T
tergo: https://www.se.weber/byggkemi/byggkemiprodukter/weber-fasadskydd
12 svar · 1,3k läst
·
P
Pansen: [citat] Hej, Vi står inför samma beslut så även om det är länge sen ni gjorde det här. Hur blev resultatet? Är ni nöjda?Tacksam för all input.
1 svar · 3,5k läst
Eklundh
Eklundh: [citat] Följde egentligen de olika råden i tråden och jobbade sedan i olika omgångar. Jag har inte jobbat jättemycket med murbruk tidigare men åtminstone snappat upp att skynda långsamt och lägga på tunna lager. @jonaserik förslag om sluring hade jag inte tänkt på tidigare, block och material har jag svårt att identifiera så om jag skulle använda putsbruk B eller C ( @jonaserik
14 svar · 2,1k läst
·
P
Pansen: [citat] Ja, jag tror också att det blir ett stort lyft för huset. Jag tänker att det hade varit fint med puts igen men det får kanske bli en kostnadsfråga.
5 svar · 897 läst
N
neo11: Vi använde faktiskt hydralit kc färg, när vi färgade murar på skogskyrkogården i stockholm 2019. Hade glömt bort. Kalkfärg för trä har jag aldrig hört talas om. Målarkalk är säkert stora på landet, men i stockholm har dom bara en återförsäljare, mig veterligen. Bygma tegelförsäljningen. Så inte så stora. Och den fick dom 2021, innan dess skicka dom tonvis med bruk till mig i
21 svar · 3,0k läst
·
S
Sajmon: [citat] Förmodligen inte, men någonting är det ju som inte lirar tillsammans, förmodligen en tät akrylat på en öppen alkyd i kombination med en dåligt ventilerad fasad men Innan man går vidare med dyra åtgärder så tycker jag att man bör kolla upp vad det är som felar, och där kan återförsäljare hjälpa till med analyser så man får mer underlag på hur man bör gå vidare. Det
18 svar · 2,5k läst
·
A
Avemo: Är det taköverhänget man ser uppe på bilden? Om så är faller är det en väl skyddad plats. Om det är ett hål genom väggen så att det drar kan det vara poäng att täppa till med fogmassa. Annars är det bara att måla det obehandlade träet.
3 svar · 759 läst
·
dadid
dadid: Sitter någon på ett ungefärligt underlag för kostnadsbedömning av olika väggtyper? Jag är väl bekant med att frågan kan utvecklas mycket, men jag önskar initialt enkla jämförelsetal. Ex: - lättbetong - tilläggsisolerad lättklinker - träregelvägg med utvändig isolerskiva samt isolerad inte utregling. - någon form av prefabricerade block - osv…
0 svar · 618 läst
N
neo11: Kladda inte, är bara kosmetiskt. Inget att oroa sig för. Dom flesta mexitegel villor har liknande sprickor. Då sten och bruk är för hårt för att klara minsta rörelse. Och då spricker.
8 svar · 1,5k läst
·
Centano
Centano: [citat] Hur är väggen uppbyggd, vad har du för vindskydd?
5 svar · 1,2k läst
N
neo11: Skulle säga att du inte kan göra någonting. Sprickorna är bara kosmetiska. Om du målar med kalkfärg som du har på väggen, så måste du måla hela väggen. Annars ser det för jävligt ut. Inget en amatör kan göra. Låt det vara eller ta dit en firma som hugger ner och putsar om allt.
3 svar · 1,2k läst
·
N
neo11: Byt fönster nu, vänta till våren med puts. Kräv det. Den vita ramen runt fönstret ser ut som trä. Är det det? Eller puts?
10 svar · 1,6k läst
·
R
Rejäl: Kan det vara gulvalsat tegel.. Finns inte så många tillverkare kvar av svenskt format... https://www.dinbyggare.se/fasadtegel-och-fasadsten/
1 svar · 559 läst
·
N
neo11: Håller med både Rejäl och Karl-Ove. Men hoppas jag har fel om att det är cementbruk A. Då är det inte hugga, utan bilmaskin som gäller. Cementbruk A är lika hårt som betong, dock har det ju åldrats, men ändå hårt.
19 svar · 1,8k läst
·
F
florian: [citat] Det är nån form av murad vägg som gjordes typ 1940. Så vad jag har kunnat ser så är den massiv på den sidan av byggnaden
2 svar · 647 läst
·
A
Asgeirrr: [citat] ingen ny armering? Har du möjligtvis bild på hur det ser ut nu?
6 svar · 2,2k läst
·
N
neo11: caparol thermosan är ju inte puts. Utan något plastmaterial, borde gå att spruta över utan problem. Vet dock inte om det "blöder" igenom igen
1 svar · 922 läst
·
N
neo11: Dom flesta mexitegel har sättningssprickor pga av att tegel och bruk är så hårda. Sprickan påverkar ingenting, är bara kosmetisk. Är en luftspalt bakom också. Sockeln kan man däremot göra något åt. Och har du inga likadan stenar liggandes så är dom svåra att få tag på. Och försöka laga kommer se sämre ut, utan funktion.
10 svar · 955 läst
·
A
annafiabella: Hej! Är det någon som kan hjälpa mig att utröna vilken färg min fasad är målad med? Har fått förslag från kollega på cuprinol? Den är målad 2012. Helt prickfri fortfarande ytterst lite flagor och dom jag har hittat är väldigt små och torra. Färgen är matt och ser ut att ha gått in bra i träet. Vill måla om och vill välja rätt färg att måla över med.
0 svar · 729 läst
·
R
Rejäl: [citat] Kan du inte ställa någon skiva, cellplast eller något för sprickan över vintern?
2 svar · 787 läst
V
Vindstilla85: [citat] Tack så mycket ☺️ lycka till med huset! Du får uppdatera i tråden, kul att se andras resor.
155 svar · 30,7k läst
·
N
neo11: Ok, i vilken bransh har du jobbat i 43 år? Hur många m2 och vilket pris fick han? Då du inte kommer med utförligare info, gissar jag att du inte har mer frågeställningar?
3 svar · 991 läst
BigR
BigR: Precis. Ofta saknar hantverkarna sysselsättning i Q4 så då är plötsligt det omöjliga möjligt! Tacka för visat intresse och välj en seriös målare.
2 svar · 765 läst
H
hapazard: Fönsterkitt funkar!
2 svar · 883 läst
L
Lärospånet: [citat] Sant, ja missade att badrumsfönstret ligger under en brädaltan, ja då kommer väl (knappt iaf) något ljus den vägen ändå - annars hade man kunnat använda glasbetong tex. Men bra att undersöka ordentligt nu ja! Om fönstret är ett fönster med träkarm och träram så borde det nog avlägsnas i vilket fall och ersättas med något inert material som glas, sten, tegel, betong.
5 svar · 1,1k läst
F
fribygg: [citat] Farmarskruv är inte jättesnyggt, tycker mig nyss ha sett såna användas i @Arvid14sverige tråd och förstår om man önskar en "plattare" skruv.
9 svar · 844 läst
G
Galten: Hej, Jag har ett hus byggt 1936 i murat tegel. När det regnar och blåser upplever jag att innerväggen blir fuktig på några ställen, verkar som fukten går rätt igenom teglet. Fogarna ser fina ut, omfogat från för 18 år sen Kan hydrofoberingsmedel hjälpa här? Ändrar det utseendet på teglet? Och vilket är det bästa medlet?
0 svar · 777 läst
V
Villerville: Hej, Finns det nån bra firma som kan renovera fasader på sekelskifteshus i sthlms trakten?
0 svar · 872 läst
N
neo11: Detta går inte att lösa som privatperson, behövs en murare.
3 svar · 1,8k läst
·
G
Gabbe1: Eller används möjligen för att husera en utomhusgivare för fjärrvärme, shuntstyrning eller värmepump.
5 svar · 833 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.