Jag var ju egentligen inne på att skippa avloppsgrenarna men börjar bli lite osäker på om man tappar för mycket effekt. Skulle det inte gå att köra 160mm spiro rakt in i muffen på 160-grenen? Borde passa kan jag tycka, däremot så får det väl bli en specialare med 100mm spiro i en 110-muff för avlopp.
 
S
jag kan kolla i morgon
 
S
160 delar.

Edit: 160 spirorör passar inte i muffen på markröret.

Två bilder av orangea och gråa delar av spirorör, en med en adapter som inte passar.
 
Redigerat:
Skooda skrev:
160 delar.

Edit: 160 spirorör passar inte i muffen på markröret.

[bild]
Stort tack Skooda!
 
Har för mig att jag skrev i början av tråden hur jag gjorde. Såga av så mycket att tätringen försvinner på Avloppsröret blir ca 3 cm kvar. Sedan värmde jag på plasten med en gasolbrännare så den blev lite mjuk och sladdrig. Då är det bara att trycka dit spiroröret. När plasten svalnar så krymper den lite så det blir tätt och spiroröret sitter som attan. Då spar man massor muffar.
 
Redigerat:
  • Gilla
pjodden
  • Laddar…
Det är sant, jag har ju läst tråden från start men det föll bort i någon tankevurpa på vägen. ;)
 
  • Gilla
raimo
  • Laddar…
Jag tänkte tidigare bygga enligt tråden, men har nu bestämt mig för att uteslutande använda 160 mm markrör till allt (utom stosar och reduceringar). Kommer inte att linda koppartråd eller liknande. Har varit ganska skeptisk till att statisk elektricitet i PVC-rör skulle kunna antända något. Hittade nu följande sida angående detta:
http://www.thewoodnerd.com/articles/dustExplosion.html

Intressant om att göra egna anpassningar av PVC-rör (de går att förstora till ca 20% större diameter genom att värma):
https://www.youtube.com/watch?v=5TbXBlQjRl4

Och mer detaljer om detta:
http://www.billpentz.com/Woodworking/Cyclone/pvc.cfm
 
Bra tråd!
Blev inspirerad och beslutade mig för att göra nåt liknande. Har en Felder AF-22 spånsug med patronfilter och har hittills bara använt lösa slangar men tänkte att det nog blir bättre med släta rör. Handlade 160 mm markrör från Rinkaby och 125 mm rördelar från Soliduct och "blast gates" på eBay i UK plus 125 mm slang från Slangspecialisten.
Satte igång och testade och spirorörsförminskningen från 160 till 125 mm passar som en smäck i 160 mm markrör. Tätade skarven med grå silikon så med silikon och två tätringar (en på markröret och en på spiroröret) så blir det nog tätt. Fortfarande inte fått slangklämmor från Swedendro och blast gates så nu ligger det nere en stund. Installation av Felder AF-22 spånsug med anslutna orange markrör och spiralformad slang för effektivisering av arbetsmiljön.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.