Just det. Missade att skriva att man ska INTE tvinna.
 
Den bruna för sensorn ser inte ut att vara sådär jättebra istucken heller, fast den kanske bara är skalat för långt?

Men när du fixat det där fula på de två blåa så tycker jag som flera andra här att du ska koncentrera dig på att fixa lyset först. Lyset är ju en jätteenkel grej, ström in från elcentralen på fasledaren - till lampknappen - vidare med tändtråd till lampan, och därifrån en blå nolla tillbaka till elcentralen.

Felen hänger säkert ihop, hittar du felet till lampan så kommer nog värmen också att fungera.
 
Ja den bruna är bara långt skalad, har nu satt fast dom blå sladdarna riktigt. Men har fortfarande ingen ström i lamporna eller varmt golv.
 
Om säkringar är ok, kan det vara glapp i en anslutningsdosa. Det bör finnas en dosa ovanför termostaten på ena eller andra sidan väggen. Eller precis nedanför. Den kan vara övertapetserat. Man kan se om den är uope eller nere genom att titta på vart kablarna från termostaten går. Upp eller ner. Det är oftast blå,brun(i lite äldre installationer svart), och gul/grön.
Sen är det bara att kolla o mäta. Men bäst=fota!
 
Så har nu tittat efter anslutningsdosa men kan inte hitta någon, kan den sitta bakom något av badrumsskåpen? I båda skåpen där det finns belysnings finns det:
662220117124800bc.jpg

Det konstiga där är att rakapparaten fungerar att ladda i skåpet där lamporna inte fungerar.
 
nixxz

Det ser rätt kopplat ut.
Men jag tror du HAR en dosa i närheten av termostaten!
Kan inte tänka mig den går direkt till centralen!
Kolla i termostatens dosa, vilken riktning kablarna går i?

Knacka sen med skruvmejselns handtag mot väggen medan du flyttar på den i riktningen som kablarna går i! Det kan vara så att dosan är övertapetserat!
 
Redigerat:
Försök rita upp ett kretschema på hur allting är kopplat. Mät dig sedan fram för att hitta källan till felet. Det är omöjligt med denna information att reda ut om det är avbrott någonstans eller om lampor och golvvärme faktiskt har gått sönder.
 
Mät vid A resp B.
Vad får du där?
 
  • toa1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Off-topic men får verkligen kablarna för lågspänningssidan på vad som verkar vara en halogenspottrafo ligga löst inklämda ihop med ensam FK/EK?



För att hitta dosan: låt person 1 "skaka" på ledningarna i riktning in/ut ur rören och låt person 2 lyssna mot väggen var det rasslar.

Det är inte säkert att dosan sitter i badrummet, den kan sitta i ett rum invid. Man vill ju helst inte ha mer elprylar än nödvändigt i badrummet.
 
Väcker tråden till liv då lamprona fungerar och ska bara bytas, vet ej vad som gjorde att det var något fel. Men ström finns där nu iaf.

Så då går vi vidare med att få igång golvvärmen, kan jag köpa ny temp (T2FLOORTEMP) och se om den har gått sönder? Det är bara den gröna lampan som lyser ej den röda längre.

Sedan kan det vara givaren som det är fel på, och den går ju inte att byta då den ligger under golvet, bör den iaf göra?
Eller är det så om jag byter temp så måste man byta givare?
 
Givaren ska gå att byta för den ska ligga i ett rör/slang som går ner i golvet.
 
elmont skrev:
Givaren ska gå att byta för den ska ligga i ett rör/slang som går ner i golvet.

Okej, men fattar inte vart kan jag finna den givaren? Utan att slå sönder en vägg eller golv :p
Se biler på väggen och vart temp sitter:
cam00109.jpg
cam00110.jpg
 
Den ska komma in i dosan bakom termostaten. Jag må säga att det var en "udda" plats att sätta termostaten på, det är nästan så att jag tror att någon amatör varit i farten och då vet man aldrig hur h*n gjort.
 
  • Gilla
Patrik_Hed
  • Laddar…
Ja du se den på baksidan av termostaten?
På sida tre finns kort på baksidan av termostaten med där syns ju inget bara två sensor kablar?

Ja jag har ingen aning om vem som gjort jobbet.
Då det är gjort innan jag flyttade in.
 
Nu har jag sett, titta vart dom smala trådarna tar vägen dom ska gå i röret ner i golvspacklet.
Din termostat kan kopplas om för olika funktioner, jag mins inte hur brytarna ska stå för dom olika funktionerna så du får googla. Man kan tex använda enbart rumstermostat (ger dålig komfort), golvgivare (bäst) osv.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.