Grym tråd! Tack för alla tips! Har insett nu efter några offerter att jag vill göra ftx-installationen själv i vårt nybygge i Sthlm och känner mig säkrare efter att läst denna tråd. Har inte bestämt mig för något än men måste ta ett beslut snart.
 
Jag drog mitt i stödbensväggarna
Sen spårade i golvet över till andra sidan
Alla rör står på spiro hållare skruvade rakt ner i golvet har inga problem med vibrationer slapp isolering då det är uppvärmt utrymme
Skulle föreslå för alla som tänker på att göra detta själv att köra på det är både kul och enkelt
Blir ett helt annat hus att vistas i
Installerade även extra filter på både uteluft och frånluft då det är lite jobbigt att komma till att byta filter på aggregatet så jag vill inte behöva göra det för ofta
 
yopshi yopshi skrev:
Har insett nu efter några offerter att jag vill göra ftx-installationen själv i vårt nybygge i Sthlm och känner mig säkrare efter att läst denna tråd.
Om du lägger upp lite ritningar/skisser och beskrivning av ditt blivande bygge kan du nog dessutom få väldigt handfasta råd hur det hela löses bäst i just ditt hus!
Välkommen i gänget :)
 
Tumme-pekfinger hur lång tid?(timmar/dagar/helger) tar det för en normalhändig men rätt snabb idiot att installera? 175m2 ett plan med rätt rymlig kallvind.
 
W Wannabe-snickarn skrev:
Tumme-pekfinger hur lång tid?(timmar/dagar/helger) tar det för en normalhändig men rätt snabb idiot att installera? 175m2 ett plan med rätt rymlig kallvind.
Med en polare så gör du det på en helg. Se till att ha allt hemma bara, det är extrahandlingarna som kostar tid.

Köp en bra hylsa till skruvdragaren för montageskruvarna.

”Strumporna” för rören med kall luft tycker jag var skit (hopplösa att få på), köp armaflex.

Annars körde jag isolering med nät för rören på vinden som najades ihop. Gick kanon.

Se till att fixa några bra hålborrar.

/emil
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.