947 391 läst · 12 954 svar
947k läst
13,0k svar
Vad blir det för mat?
Haha, rätt kul att se hur olika alla äter vanlig svensk husmanskost. Stekt ägg till pölsa? Har jag aldrig provat eller ens hört talas om förut. Kokt potatis och rödbetor brukar väl de flesta ha till pölsa, tror jag, men ägg?Blodsoppen skrev:
Hade en jobbarkompis som hade jordgubbssylt, inte lingon, till potatisbullar och bacon. Helt galet men hon tyckte det var gott
Maria T
Släktforskare
· Stockholm
· 3 200 inlägg
Maria T
Släktforskare
- Stockholm
- 3 200 inlägg
En tidigare kollega, en duktig ekonom, hade en kaffemugg som såg så j-a äcklig ut, typ aldrig diskad knappt ens ursköljd. En dag fick jag bara för mig att jag skulle diska muggen, så jag sa "hej Harald, jag ska fika, vill du ha en kopp?" och så nappade jag muggen innan H hann säga bu eller bä. Gick till pentryt (detta var runt 1997) och diskade hans mugg, det tog en bra stund med såpvatten och gnugg och helt ren blev den inte men betydligt bättre. Sen hämtade jag kaffe åt oss och skyllde den tiden det tog på att jag blev uppehållen vid kaffemaskinen.AndersMalmgren skrev:
Harald drack, kollade i muggen och sa " det va som tusan, att det rymdes så mycket kaffe här i"
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Frun vet det är rörigt på jobbet och att det kan bli sent..
-Blir det sent, jag tänkte med mat..
-Är hemma till maten!
Det har hänt att någon sommarvikarie, varit "snäll" och diskat min mugg...Keiller skrev:
Det tar ju år innan automatkaffet smakar "bra" igen
Jag är Skåning, men min farmor var norrländska och pappa bode där några år under sin uppväxt. Det är med stekt ägg och rödbetor han lärt mig äta det. Tror till och med att bilden på burken visar ägg och rödbetor.Keiller skrev:Haha, rätt kul att se hur olika alla äter vanlig svensk husmanskost. Stekt ägg till pölsa? Har jag aldrig provat eller ens hört talas om förut. Kokt potatis och rödbetor brukar väl de flesta ha till pölsa, tror jag, men ägg?
Hade en jobbarkompis som hade jordgubbssylt, inte lingon, till potatisbullar och bacon. Helt galet men hon tyckte det var gott
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Är Västmanlänning men mor var Ångermanlänning och far var Jämte på sin sida av släkten så kosten jag är uppväxt med är från norr.Blodsoppen skrev:
Har aldrig tänkt på att ägget finns med på Norrlandspölseburken. Men jag ska prova nästa gång.
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg
Renoverare
· Stockholm
· 18 213 inlägg