Alla dessa infällda spotlights överallt som skall rivas ut.

Alla schabrak till salmonellahärdar (läs badunnor) som står och ruttnar och måste släpas bort och fyllas igen.

All denna så kallade "öppna planlösning" som måste byggas bort igen när folk kommer på att det egentligen betyder inget privatliv och konstant hög ljudvolym i HELA huset.

Alla snålspolande så kallade "miljövänliga" toaletter som egentligen betyder miljövidriga då de konstant fixar stopp i avloppen överallt med dyr och miljövidrig reparation som följd.

Överhuvudtaget alla ingrepp som motiverats med "miljövänligt" tenderar ha mycket marginell långsiktighet, och bör undvikas till förmån för beprövad teknik och kunskap. Miljövänlig plastcykel från 1980 någon?
 
Alla ingrepp som är modelösningar, gjorda på hus som de egentligen inte passar för. Ex vis öppen planlösning i en 40-tals byggnad. Precis som man idag inser värdet av sekelskiftets snickarglädje, kommer man i framtiden att gråta över alla utblåsta 70-tals hus med en loungeinredning som från nån medelhavs hotellobby. Det kommer att gå åt åtskilliga miljarder om en 30-50 år att återställa husen till sitt ursprungliga skick.
 
  • Gilla
MONTREAL
  • Laddar…
Vårt hus är i alla fall förberett för direktverkande el den dag då den billiga elen flödar och folk tröttnat på värmepumpar som skall bytas vart 15:e år.

Vid samma tidpunkt kommer alla lågenergihus med minimala fönster att bli riktigt impopulära.

Susande FTX-aggregat kommer att kastas ut till förmån för ljudlöst självdrag.

Garageuppfarterna kommer att vara för små för att samtidigt ladda två-tre elbilar.

Hus där det inte finns möjlighet till fiberanslutning kommer att betraktas som pittoreska torp. (Perioden 2010-2020 då det faktiskt gick att surfa mobilt innan näten blev hopplöst överbelastade kommer att betraktas som en historisk anomali.)
 
Mycket_nu: Det där är antagligen den bästa profetian.... enligt devisen "Det är troligt att otroliga saker kommer inträffa" Och tittar vi historiskt så utvecklas allting enligt pendel-form...dvs, självdrag kommer antagligen ses som "naturligt" och när elbristen väl blir åtgärdad kommer vi ha överkompenserat så att elen blir våldsamt billig. Å andra sidan kanske vattnet kommer kosta 1000kr kubiken...vem vet?
 
Limmade golvspån blir kul att bryta upp.....
 
Plattor på mark med golvvärmeslang i kommer nog bli jävligt trist när avloppsrören sjunker under plattan o orsakar stopp.

Jag tyckte att det var trist att billa upp mitt källargolv o fixa till avloppet, vill inte tänka på vad det skulle innebära att göra det samma inne i huset. Samt problemet med att man inte kommer ha ngn värrme i kåken efteråt.
 
Alla presskopplingar med o-ringar när oringen blir 30 40 år, läcker det då lite här och där i våra golv och väggar.
 
  • Gilla
MONTREAL
  • Laddar…
+1 på den!

Vår rörmokare lägger endast lödda kopparrör. Glöm gnagarvänlig plast och vittrande packningar i presskopplingar.
 
Redigerat:
Gipsen i väggarna? Omöjligt att fästa saker i, och... ja, vad mer som vi inte vet idag?

Alla dessa fuktspärrar, garanterat! Vi sitter ju i plastpåsar idag, hur bra är det? Jag tror garanterat på att man om ett par decennier kommer att säga som man gjorde förr - att husen ska andas.
 
  • Gilla
Fadai
  • Laddar…
ricebridge skrev:
Gipsen i väggarna? Omöjligt att fästa saker i, och... ja, vad mer som vi inte vet idag?
I USA har dom redan ett jätteproblem med hälsovådliga/korrosiva gipsskivor från Kina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_drywall
 
Härlig tråd. Att tänka bakåt ger ideer att tänka framåt känns det som i denna tråd. Plötsligt känns det lättare att vara gysingetaliban :) Ingen plast, inga spotlights ingen golvvärme inget kakel på träbjälklag inga trädäck ingen mineralull. Känner mig smått futuristisk!
Måste få lägga till plast eller betong i gamla torpargrunder, tror inte att de håller håller huset friskt.
 
  • Gilla
Fadai
  • Laddar…
mycke_nu skrev:
+1 på den!

Vår rörmokare lägger endast lödda kopparrör. Glöm gnagarvänlig plast och vittrande packningar i presskopplingar.
F-n! , -1 poäng till oss! vi har RIR (i golvet) till köket, allt annat är koppar........tror att man tänker på allt....:surprised:
 
Öppna planlösningar kommer nog folk tröttna på. Det ska va så trevligt att laga mat och prata med gäster, men vem tar hand om disken?? Det är väl inget man vill visa sina gäster.. Och så länge man inte har en superfläkt som tar hand om allt så lär man sprida runt matos och flöt i hela rummet.
Smart att göra energisnåla kyl och frys skåp. De är ju så trånga invändigt att det inte ryms något och därför behöver man två. Och vad blir det för besparing då?
 
  • Gilla
MONTREAL
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.