Jag hade sagt. köp en om du har 50m2 som mest. har du det minsta större utrymme så köp en annan.

Jag kommer köpa en som klarar 150m2 (jag har 130m2) och sedan köra med 9kw fläkt när jag behöver ha upp värmen lite fort.
 
alfamats skrev:
En liten lägesrapport från mig.Inte en positiv sådan.Jag måste ha minst +13 inne i garaget för att få pumpen att funka överhuvudtaget.Blir det kallare så stänger den ner sig.Står bara och fisbläser, knappt så man känner det när man har handen 20 cm framför innedelen.Det märkliga är att när jag ställer den på underhållsvärme så funkar den som den ska.Så jag får bara ca +8/9 grader i verkstaden.Nu får jag köra med 5Kw byggfläkt för att få upp tempen vilket blir väldigt billigt.Detta hade jag inte tänkt mig direkt. / Mats
Jag har exakt samma problem som du..
endast 50kvm isolerat garage som en kupevärmare klarar att värma klarar inte denna coolix.. oerhört besviken..
körde upp en rumstemp på ca 18 grader med en byggfläkt men den vill ändå inte pumpa ordentlig värme..

min inköptes för två veckor sedan, när köpte du din?
även Pikkos är nyinköpt så jag undrar om det inte är en dålig batch...

du kan följa mitt och Pikkos problem här: http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?topic=19389.660

Hur har du din utedel monterad?
samtalat med Jula support och dom sa att jag först skulle flytta den så den är så fri som möjligt..
jag känner att det är en helt onödig grej då nu 3st har samma problem..
 
danielr112 skrev:
Jag hade sagt. köp en om du har 50m2 som mest. har du det minsta större utrymme så köp en annan.

Jag kommer köpa en som klarar 150m2 (jag har 130m2) och sedan köra med 9kw fläkt när jag behöver ha upp värmen lite fort.

Jag vill ha en så billig och hållbar lösning så möjligt, men inte till priset av dålig funktionalitet och strul.

Jag kan ingenting om luftvärmepumpar men det enda jag begär är att jag skall kunna ställa pumpen på en bestämd temperatur och att den sedan håller den. Mitt garage är helt nybyggt och mkt välisolerat. kan någon förklara skillnaden mellan on/off pump och inverter?

Som sagt så är jag ute efter en hållbar lösning där jag kan hålla 10-12 grader i garaget och även ha möjligheten att snabbt öka temperaturen genom att köra pumpen hårdare när jag skall vistas i garaget.

Tack på förhand!
 
billig pump och minusgrader passar tyvär inte ihop. Allt under 0an så bör man titta på bra mycke bättre är min erfarenhet.
 
Nu har JULA rabatt på sin Coolix, den är nedsatt till 4995:-... jag ska iallafall ge den en chans. Jag har 35kvm isolerat garage. Vi får se hur den funkar...
 
Tänkte försöka inhandla en jag med imorgon, sålänge den klarar underhållsvärmen som nu ,fast billigare, så är jag nöjd. Allt annat är plus.
Funderar på ett litet element under innedelen för att hjälpa den om man ska värma upp mer kanske fungerar, för då är det ju kanske inte i första hand ekonomin som är i fokus utan komforten. Vi får se om det blir någon pump inhadlad först, minsta grabben verkar fått magsjuka och det kan ju sätta vissa käppar i alla hjul.
 
Thomas59
Kan man installera JULA-pumpen själv? Är ju grymt händig enligt frun i huset så förväntningarna är höga.

Vad handlar det om? Ta hål i väggen, skruva upp grunkan inne och ute, dra fram lite el och vrida på knappen eller?

"TOTAL NOVIS PÅ LLVP"
 
ungefär ja, ett par svordomar kan även behövas enligt utsagor.
 
Mikael_L
anrobe skrev:
Nu har JULA rabatt på sin Coolix, den är nedsatt till 4995:-... jag ska iallafall ge den en chans. Jag har 35kvm isolerat garage. Vi får se hur den funkar...
Det är kanske läge att få en utfästelse ifrån Jula om vad som anses vara korrekt montering.
Jag menar avseende position osv. Maila t.ex. för att ha ett skriftligt "bevis".
Dom kanske går med på att skriva att montering enligt bifogad instruktion är OK.

Funkar det inte sen, är det helt enkelt deras problem att ge dig en lösning ifall det inte fungerar, dom kan inte komma dragandes med att pumpen sitter på fel ställe eller nåt sånt.
 
Thomas59
miza1466 skrev:
ungefär ja, ett par svordomar kan även behövas enligt utsagor.
Räcker Svenska eller kommer jag att behöva ta till Tyska/Franska eller tom Finska? :D

"Paljon lunta mutta ei taskulamppua."
 
med tanke på vad jag hört om installationsanvisningens kvalitet så tror jag språket är tämligen irrelevant =)
 
det går fint att montera pumpen själv..
dock finns det ett Memo från jula på kvittot som säger att slangarna ska ut på höger sida om innerdelen (sett framifrån) men när man läser på slangpaketet står det nåt i stil med "do not bend" så jag litar nog mer på Coolix än jula.

men om du har tänkt dra ut slangarna på vänster sida som är tänkt så MÅSTE du skala bort lite av det yttre skyddshöljet på slangpaketet, annars lovar jag dig att du står och svär till förbannelse när du försöker montera fast innerdelen =)

snabbkopplingen är oxå enkel, bort med skyddshattarna, tryck ihop kopplingen ordentligt tills du får låsningen i ordentligt och dra ner hävarmen med ett stadigt grepp, vänta en liten stund.. och starta =)

Miza... jag tycker den bruksanvisningen man får med numera är helt okej, lätt att följa.. dock verkar den anvisningen vara till en tidigare/äldre version med annan typ av slangkoppling men det följer med ett separat blad med tillägg till installtionsanvisningen.

dock har jag hört att tidigare anvisningar var bara att kasta i soporna pga felöversättning mm..
 
Redigerat:
jo, jag har hört att den är bättre, återger enbart de värsta exempel jag hört, och dessa gäller just som du säger tidigare versioner.
saknar helt egen erfarenhet (av Coolixen) ... än så länge =)
 
Pump inhandlad och magsjukan verkar uteblivit. Blir dock ingen installation förrän nästa helg troligen då brorsan och en kompis kommer förbi för garagejobb hela helgen.
Hoppas den presterar ok i min 80 m2 isolerade del sedan. Gör den bara samma jobb som mina elelement, fast billigare, i FP-läge är jag nöjd som sagt.
 
Någon som köpt lilla Coolixen med FP läge och som kör den i Heat läget och är nöjd? Tycks ha sett att de som är nöjda har den utan FP läge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.