Jag hakar i tråden med tankar om skärbräda. Jag funderar på att köpa en bättre skärbräda än mina sladdriga nylonbrädor. Jag tror jag skulle vilja ha en relativt stum nylonbrädor som är typ 2 cm tjock, större än standard och med avrinningsskåra utmed sidorna. Är det någon som har sett något sådant? Är det någon som har åsikter om att skaffa något annat?
En avrinningsskåra kanske man kan ordna snäv med ett vasst frässtål och långsam rpm?
En avrinningsskåra kanske man kan ordna snäv med ett vasst frässtål och långsam rpm?
Global har ju en modell i plast..... HÄRTryBran skrev:Jag hakar i tråden med tankar om skärbräda. Jag funderar på att köpa en bättre skärbräda än mina sladdriga nylonbrädor. Jag tror jag skulle vilja ha en relativt stum nylonbrädor som är typ 2 cm tjock, större än standard och med avrinningsskåra utmed sidorna. Är det någon som har sett något sådant? Är det någon som har åsikter om att skaffa något annat?
En avrinningsskåra kanske man kan ordna snäv med ett vasst frässtål och långsam rpm?
En stor på Bagaren & Kocken (finns i 3 färger) eller denna (vit), och då kanske du kan prova att fräsa spåret själv....
Redigerat:
Jag ser ingen fördel med plast. Kanske att den går att diska i maskin då, men det gör aldrig jag ändå.TryBran skrev:Jag hakar i tråden med tankar om skärbräda. Jag funderar på att köpa en bättre skärbräda än mina sladdriga nylonbrädor. Jag tror jag skulle vilja ha en relativt stum nylonbrädor som är typ 2 cm tjock, större än standard och med avrinningsskåra utmed sidorna. Är det någon som har sett något sådant? Är det någon som har åsikter om att skaffa något annat?
En avrinningsskåra kanske man kan ordna snäv med ett vasst frässtål och långsam rpm?
Läste om en studie för några år sedan där man jämförde bakterietillväxten och då var plast inte bra.
Kollade på Morberg i kväll, är du säker på att det är MAC??Johan Gunverth skrev:
Ingen serie har den typen av handtag på deras site , fast den kan ju iofs ha några år på nacken....
Jag memorerade handtaget har jag efter lite dektektivarbete kommit fram till att det kanske är en Victorinox ....det är iaf likadant handtag i brunt och med "uttag" för 2 fingrar och 3st nitar.....
Fan oxå, där fick du en semla........frav skrev:
Men du har en poäng med ditt tänk....överallt förespråkas brädor i ändträ, och samtidigt avråds brädor med för mycket lim....:x
Denna bänk är nog "kexad" med en Domino XL.....
Edit:
Dom som inte är ändträ, och som ser mer ut som en "planka".....är väl inte limmade....sblixten skrev:
Redigerat:
Ha... jag beställde faktiskt en sådan "Victorinox Punch knife # 5.3900.33" igår tillsammans med en "Victorinox Kitchen cleaver # 5.4000.18".Remne skrev:
Inte för att jag kanske har någon direkt nytta av dem, de kanske aldrig ens kommer användas (va vet jag), men det ser nog lite "brutal-fräckt" ut att ha dessa bamsingar i köket på magnetlisten. Så det får bli som en inredningsdetalj, om det funkar som jag tänkt.
Ja du frav...frav skrev:Ha... jag beställde faktiskt en sådan "Victorinox Punch knife # 5.3900.33" igår tillsammans med en "Victorinox Kitchen cleaver # 5.4000.18".
Inte för att jag kanske har någon direkt nytta av dem, de kanske aldrig ens kommer användas (va vet jag), men det ser nog lite "brutal-fräckt" ut att ha dessa bamsingar i köket på magnetlisten. Så det får bli som en inredningsdetalj, om det funkar som jag tänkt.
du kanske måste ut i vedboden o kidnappa huggkubben nu istället för att använda skärbrädan.....då blir inredningsdesignen komplett.....
Diversearbetare
· Göteborg
· 9 474 inlägg
Det var snarare ett svar på vad kändiskockarna använder på knivar.Remne skrev:Kollade på Morberg i kväll, är du säker på att det är MAC??
Ingen serie har den typen av handtag på deras site , fast den kan ju iofs ha några år på nacken....
Jag memorerade handtaget har jag efter lite dektektivarbete kommit fram till att det kanske är en Victorinox ....det är iaf likadant handtag i brunt och med "uttag" för 2 fingrar och 3st nitar.....
Enligt de kökschefer och kockar jag känner är det MAC som gäller i jobbet. I TV-rutan tar man det fabrikat som ger mest stålar för tillfället. (Äter Mannerström mat från Dafgårds?)