Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Tack för tipset. Pölsa var längesedan jag åt. Det får bli nästa vecka. Med rödbetor och stekt ägg.
Haha, rätt kul att se hur olika alla äter vanlig svensk husmanskost. Stekt ägg till pölsa? Har jag aldrig provat eller ens hört talas om förut. Kokt potatis och rödbetor brukar väl de flesta ha till pölsa, tror jag, men ägg?

Hade en jobbarkompis som hade jordgubbssylt, inte lingon, till potatisbullar och bacon. Helt galet men hon tyckte det var gott :rofl:
 
  • Gilla
Noramasen
  • Laddar…
Maria T
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Ingen arbetsplats är komplett utan ett gäng gamla koppar

[bild]
En tidigare kollega, en duktig ekonom, hade en kaffemugg som såg så j-a äcklig ut, typ aldrig diskad knappt ens ursköljd. En dag fick jag bara för mig att jag skulle diska muggen, så jag sa "hej Harald, jag ska fika, vill du ha en kopp?" och så nappade jag muggen innan H hann säga bu eller bä. Gick till pentryt (detta var runt 1997) och diskade hans mugg, det tog en bra stund med såpvatten och gnugg och helt ren blev den inte men betydligt bättre. Sen hämtade jag kaffe åt oss och skyllde den tiden det tog på att jag blev uppehållen vid kaffemaskinen.
Harald drack, kollade i muggen och sa " det va som tusan, att det rymdes så mycket kaffe här i" :D
 
  • Haha
  • Gilla
Patrik440 och 6 till
  • Laddar…
Här blev det burgare till kvällsmat

Hamburgare med sallad och sås, pommes frites med ketchup och vit sås på en tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Tokslut och 4 till
  • Laddar…
Två korv med bröd med senap och toppad med räksallad, ett glas öl och en burk Löwenbräu på ett vitt köksbord.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Frun vet det är rörigt på jobbet och att det kan bli sent..
-Blir det sent, jag tänkte med mat..
-Är hemma till maten! :heart:

Keiller Keiller skrev:
Och inte diskat muggen på 22 år ;)
Det har hänt att någon sommarvikarie, varit "snäll" och diskat min mugg...:oops:
Det tar ju år innan automatkaffet smakar "bra" igen ;)
 
  • Gilla
  • Haha
Beretic och 6 till
  • Laddar…
Blodsoppen
Keiller Keiller skrev:
Haha, rätt kul att se hur olika alla äter vanlig svensk husmanskost. Stekt ägg till pölsa? Har jag aldrig provat eller ens hört talas om förut. Kokt potatis och rödbetor brukar väl de flesta ha till pölsa, tror jag, men ägg?

Hade en jobbarkompis som hade jordgubbssylt, inte lingon, till potatisbullar och bacon. Helt galet men hon tyckte det var gott :rofl:
Jag är Skåning, men min farmor var norrländska och pappa bode där några år under sin uppväxt. Det är med stekt ägg och rödbetor han lärt mig äta det. Tror till och med att bilden på burken visar ägg och rödbetor.
 
Blodsoppen
Konservburk av "Norrlands Pölsa" med bild av serveringsförslag innehållande kött och potatis.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Keiller och 2 till
  • Laddar…
Dags för 5 veckors hängmörad högrev

Hängmörad högrev i tre stycken på en mörk skärbräda med en otydlig bakgrund.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Högrev passerar genom köttkvarn till en skål, förberedelse för hängmörning.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Tokslut och 6 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Ärtsoppa till middag och pannkakor med sylt till efterrätt
Den yngre generationen var frivillig med stekpannorna :love:
Barn steker pannkakor i kök med spis och stekpannor, smet i kanna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Maria T och 6 till
  • Laddar…
Blodsoppen Blodsoppen skrev:
Jag är Skåning, men min farmor var norrländska och pappa bode där några år under sin uppväxt. Det är med stekt ägg och rödbetor han lärt mig äta det. Tror till och med att bilden på burken visar ägg och rödbetor.
Är Västmanlänning men mor var Ångermanlänning och far var Jämte på sin sida av släkten så kosten jag är uppväxt med är från norr.

Har aldrig tänkt på att ägget finns med på Norrlandspölseburken. Men jag ska prova nästa gång.
 
Burger time!

Två råa hamburgare som steks i en gjutjärnspanna på en induktionsspis.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Mikael_L och 7 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Dags för 5 veckors hängmörad högrev

[bild]

[bild]
Vad ska du göra av färsen? Pannbiff eller nåt annat läckert?

Edit: du hann med en burgarbild medan jag skrev. Nästan som pannbiff ;)
 
  • Gilla
AndersMalmgren
  • Laddar…
Keiller Keiller skrev:
Vad ska du göra av färsen? Pannbiff eller nåt annat läckert?

Edit: du hann med en burgarbild
:)

Tips, osten smälter bättre under ett lock

Hand som lyfter lock för att visa en hamburgare med smält ost i en stekpanna.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Keiller
  • Laddar…
Färdig

Hamburgare på tallrik med ett glas rött vin och en flaska i bakgrunden.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Halvt uppäten hamburgare på en vit tallrik med synlig saftig köttfärs och smält ost.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Tokslut och 4 till
  • Laddar…
Brännvinsost ska vara gott på burgare men har inte testat själv än
 
  • Gilla
AndersMalmgren och 1 till
  • Laddar…
AndersMalmgren AndersMalmgren skrev:
Färdig

[bild]
Blir man inte lite ledsen av knöliga bröd...?:thinking:
;)

nino nino skrev:
Brännvinsost ska vara gott på burgare men har inte testat själv än
Väddö cheddar har nog nämnts tidigare också, värd att prova. (y)
 
  • Gilla
AndersMalmgren och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.