Svar till Kenneth,
Ja, vi bygger i Stockholm, Järfälla för att vara mera exakt.
Det är en bekant som kommer att göra jobbet. Vi fick ett fast pris för hela installation med material. Det kommer att gå på 110000.
Vi kanske kommer att göra en hemsida med bilder och kommentarer på bygget. Vi är såna dårar som har bestämt sig för att bygga en, som jag kallar, "totalt delad entreprenad". T ex dom som bygger ytterväggarna är inte samma som kommer att bygga taket och innerväggar. Den som gör värmegolvet i plattan är inte samma som gör värmegolvet på övervåning, och så vidare....
Killen som ska vara projektledare fick jag av husleverantören som egentligen ägnar sig åt stora byggen och inte villor. Vi tycker att det kommer att vara svårt, men samtidigt roligt och spännande.
Vi kommer att försöka lägga in vite i avtalet till alla, så att det inte blir förseningar, för då blir det jobbigt.
Det vi bygger har vi ritat själva och det var svårt att hitta någon som ville bygga det för ett rimligt pris. Men nu har vi lyckats och är väldigt nöjda med planritningen.
När det gäller IHC system och LexCom systemet, fick jag veta av elektrikern att det finns en Norsk leverantör som säljer ungefär samma produkt men det var inte mycket billigare. Som jag vet att Lexels system är lätt att jobba med och programera, valde vi den.
Var tänkte du bygga ?
 
Hej Sweli.
Vi ska bygga i Huddinge, ågesta. Det är fortfarande ungefär 1.5 år kvar till byggstart. Vi har precis börjat planera huset. Jag har tagit kontakt med ett företag som heter elbyrån som projekterar elanläggningar. De har specialkompentens på IHC området. Har inte fått något svar än men hoppas att de ska kunna projektera anläggningen.

Arbetar er bekant till vardags med denna typ av system. I så fall kanske vi har jobb åt honom/henne senare.

MVH
Kenneth
 
Hej Kenneth,
Det är ett företag som är specialiserat på all el-, data- och tele-installation. Dom jobbar normalt för stora företagsinstallationer.
Att de gör jobbet åt mig är för att jag känner en av cheferna i firman och de gör det som en speciell tjänst.
Har ni bestämt vilket typ av hus ni ska bygga? trä, betong, lekablock, Y-tong?
Att bygga i betong ger friskare hus. Det är lite dyrare säger många, men vi har konstaterat att det är egentligen inte så om man vill ha en putsat fasad. Vill man ha träfasad och måla var 5:e år är kanske billigare. Att putsa ett trähus kostar mellan 120000-150000, ändå är inte så hållbar som betongvägg, men det talar inte om de som tillverkar trähuset.
Det priset jag skrev ovan är alltid i kolumnen "uppskattat av säljaren". Och då undrar jag hur kommer det sig att dom inte kan garantera priset? Svaret är, att du får överaskningen när du får notan. Så vi la på putsningen på priset på priset för huset och resulterade att huspriset blev detsamma, med fördelen att ett betonghus är mycket bättre isolerat, man sparar på färgen och jobbet.
Du har tid på dig, fundera, undersök, fråga, fråga, fråga, det gjorde vi i flera månader, till vi kom till beslutet.

Hälsningar
Sweli ;)
 
Hej Sweli.
Nej vi har inte bestämt oss ännu, men det lutar åt trähus med träfasad. Mest för att vi vill ha det stuket. Jag är medveten om att detta kräver mer underhåll än ett putsat hus men det får vi leva med.

/Kenneth
 
Lycka till med bygget!
När vi startade projektet kom vi i kontakt med flera trähussäljare.
Dom vi fick best kontakt med var Anebyhus. Dom verkade bra.
Kvalitetshus verkade ha mycket bra kvalitet, hög standard på allt, lite dyrare än Anebys.
Om det kan vara till nå'n nytta.
Hälsningar
Sweli
 
Sweli skrev:
Är det någon som vet vad det ungefär kostar att installera ett IHC system ?
T ex vad kostar central panelen etc.

Vem installerar i Stockholms område ?

Det verkar svårt att hitta några.

/Sweli
Bara delarna till min IHC installation gick 1999 till 40000 + moms. En villa på 160m2 + ihopbyggt garage. 3 stycken slingor har dimmer. Vill minnas att en strömbrytare kostade 200-500 kronor (beroende på antal knappar och om det är med LEDar eller ej). I/O modulerna kostade en 1000-1500 styck och centralen en 5000-6000. Allt + moms. Programmeringen skulle Lexel ha 15000 kronor för.

Det blev också något dyrare arbetskostnad för elektrikern. Den stora kostnaden där var nog alla rör till nätverket och till mina eluttag i smygarna. Nu har jag iofs minst 2 TP-uttag i varje rum + lite till.

Jag är väldigt nöjd med installationen, även om man nog fortfarande måste vara lite av en entusiast för att tycka det är värt 100000 eller mer.
 
Tack Tomas för upgifterna, det hjälper verkligen mycket när man ska bestämma sig.
Vi fick för 200kvm hus med komplett installation av IHC med data/tele ett som vi iser nu bra pris. Vi kommer inte att ha multimedia och 2 servrar som du har byggt ut ditt hus med, men ganska mycket för det priset.
Larmet kommer vi att köpa separat, vi tyckte att Lexels priser för deras delar var extremt dyr för att göra, ungefär samma sak som en Clas Ohlssons larm gör.

Dimmer kommer vi att ha på 6 rum i huset. Vi har inte fått pris på alla delar var för sig utan ett totalt pris för hela jobbet med installation.

Jag läste dina sidor, som hjälpte oss mycket i val av typ av hus. Vi ska bygga i betongelement och putsat fasad.

Tack för en mycket bra hemsida

Sweli
 
Sweli: När du säger betong element menar du då lätt-betong eller vanliga betong element? Hur löser du eldragning i väggarna? Krafsar/fräser ur väggarna för VP-rör eller någon annan metod??

Vilken leverantör har ni för dessa element och vem hjälper er att resa stomme + tak?

Är själv mycket nyfiken  på lättbetongs alternativet ;)

Mvh Stefan
 
Hej Stefan,
Det är inte lättbetong, det är betong. Ytterväggarna är:
5cm betong, 20cm frigolitisolering, 22mm glesplanel coh 13mm gipsväggar. Levereras färdiga utan gipsskivan på insidan, just för att kunna dra alla rör.
Det blir totalt 28,5 tjocka väggar med U-värde 0,18.
Innerväggar är i trä, kommer färdiga med gips på ena sidan.
Garaget som är inomhus har vi valt att ha kall. Väggarna är ren betong på 18cm utan isolering.

Det är inga problem att lägga i el eller VVS.
Väggarna görs av Östra Grevie Betonggjuteri i Skåne.

Vi har fått kontakt med några byggare som är vana att bygga det här typ av hus. Grunden är speciel konstruerad för att ta den belastning.
Samma grundkille kommer att resa ytterväggarna och gavlarna till kuporna på övervåningensom som också är i betong.
Kanske glömde förklara att det blir ett, och ett halv plans hus.

Sen kommer snickarna som sätter ihop resten, innerväggarna och tak.
Och sen kommer resten el, vatten, etc...

Det blir vad jag kallar "Totalt delad entreprenad"   ::)

Det hela började med att jag ville ha putsad fasad för att slippa måla  ;D

 
Har nu fått pris på IHC... 69+moms installerat & klart.
 
Vad får du för 69 + moms? Hur stort är huset?
Vilka delar har du valt?

Det vore kul att jämföra med vår offert. ;)
 
När det gäller Lexels Home nätverk har vi ändrat oss lite.
Vi ska gå på en modernare lösning.
Trådlös nätverk och trådlösa telefoner.
Blir bara att dra kablar för TV i huset. Mycket billigare och man är inte fast med kontakt i väggen.
Det gäller att lyssna på andra 8)
 
Sweli skrev:
Vad får du för 69 + moms? Hur stort är huset?
Vilka delar har du valt?

Det vore kul att jämföra med vår offert. ;)
Jag kan inte speca allt som är med... men: Brytare & uttag i Senso-design. Några rörelsedetektorer, 'vattenlås', modem, några tidsstyrda uttag i kök & tvätt, LED-indikation av låsta dörrar vid ytterdörren, fjärrkontroll & ir-mottagare mm. Kom-hem & natt-brytare, rörelsevakt & ljusvakt utomhus... Installation & programmering ingår.
 
Vi ska bygga hus under detta året och jag ska ha in en upphottad version av Lexel Lexcom Home dessutom ska det finnas någon form av bussystem. Troligen eller till 95% kommer vi installera ett EIB-system.
Vilka enorma fördelar man har i framtiden att komplettera och förändra utan att göra några stora ingrepp. Man kan styra och göra sina personliga inställningar för huset i form av olika scenarier och hur dom ser ut, ja det bestämmer man själv.
Det ska vi satsa på!!
 

ByggarBob!

vad jag förstått så är EIB enhel del dyrare än IHC. Har du läst Thomas Lövskogs kommentarer kring IHC vs. EIB på hans web-site?

Mvh Stefan
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.