148 990 läst · 576 svar
149k läst
576 svar
Vilken grill har ni?
Jag var nog otydlig i mitt inlägg, för det avsåg inte huruvida man använder kol, gasol, ved, el eller något annat.Unikt namn skrev:
Det jag menar är att jag vanligtvis föredrar kvalitet före kvantitet och jag tolkade ditt inlägg som att du tycker tvärtom, vad avser grillning.
Det är väl positivt att man vill använda något mer? Jag ser inte att unikt namn påstod att det var huvudsaken.O oliven1 skrev:
Jag grillade en hel del på min gamla brikettgrill, men drog mig trots allt för det ibland för att jag inte orkade hålla på med den skitiga kolen. Efter jag bytte till gasolgrill så slipper jag tänka på den biten.
Smakmässigt kan jag inte påstå att jag märker någon skillnad så jag håller med de experter och de tester som gjorts i frågan.
Jag ser det som att jag oftare får njuta av god grillad mat än eftersom gasolgrillen inte kräver lika mycket förarbete eller underhåll.S sblixten skrev:
Fast nu skriver ju unikt namn att det var huvudsaken, hur ska jag tolka det menar du?R RoAd skrev:Det är väl positivt att man vill använda något mer? Jag ser inte att unikt namn påstod att det var huvudsaken.
Jag grillade en hel del på min gamla brikettgrill, men drog mig trots allt för det ibland för att jag inte orkade hålla på med den skitiga kolen. Efter jag bytte till gasolgrill så slipper jag tänka på den biten.
Smakmässigt kan jag inte påstå att jag märker någon skillnad så jag håller med de experter och de tester som gjorts i frågan.
Intellectual Ventures founder, former Microsoft CTO, and barbecue world championship chef Nathan Myhrvold has spent millions trying to understand the science of food and cooking. He's serious about his meat, and as he argues in Modernist Cuisine, the real debate among the faithful “shouldn't be about which charcoal is best. It should be about whether charcoal is necessary at all."R RoAd skrev:
https://www.wired.com/2013/07/gas-grilling-is-objectively-scientifically-better-than-charcoal/
D Dilato skrev:Intellectual Ventures founder, former Microsoft CTO, and barbecue world championship chef Nathan Myhrvold has spent millions trying to understand the science of food and cooking. He's serious about his meat, and as he argues in Modernist Cuisine, the real debate among the faithful “shouldn't be about which charcoal is best. It should be about whether charcoal is necessary at all."
[länk]
I samma artikel så länkar dom till en artikel som heter: "
Grilling Over Charcoal Is Objectively, Scientifically Better Than Grilling Over Gas
"Och slutsatsen ärO oliven1 skrev:
So if you have two identical steaks, cooked at identical temperatures, for the same amount of time, where the only difference is that one is cooked over charcoal and one is cooked over gas, what will be the end result? The charcoal-cooked steak will taste more like bacon.
Om det är baconsmak man vill ha på sitt kött så visst, men jag vill inte att min biff ska smaka rökt gris.🤓