41 288 läst · 145 svar
41k läst
145 svar
Varför är det så få som har solida rostfria bänkskivor?
Besserwisser
· östergötland
· 1 951 inlägg
Vilken plåtslagare som helst som inte bara jobbar med storbyggen..Snigla skrev:
Allvetare
· Västra götaland
· 8 914 inlägg
Nu lutar min uppfart tyvärr lite mycket, men får jag vara i garaget (det är bara 5,4 meter långt, så det blir jobbigt ändå) så löser jag det åt dig. Om du betalar såklart. (du får inget som heter "A2" eller "A4", eftersom det är marknadsföringstrams från skruvtillverkare, men du får EN 1.4404 om det duger?)ARJU skrev:
Besserwisser
· östergötland
· 1 951 inlägg
Varför inte? Det här är väl ändå ett forum för hempuleri? Hade jag velat ha sådana bänkar, så hade jag lätt prövat (nu har jag ioförsig tillgång till en komplett smidesverkstad men ändå..)ARJU skrev:
Den ekonomiska frågan är ju en annan sak också såklart, men nu undrade jag mest om det var möjligt att göra det hela på plats .. (första steget). Har inga hm.. synliga ytterhörn (går vägg till vägg).Violina skrev:
Däremot finns en diskho ( i rostfritt) Och idag en infälld induktionshäll (men om vi gör om bänken, köper vi troligen en ny spis.. dvs inte infälld)
Man kommer inte ifrån faktumet att det initialt är ett högt uttag.Violina skrev:Den rostfria skivan går ju återvinna "i oändlighet" och varje gång sparas 60% av miljöpåverkan den har (dessutom går det ju reparera och modifiera den till att passa i andra kök)
En stenskiva som fått en större skada kasseras (alternativt ändrad och används i ett annat kök, men sannolikheten för det är låg) och enda återvinningen som går att göra är att omvandla den till stenkross (och dylikt) så frågan är hur stor miljövinst det egentligen är?
Betalar man en miljon för en bänkskiva är det en klen tröst om man kan återvinna 60% av kostnaden.
On topic.
Väljer träskivor i köket alla dagar i veckan framför rostfritt eller sten, det är ett mycket trevligare material att lägga händerna på.
Men visst är jag ganska less på att olja varje år och slipa samt olja var när det krävs.
ARJU skrev:
Inte till en diskbänk, men till en bänskiva, absolut. Hon till diskbänken hade jag svetsat dit separat..ARJU skrev:
Och jag hade nog valt att göra den från en skiva 2500*1250*6..
Inga problem att skära ut hål för ho och häll med min kombinerade tigsvets/plasmaskärare..
Min kompetens inom plåtbearbetning (oavsett tillverkningsmetod) överstiger vida din kapacitet att uppfatta den.
Nej, jag försvarar inte mitt yrke och känner mig inte personligt angripen, men när man ska slänga in miljöpåverkan som någon form av argument bör man tänka ett antal steg längre och försöka se längre än vad näsan räcker.A arkTecko skrev:Jag förstår att du försvarar ditt yrke och känner dig personligt angripen. Det finns många fantastiskt bra användningsområden för stål och de som är duktiga på att använda stål, men det finns också situationer där det inte lämpar sig. Att blunda för fakta och bli arg och aggressiv är inte på något sätt produktivt.
(Jag har ett stort intresse för just hållbarhet och läser mycket om allmänna missuppfattningar inom området, kan varmt rekommendera att läsa bla Ann Thorpe's bok The Designer's Atlas of Sustainability och Jönbrink et al Ekodesign - praktisk vägledning i dem står det mycket om vettiga tankar vid just materialval)
Hur lång är det?Snigla skrev:Den ekonomiska frågan är ju en annan sak också såklart, men nu undrade jag mest om det var möjligt att göra det hela på plats .. (första steget). Har inga hm.. synliga ytterhörn (går vägg till vägg).
Däremot finns en diskho ( i rostfritt) Och idag en infälld induktionshäll (men om vi gör om bänken, köper vi troligen en ny spis.. dvs inte infälld)
Men rent spontant säger jag ja
Och en skiva har ytterhörn om den sticker ut utanför något skåp (om du förstår hur jag menar)
Gå till en svetsverkstad, de löser det på någon dag.A AlexHo skrev:Var och tittade på en köksutställning och såg en solid rostfri bänkskiva på hela 6 mm. Det som imponerade, förutom tjockleken, var att det var inga skarvar, inte ens vid vasken. Trodde att skiva skulle kosta sexsiffrigt, förutom att den så riktigt lyxigt ut, för det var ett Gaggenaukök. Gick in på Decosteel och ritade och fick en chock att den inte kostade jätte mycket mer än Dektonskivan jag tänkte beställa. Vet att den kommer bli repig men är det några andra fler nackdelar? Jag aldrig ser någon på de Facebookgrupper som har den. Är det något som jag inte tänkt på som gör att folk inte beställer solida rostfria bänkskivor?
[bild]
[bild] [bild] [bild] [bild]
Decosteel sade att de inte bockar 6 mm utan jag tvungen köpa sen separat stänkskydd. Gillar inte det, vill inte ha fogS skaraborgsfakir skrev: