Kan det vara posten som hanterat den fel. Har skickat efter saker som blivit överkörda på terminalen men ändå skickats.
 
Nej nej, altså den låg nerpackad perfekt och även lådan som enheten låg i var oskadd men försluten i plast som helt nya grejer är. Därför måste det ha skett hos fibaro innan de packade ner den.
 
Som jag trodde säljaren löser detta så klart.
 
xayide skrev:
Som jag trodde säljaren löser detta så klart.
Så skönt, jag var inte ute att hänga ut nån mer intresserad vart du köpte den då kag själv bara hittat några som säljer den i sverige.
Skicka mig ett PM om du vill
 
Jag köpte den på m.nu och tycker det är lite synd att Fibaro plastar in och skickar iväg använda enheter så att ÅF får krångel. Kom på i efterhand att även antennen redan var monterad på, vilket manualen gjorde gällande att man själv fick montera. Serienummret som var runt 500 ger hint om att den är en tidig enhet då nuvarande enheter ligger runt 6000+. Får hoppas att Fibaro kompenserar m.nu för obehaget.

Skulle vilja slå ett slag för m.nu som skött hela saken jättebra och extremt snabbt!
Försökte i ett tidigt skede få lite info och mailade då både m.nu och en konkurrent till dem, men konkurrenten tog 2 veckor på sig att svara, m.nu svarade på nån halvtimme.

Har hur som helst kikat lite på den igår och det verkar vara en riktigt trevlig enhet. Köpte två greenwave powernode vilka jag skall testa så fort utbytesenheten kommer. Sen får det nog bli att köpa på sig massor av roliga Z-wave gadgets. En sak jag inte hittat som jag saknar är en väderstation med Z-wave. Ni kanske har tipps?
 
Angående väderstation så bet jag i det sura och beställde en Davis igår, struntade i att leta efter någon zwave utan räknar med att lösa det via t.ex wunderground. På samma sätt som med larmet så tror jag att det är bättre med något som är konstruerat för ändamålet än en oftast halvdan zwave-lösning. Plugins löser problemet istället..
 
Davis + wunderground, hur ser den uppställningen ut?

Är Davis något du har hemma som sen loggar mot Wunderground?
 
xayide skrev:
Davis + wunderground, hur ser den uppställningen ut?

Är Davis något du har hemma som sen loggar mot Wunderground?
Japp! Tanken är att ha en sådan här http://davisnet.com/weather/products/weather_product.asp?pnum=06163 uppskruvad på gaveln och låta den logga direkt till Wunderground och sedan använda den vanliga väderpluginen i Vera. Sedan ska jag visa väderinfo i mina squeezeboxar, men längre än så har jag inte funderat. Får se vad man kan hitta på mera, det är ju mest en kul grej.
 
Redigerat:
Hej!


Jag funderar på att ge mig in z-wave-världen. Mitt huvudsakliga syfte är att få koll på strömförbrukningen i huset totalt samt till en början mäta strömförbrukning och tidsstyra poolpump och poolvärmepump. (Därefter blir det mer mät- och styrningsprojekt)


Jag skulle vilja ha så enkel konfiguration som möjlig och lockas därför av HC2. Hur är statistikfunktionen? Hek har ju visat föredömlig hur det går att logga en hel del i Vera med plugins. Går det i HC2 att logga förbrukning totalt/per rum/per enhet momentant/per timma/dag/månad/år och visa detta på något vettigt sätt? Går det bra att logga andra saker som temp på olika sätt etc?


Det verkat inte finnas någon brytare som är utomhusklassad (för poolutrustningen) som samtidigt kan mäta förbrukning? Jag antar att man isåfall får bygga in en brytare i en ip44-låda (som då också blir eluttag för poolutrustning)? Som t ex Aeon smart energy switch?
 
Hej och välkommen till forumet och tråden (Ola?).

Behöver nog lite mer information. Är värmepumpen och cirkulationspumpen en eller fler-fas? Vår cirkulationspump är tvåfasig och värmepumpen trefas nämligen. Då blir det svårt att bryta endast med med en z-wavebrytare. Är det flera faser behöver du en kontaktor som bryter samtliga faser samtidigt. Eller hitta en annan möjlighet att styra pumpen (ir eller annan signalingång).

Är det flera faser får du nog investera i en AEON Clamp Power Meter. Den skall klara att vara utomhus men jag skulle nog ändå kapsla den.

Möjlighet till loggning i HC2 får gärna någon annan presentera (gärna med bilder) här i tråden.

Själv har jag hackat på en sida som presenterar husets förbrukning och dynamiskt uppdaterar grafen (utan att sidan behöver laddas om). Denna skall så småningom hamna på vår väggpanel i någon form.

datamineMod.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Någon som har Aeon Labs microdimmer?

Har just installerat en sådan med 220V halogenlampor och den funkar inte helt bra. Lamporna blinkar då och då och den verkar inte ge full styrka på 100%.

Dessutom reagerar den lite skumt på momentanbrytaren.

Verkar inte ha samma uppsättning parametrar att jobba med som Fibaros dimmer.
 
Redigerat:
Här kommer lite bilder på hur det kan se ut i HC2 när det gäller energiloggning och presentation.

HC2_Energy_1.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


HC2_Energy_2.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


HC2_Energy_3.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


HC2_Energy_4.png
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


//D
 
  • Gilla
okln och 2 till
  • Laddar…
Har just installerat en Fibaro 2x 1,5 kW switch bakom en kronbrytare (jösses vad trångt med 7 anslutningar). Den dök upp som 3 enheter i Vera varav 2 är kopplade till varandra. Man kan tända/släcka med båda men bara den ena resulterar i att status i Vera uppdateras.

Jag får dessutom en röd varning " user configuration failed" på en av de två kopplade enheterna. Allt fungerar dock.

Hur ska jag ställa in detta givet att jag bara ska ha den som vanlig kronbrytare?
 
Appropå Fibaro och deras puckar. Har deras dimmerpuck i sovrummet, wake-up-light typ. Men jag få inte min väggströmbrytare, som inte har fjäder (alltså bistabil eller vad det nu kallas - motsatsen till monostabil), och då försökt programmera variabel "14" som skall ändra beteendet på strömbrytaren....
Vera-Fibaro-dimmer-bistabil-hur.png

Men inte fungerar det - har jag gjort fel eller är det fel variabel ? Eller ja ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.