Qunaki skrev:
China Export har man ju sett, vilket är för djävligt (och västvärlden supportar dem genom att köpa mer och mer därifrån). Men menar du att Fibaro själva kör med den loggan och att den inte är CE-märkt?

Kanske för att i framtiden kanske få ett kryphål eller något annat lurt. Annars, tror ni att de skulle klara stämningarna finansiellt. Puckarna står väl för majoriteten av deras vinst...
Det var bara en observation. Om det är ett medvetet drag av Fibaro, och vad det i så fall skulle kunna få för konsekvenser, kan man förstås bara spekulera i. Men det känns lite märkligt att de inte kan få rätt på en så enkel grej som logon om de har gått igenom vad som krävs för att få stoltsera med den - oavsett om etiketten är tryckt i Polen eller i Kina.
 
Kollat på en dimmer jag har som ligger kvar i sin kartong, den är tillsynes märkt korrekt. Däremot ser CE ut att sitta för tätt på pucken.

Skumt.....:x

1.Kanske dom bara blev lite tätare pågrund av att pucken är så liten?
2.Kanske det är så att det står för China Export på pucken för den är tillverkad där och att Fibaro nöjer sig med att kartongen är rätt CE märkt. (Vore iofs märkligt)

Jag hoppas ju på nåt av dom svaren men kan ju lika gärna vara så att dom inte fått dom CE godkända vilket vore riktigt surt.

Skrev på deras Facebooksida och frågade. Gå gärna in och gilla så får vi se hur länge frågan får ligga kvar :p.
 
Mycket av våra (äkta) CE-märkta prylar görs ju i Kina, det är väl inte där felet ligger (och något vi får leva med - med mer arbetslöshet i västvärlden), Dessa prylar tillverkas i Kina med övervakning/överinseende av Europeiska företag.

Det handlar istället om, som jag ser det, att de själva tillverkar en massa skit som se CE (China Export) märker och sedan skeppar ut - helt medvetet (som heller inte skulle klara våra krav). Ingen kan göra något då de inte har CE-märkt prylen utan sätter en CE-logga (China Export). De allra flesta konsumenter skiter i vilket, förutom priset och kör på.
För några år sedan stoltserade Ikea med en farlig jullampa i TV, fast i grunden hade kineserna skeppat en helt ok lampa, som godkändes. Det som sedan tillverkades och såldes var något helt annat. Summan är att du kan inte lita på de Kineserna. Ifjol snackade jag med en Ericson-anställd som sa att de hade 6 olika fabriker de alternerade med i Kina - "för plötsligt händer det" (som en trisslott), så ändrar de (läs förbilligar) prylarna utan skrupler, bara för att tjäna en krona mer. De tvingades alltså att hela tiden byta fabriker för att kunna garantera sina produkter.

Att vi sedan inte vill jobba för en spotstyver, är ett västvärldsproblem. Tror nog världskartan ritas om, som det gjort många gånger under världshistorien. Som gör att Kineserna kommer att vara supermakten i framtiden och att kanske vi tillverkar "våra gamla prylar" här åt dem, det är ett framtida problem.
Idag blir man faktiskt glad när man ser konsumentprylar "Made in Swden" och "Made in Poland" m.fl. Och det är nog också tyvärr många av dessa prylar som förfalskas med CE (China Export).
Den som lever får se....
 
Kollade två enheter och kartongen ser riktigt märkt ut men etiketten är fel på båda...och visst finns det plats att märka rätt.
IMG_20140423_224704.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Såg att det blev lite blankt :(
 
Det är inte helt klarlagt att det verkligen finns en fuskvariant på CE-märket, China Export eller whatever.
http://sv.wikipedia.org/wiki/CE-märkning
Det kan vara produkter som uppfyller alla krav, förutom proportionerna på CE-märket...
Det kan också vara ett CE-märke med rätt proportioner, men som inte uppfyller kraven.
Förhoppningsvis jobbar EU ganska aktivt med att rensa på marknaden.
 
undra om elsäkerhetsverket även kommer granska dessa produkter. Har faktiskt inte själv reagerat på puckens logga. Såg den riktiga på kartongen som du visar och tänkte aldrig mer på det. Man får mer och mer tvivel mot dessa produkter, hoppas de kommer med uttalanden och testprotokoll som styrker. Annars är de illa ute.
 
jocke4u skrev:
Kollade två enheter och kartongen ser riktigt märkt ut men etiketten är fel på båda...och visst finns det plats att märka rätt...
Då behöver du i varje fall inte oroa dig för att kartongen fattar eld utan anledning ;)
 
  • Gilla
4integration och 1 till
  • Laddar…
Då kom äntligen mer info från Elsäkerhetsverket angående Fibaro Wall Plug

[4/28/2014]
Skarvuttag med glapp
Skarvuttagets uttagsdel och stickpropp uppfyller inte kraven utan avviker från de måttblad som finns. Det gör att det finns risk för glappkontakt och upphettning som kan leda till brand. Stickproppsdelen är för stor och förutom risken för glappkontakt ..
Läs mer
 
Överspännigsprov gjordes på skarvuttaget och det klarade inte kraven utan överslag skedde. Isolationsavstånden inuti skarvuttaget, med andra ord hur tätt komponenterna sitter, är för klent tilltaget. Detta kan också bidra till att krypströmmar och överslag sker.

Det är inte direkt det jag vill läsa....
 
gol skrev:
Då kom äntligen mer info från Elsäkerhetsverket angående Fibaro Wall Plug

[4/28/2014]
Skarvuttag med glapp
Skarvuttagets uttagsdel och stickpropp uppfyller inte kraven utan avviker från de måttblad som finns. Det gör att det finns risk för glappkontakt och upphettning som kan leda till brand. Stickproppsdelen är för stor och förutom risken för glappkontakt ..
Läs mer
Tittar man i deras diarium ser man att anmälan är registrerad 2013-04-02. Raskt marscherat i så fall, för var det inte ungefär då de började säljas? Eller minns jag tokigt?

http://webbdiarium.elsakerhetsverket.se:81/Case/CaseInfo.aspx?caseID=93614
 
Håller med!
Med den slutsatsen är det märkligt att Elsäkerhetsverket inte kräver återtagning av redan sålda enheter. Jag har i alla fall gått på deras rekommendation att reklamera mina hos m.nu.
 
"Skarvuttagets uttagsdel och stickpropp uppfyller inte kraven utan avviker från de måttblad som finns. Det gör att det finns risk för glappkontakt och upphettning som kan leda till brand. .....(cut)....Överspännigsprov gjordes på skarvuttaget och det klarade inte kraven utan överslag skedde. Isolationsavstånden inuti skarvuttaget, med andra ord hur tätt komponenterna sitter, är för klent tilltaget. Detta kan också bidra till att krypströmmar och överslag sker. .....(cut)...

Eftersom bristerna inte innebär någon direkt eller omedelbar fara för person eller egendom har verket bedömt att produkten inte behöver tas tillbaka från konsumenter. Du som konsument kan istället vända dig till inköpsstället för reklamation.
"

Nu kan man väl misstänka att man har andra grejer som löper samma risk men ändå här är det svart på vitt. Speciellt på skrivningen i rött....det var inte risk för överslag utan att det sker...känns sådär.
 
Hur är det med puckarna? Vet vi att de är ok?
 
Beslutet gäller bara Wall Plug. Det krävs antagligen en anmälan till Elsäkerhetsverket för att de även ska pröva puckarna.
 
Här finns det "riktiga" ärendet:
http://webbdiarium.elsakerhetsverket.se:81/Case/CaseInfo.aspx?caseID=96720

Ärendet öppnades i augusti och elsäkerhetsverket fick provningsrapporten i november och väntade sedan nästan ett halvår med att fatta beslutet om försäljningsförbud. Skulle de ha ansett att det var stora risker bör de rimligtvis ha fattat beslutet mycket tidigare? Eller? Kollar man på andra ärenden går det mycket snabbare från test till beslut. (Ex http://webbdiarium.elsakerhetsverket.se:81/Case/CaseInfo.aspx?caseID=101722, totalt ca 2 månader från att ärendet öppnades till att beslut fattades)

Gällande överslag ska denna typ av produkt klara 2kV, Det exemplar som elsäkerhetsverket låtit testa fick dock överslag vid 1,7kV.
 
  • Gilla
kramfors
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.