan länka till bilder härifrån (eller tex en gästbok).  :(
Det var DET jag misstänkte? Vaffo gör di på detta viset? ???
 
fia_mstd skrev:
Vaffo gör di på detta viset? ???
Därför att då blir det ingen som tittar på deras reklam.
 
Skicka bilden till admin@villaoscar.se så lägger jag upp den där. Du får tillbaka en länk som du använder. För detta tar jag noll kronor! ;)
 
Inger-Pinger skrev:
Äntligen har jag fått ordning på min egen hemsida. Efter att nästan ha förlorat den är den nu uppdaterad och uppfräschad. Mer att vänta...   8)

Tyvärr har jag problem med FTP-programet. Maila mig gärna privat om ni har ett enkelt - gratis - program att rekommendera.

Apropå gratis... Jag har lagt till en "Tiggar-sida" på min hemsida. Vad tycker ni om det? Kan man verkligen göra så  :surprised:
Titta under "Tack"...
Prova detta FTP http://www.globalscape.com/downloads/cuteftp.asp
 
Nu har vi haft slutbesiktning och lagt in lite bilder på den färdigställda nedervåningen ;D

På onsdag flyttar vi in!!!
 
Inger-Pinger skrev:
Och jag som har alla mina hemsidor på passagen :(

Är det någon som kan låna ut en hörna av webbsida? Då mailar jag över bilden (som jag absolut bara vill ha). Sedan kan jag länka till bilden därifrån.

Om det inte är gratis kan jag erbjuda en 10:a  ;D

/Inger
Då var det klart Mrs Witch! Se mail som du fått!
 
För er som är less på Passagens (och sprays, geocities, osv) reklamhysteri kan jag tipsa om http://www.99kronor.com. Där kan man hyra webplats för 99kr per år. Man får rätt mycket för pengarna och de fina sidor som många av er har är väl värda att ligga på reklambefriat område.

Apropå tiggarsidor så är det rätt vanligt att ge folk en möjlighet att ge ett bidrag. Oftast så rör det sig om folk som har gjort program som är gratis eller sammanställt info som folk kan ha nytta av. Jag tycker absolut inte att det är något fel i att ge folk möjlighet att bidra till t ex avgiften till webhotellet ;) eller för att man ska orka fortsätta. Kalla det inte tiggeri bara, för det tycker jag är nåt helt annat. Inom öppen-källkods-kretsar är det mycket vanligt. "Allt är gratis, men om du vill så skänk gärna en slant."

I Ingers fall tycker jag absolut inte att det framstår som varken tiggeri eller osmakligt. Det står ju kristallklart att det inte är något krav eller att Inger tänker livnära sig på inskickade tior.

(Jag har för mig att det fanns en kille på andra sidan atlanten som tillverkade kontakter för Garmin GPS-mottagare som skänkte bort sådana till alla som ville ha. Dock fanns möjlighet att bidra till den fortsatta verksamheten frivilligt. Verksamheten fortsatte, så han måste ha fått en del slantar i alla fall. Fri hårdvara, mao)
 
micke_011 skrev:
det finns "riktiga" webbhotell också för små pengar.. www.b-one.net tar några kronor per månad för att "hosta" din sida inkl 125 MB lagringsplats för bilder osv, och någon hundralapp för domännamn (typ www.mittnyahus.se eller www.vibyggernu.com) och upplägg. klart prisvärt, funkar klockrent.

för gratis ftp-program så rekommenderar jag smartftp, hämta på www.smartftp.com, och för webbside-skapande och underhåll rekommenderas hotdog, hämta på www.sausage.com, även om det nu ser ut som om de tagit bort gratis-versionerna..

B-one, 99kronor, verkar båda vettiga. En till är http://www.scorpionshops.com/

Det verkar dock som om samtliga "billiga" hotell mörkar lite när det gäller bandbreddsutnyttjande. Läser man det finstilta finns det trots allt gränser och dessa verkar ibland vara lite godtyckliga. Vill man bara visa bilder på sin nya såg eller lite byggbilder har jag dock svårt att tro att man når upp till 5-10gig per månad som verkar vara gränsen. Men man får ju förstå att man får vad man betalar för.
 
Tänkte ge ett tips om bra och gratis verktyg för webbskapande:
FTP : filezilla http://filezilla.sourceforge.net/

Generera HTML kod: Mozilla Vilket även är en Internet Explorer konkurrent, men den har även en WYSIWYG HTML generering. Det går att använda Mozilla som ftp klient också för att direkt ladda upp sidan http://www.mozilla.org/

Grafisk editering: Gimp : http://www.gimp.org

Samtliga finns för alla plattformar (lite osäker kring MAC dock)
 
Okej, då kör vi.
Vårt bygge finns att beskåda på:
http://schon.mine.nu/husbygget

Uppdatering kommer förhoppningsvis ske allteftersom bygget fortskrider.
Jag tar gärna emot synpunkter från er alla! :)
 
Ser bra ut! Lycka till! :)
 
markis skrev:
Okej, då kör vi.
Vårt bygge finns att beskåda på:
[länk]

Uppdatering kommer förhoppningsvis ske allteftersom bygget fortskrider.
Jag tar gärna emot synpunkter från er alla!  :)
Ååå, vilket kalasläge på tomten, men var är ritningen på huset ;)

//Christina.
 
Bob_the_builder
Notepad.exe (leta i din windowskatalog) ;)

Nå, det är kanske för den lite mer avancerade användaren (man måste kunna html-kod), men det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Det finns massor med nybörjarskolor på nätet. Fördelen är att man får det precis som man vill ha det!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.