Som städfreak och nybliven förälder vore det som en dröm att kunna städa av lite snabbt i vår lägenhet, att vår pojk dessutom verkar vara rädd för vår nuvarande dammsugare är heller inget skoj.
 
Hej!

1. Om vi skulle vinna skulle vi använda dammsugaren praktiskt taget dagligen i hushållet. Vi två våningsplan och källare så det blir mycket släpande på den vanliga dammsugaren i trapporna. Det kommer dammsugas i källare, trappor, kök, badrum osv.

2. Vi renoverar just nu källaren för fullt och oavsett hur mycket dammfällor, skyddsplast och andra lösningar vi använder så letar sig damm, smuts och annat upp till övriga våningsplan. Senaste sammanbrottet kom när brandlarmet två våningar upp gick när vi slipade betongplattan i källaren. I korthet kommer dammsugaren garanterat att få bekänna färg och användas ungefär varannan dag.

Vänligen
 
. Den kommer användas dagligen i hemmet. Förmodligen kommer den få åka med till offgrid-stugan också så man slipper starta Elverket för att dammsuga utan kan laddas enkelt via sol och vind.
2. Jag har sneglat på dessa men tycker det är mycket pengar om den inte skulle fungera bra. Jag kommer om den fungerar bra för det vardagliga at använda den dagligen. Har trots allt katter med katthår som finns lite här och där vilket blir att man måste dammsuga dagligen.
 
God torsdag.
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner. Med katter, öppen spis och ungar som lagar mat o bakar så kommer den gå i huset dagligen istället för som nu sopa upp. Så blir det såklart renare bilar och altanens golv o möbler kommer såklart få sig tätare omgångar av städning.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare. Kommer att använda den mycket och på olika material o i olika miljöer.
  3. Posta dina svar här i tråden. Postat o klart.
Nu håller jag tummarna, Mats.
 
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner. Svar: På nedervåningen i mitt hus har jag en robotdammsugare som gör jobbet riktigt bra. Men jag skulle behöva ha en dammsugare som kan städa barnens rum på övervåningen samt trappan upp. Och då passar en skaftdammsugare väldigt bra så man slipper sladdtrassel osv.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare. Svar: Jag har aldrig ägt en skaftdammsugare och är nyfiken på att se om de är så bra som påstås. Skall bli spännande och se om de gör jobbet lika bra eller bättre än en "vanlig" dammsugare.
 
1. Skaftdammsugaren skall användas till att städa 2-plansvillan som är +200 kvm.

2. Har länge tittat på en bättre skaftdammsugare men har inte haft ekonomin. Har idag en enklare skaftdammsugare som åker fram ofta (nästan dagligen) då vi har småbarn, men den dammsuger inte upp all smuts. En bra skaftdammsugare skulle ersätta både den enklare skaftdammsugaren och vanliga dammsugaren. Slippa bära vanliga dammsugaren upp och ner vore en dröm! Eftersom vi har altan/uteplats på båda våningarna springs det en del ut och in och blir smutsigt inne rätt snabbt. Skulle bli så glad om jag vann!
 
1. Jag ska främst använda dammsugaren i hemmet, men det lär bli lite här och där tack vare batteridriften, ex-vis bilen.
Med två katter hemmet så behövs det punktinsatser både här och där, men kring kattlådan är det värst.

2. Jag har alltid varit en "testare". -Jag Är rädd om saker, men finns det svagheter så kommer de att märkas.


Så här tävlar du:
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
  3. Posta dina svar här i tråden.

Vi tävlar alltså ut de här skaftdammsugarna:

Samsung Jet 75
Dyson V8 Absolute +
Bosch BSS81POW
Philips XC8349
Xiaomi G10
Ryobi R18SV7-0

Läs testet här: https://www.byggahus.se/test-skaftdammsugare-basta-skaftdammsugare-bast-i-test

Vinnaren utses på måndag den 29 november.

OBS!!! Vi bortser från ditt tävlingsbidrag om du inte har fyllt i din profil med fullständiga namn- och adressuppgifter inkl. telefonnr för sms-avisering.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.[/QUOTE]
 
Marlen Eskilsson Marlen Eskilsson skrev:
Vi har testat 6 st bra skaftdammsugare och nu tänkte jag att vi tävlar ut dem bland er så att ni får testa vidare dem där hemma.

[bild]

Den här gången förbinder sig den som vinner en skaftdammsugare att rapportera in till oss senast 2022-03-31 hur skaftdammsugaren fungerar. Omdömet ska formuleras i 50 ord i ett mail till marlen@byggahus.se. Omdömet kommer att publiceras i artikeln.

Så här tävlar du:
  1. Berätta var du ska använda skaftdammsugaren om du vinner.
  2. Motivera varför just du är lämplig att testa vidare en skaftdammsugare.
  3. Posta dina svar här i tråden.

Vi tävlar alltså ut de här skaftdammsugarna:

Samsung Jet 75
Dyson V8 Absolute +
Bosch BSS81POW
Philips XC8349
Xiaomi G10
Ryobi R18SV7-0

Läs testet här: [länk]

Vinnaren utses på måndag den 29 november.

OBS!!! Vi bortser från ditt tävlingsbidrag om du inte har fyllt i din profil med fullständiga namn- och adressuppgifter inkl. telefonnr för sms-avisering.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
1. Jag skulle med glädje använda skaftdammsugaren i hela mitt hus som är på ca 100 kvm i två plan.

2. Jag har 5 stycken små långhårshundar som drar med sig in barr, grus och annat smått och gott. Att ha den här prydliga fina skaftdammsugaren framme skulle öka min motivation att dammsuga mycket oftare. Dammsuga trappan skulle också bli som en lek! Jag skulle berätta om dammsugningen på min blogg och fb-sida så alla mina kompisar skulle bli sugna (ha ha) på en likadan!
 
Hej vi är 2 pensionärer med hund som en längre tid funderat på en sladdlös maskin så vi slipper sladdar på golvet
 
Har 230 m2 nu efter utbyggnaden av "stallet" och dessutom så har vi 2 katter och flera kattlådor. Det är ju skönt att katter täcker över det dom "producerat" i lådorna men de har ganska dålig känsla för var lådan tar slut och golvet börjar.

Vi har en sladdlös sedan tidigare men sjunger på sista versen. Batteriet håller någon minut innan det är dags för laddning.

Så en ny vore kul att testa.

M.v.h.
/Mikael.S
 
I vårt hus, främst i hall, trappa och kök.

Är det inte vanliga smulor, hundhår och skräp, fylls golvet av barnens pärlor, glitter och käk...
 
1: Skulle använda den i vårt hus .
Två våningar o framförallt på övervåningen.
Huset är gammalt ca 1850 med ojämna golv o höga trösklar.
2: Dammsugaren är framme nästan varje dag då vi har hundar som alltid fäller (känns det som iallafall)
Skulle vara intressant att se om det räcker med en batteridriven dammsugare på övervåningen så man slipper släpa upp sladd dammsugaren.
 
1. Hela huset men framförallt källaren där det är sparsamt med uttag. Runt kattlådan lågoddsare.

2. Tränat halva livet med vanlig dammsugare.
 
I min fantastiska stuga jag nyligen köpt. På sovloftet, där den enda vägen upp är självmordstrappan.

Där uppe skulle en sån här dammsugare kunna vara som fast boende utan att behöva riskera livet varje gång det ska städas. och nuvarande öststatsdammsugare kan få leva sitt egna liv där nere närmast marken.
Skaftdammsugaren skulle hedras och hyllas. Ryggens slitage skulle minimeras och husfriden skulle blomstra!
Svordomarna skulle bli få, mössen gladare. Spindlarna leva längre.
Alla vättar skulle flytta ut ur huset gröna av avund när de ser det blanka skaftets blänk. Trollen skulle krypa ner i underjorden när de hör den fantastiska motorn surra sin mjuka gång.
Kvalster och deras kusiner skulle höja hurra-rop som skulle höras från ena trasmattan till den andra.

Hela huset skulle bli lyckligare när ägaren och alla små inneboenden mår så mycket bättre!

Tänk vad en skaftdammsugaren kan förgylla livet på Stuga Ekbacke

Tack tack
 
1. Jag skulle gärna haft en smidigare dammsugare på andra våningen i huset samt för att lättare göra trappan upp dammfri. Hade varit skönt att slippa dra/bära upp det stora åbäket till dammsugare som vanligtvis bor på nedre våningen.

2. Har haft en batteridriven handhållen dammsugare på andra våningen tidigare, som jag hade när sonen var liten för att sköta den ”dagliga städningen” som behövs med djur och barn. Sonen är nu 10 år, och den gamla trotjänaren har slutat fungera. Hade varit spännande att testa en ny batteridriven dammsugare och se hur mycket bättre de blivit på de 10 åren sedan jag köpte en sist! Den kommer bli vältestad i det här hemmet! Kanske även kan få hjälp av barnen som har svårt att härja runt med den gamla otympliga och tunga snabeldraken.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.