Tja,

Ska som sagt bygga nytt hus. (se länk nedan)

Tomten vi "bara ska ha" kräver ett enplanshus för beviljat bygglov. Nu önskar jag er hjälp med förslag på hus. :) Jag är villig att betala max 1,5 miljoner för NF hus inkl grund (platta eller krypgrund spelar ingen roll) och storleken bör inte vara mindre än 110kvm, 5 rok.

De enda alternativen jag finner är Älvsbyhus Tyr och Ägir. Vore kul med något mer alternativ. Smålandsvillans Ljungby är läcker och skulle passa perfekt, men det går på ca 1,62 inkl grund.

Vet ni om grunden ingår i priset på SMV, så som det gör i Älvsbyhus?

http://www.byggahus.se/forum/prefab-traehus/143852-1-8-mille-foer-allt-fantasi-eller-moejligt.html

Tack på förhand!

Mvh
mrtux
 
Redigerat:
Titta på Anebyhusets 1:A villan - serie, A121. Vi skall eventuellt bygga det, och har fått en produktionskalkyl på 1.8 milj nyckelfärdigt inkl markarbeten. Kanske går det att få ned med lite eget arbete?
 
Suomenneito skrev:
Titta på Anebyhusets 1:A villan - serie, A121. Vi skall eventuellt bygga det, och har fått en produktionskalkyl på 1.8 milj nyckelfärdigt inkl markarbeten. Kanske går det att få ned med lite eget arbete?
1,8 miljoner inkl grund NF. Det är bara hus + grund då antar jag? Eller ingår tomtpris mm i din kalkyl?


/Micke
 
Nej det stämmer - tomten kommer till. Ursäkta, läste din fråga lite slarvigt. Jag är bara så glad att vi hittade ett relativt billigt hus som verkar ha bra kvalitet, så jag vill gärna sprida kunskapen... Lycka till med sökandet!
 
Suomenneito skrev:
Nej det stämmer - tomten kommer till. Ursäkta, läste din fråga lite slarvigt. Jag är bara så glad att vi hittade ett relativt billigt hus som verkar ha bra kvalitet, så jag vill gärna sprida kunskapen... Lycka till med sökandet!
Inget problem, helt rätt inställning! :)
 
Mikael_L
För de som funderar på att bygga med Anebyhus så kan det vara en god ide att söka på forumet, med Anebyhus som sökord (eller ev andra hustillverkare man funderar på, givetvis).
För något år sedan var det några som var djupt besvikna med Anebyhus som husleverantör.
Det har varit lite lugnare den sista tiden, så dom har kanske skärpt sig eller nåt ...
Senast var det liverpool73:
http://www.byggahus.se/forum/refere...4-allt-har-gatt-helvete-ingen-tar-ansvar.html
och taz i denna: http://www.byggahus.se/forum/refere...-husleverantoerer-skoett-sig-vid-problem.html
Sen var det denna tråd:
http://www.byggahus.se/forum/referenser-hustillverkare/145345-anebyhus-och-fuktskador.html

En äldre tråd:
http://www.byggahus.se/forum/referenser-hustillverkare/33751-anebyhus.html

Men som sagt, sök själva....

Det är inte bara svart, Huslös t.ex. är relativt nöjd:
http://www.byggahus.se/forum/referenser-hustillverkare/132137-anebyhus-v-s-eksjoehus.html

De som är helnöjda ser ju dessutom ofta inga skäl till att skriva av sig sin lycka på ett sådant här forum. :) Så det är givetvis svårt att dra några sanna slutsatser. :O


Men Anebyhus tycker jag har en del riktigt trevliga hus.
 
Redigerat:
Läste om Liverpools inlägg.... man blir ju mörkrädd!
 
Tack, Mikael! Jag har dock läst dessa inlägg, de fick mig faktiskt att avstå från Aneby i ett tidigare skede av vårt hussökande. Men eftersom det inte har stått någonting på senare tid, och efter att ha konfronterat vår säljare med frågor just kring dessa tråd, känner jag mig bättre till mods. Och hoppfull.
 
Mikael_L
Man kan nog råka illa ut oavsett vem man köper hus av. Vissa verkar ha något mer klagomål på sig än andra. Glöm dock inte att vissa levererar mer än 10 gånger fler hus än sina konkurrenter, vilket lätt kan verka som mer missnöjda kunder.

Oavsett vad man köper ska man nog göra en grundlig research och sen fundera på vad man som konsument kan göra för att skydda sig.
T.ex. -avtala om obegränsat tillträde till bygget för mig själv eller en av mig kontrakterad "kontrollant".
- Avtala om byggförbud eller resningsförbud av känsliga delar under regniga dagar.
- Avtala om större innehållen summa.
- Avtala om att kunna innehålla en mindre summa, även efter godkänd slutbesiktning till dess sista anmärkningen är åtgärdad.
- anlita en fastighetsentreprenadjurist redan innan kontraktsundertecknande, som får gå igenom det hela och se till att allt blir till ens egen fördel.

Det här var bara några snabbt uthasplade funderingar, jag vet inte vad mer man kan hitta samt vad hussäljaren/fabriken kan tänkas gå med på.

Men med tanke på vilken rutten bransch det är, så är det dags att vi konsumenter slutar att vara snälla med hussäljarna, husfabrikanterna och entreprenörerna.

Det borde kanske startas en tråd med tips och tankar över vad man kan göra för att öka sina chanser att gå ur som vinnare efter sista ronden. :)
Åsa76 (hette väl så?) hade ju en egen liten tipstråd om just detta, men då gällde det endast badrumsrenovering.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.