micked99 skrev:
Kör först DRemover.exe, starta om datorn -- OBS viktigt! --
Skulle tro att detta motsvarar steg 7 i min guide ovan.
 
Vart får ni tag på reservdelar till era maskiner?
 
Volvofarfar skrev:
Vart får ni tag på reservdelar till era maskiner?
Finns reservdelar och tillbehör på flera ställen:

http://www.supomannen.se/410262821/category/277647/tianchen
http://outl1.se/hem-hushall/robotgrasklippare/robotgrasklippare-tillbehor
http://hestraoutlet.se/service.php

Har dock bara erfarenhet av Veikko som jag fått UL-sensorer och display av på garantin. Senaste gången jag talade med honom hänvisade han till Hestra för delar, eftersom han själv slutat med Tianchen till förmån för Supoman.
 
nordpolen skrev:
Finns reservdelar och tillbehör på flera ställen:

[länk]
[länk]
[länk]

Har dock bara erfarenhet av Veikko som jag fått UL-sensorer och display av på garantin. Senaste gången jag talade med honom hänvisade han till Hestra för delar, eftersom han själv slutat med Tianchen till förmån för Supoman.
Jag köpte en ny laddare av Hestra nu i våras och det funkade bra, svarar bra på mail och skickar snabbt. Verkar dock vara en liten verksamhet med några få killar. Snäppet större än Veikkos garageverksamhet (där jag köpte min klippare).
 
Priserna är även lite annorlunda - Veikko tog 1300kr för ett nytt batteri till s510 och Hestra tar 2250. Så jag kan rekommendera att höra med Veikko (supomannen) först om han har grejer i lager.
 
Har förekomsten av en COM3 port samt installation av drivrutinerna ngt att göra med själva klipparen? Det borde det väl inte ha? Man borde kunna göra drivrutininstallationen och se om porten fungerar oberoende av klipparen?
Anledningen till att jag frågar är att jag nu testat 2 datorer med win XP en men win7 och en med win 8.1 och jag får det inte att fungera på någon av dom. Jag följer instruktioner och jag är inte inte tekniskt okunnig men jag får aldrig ens fram en COM3 port utan att först manuellt lägga till den i enhethanteraren. Men efter att jag gjort det så får jag den aldrig att fungera utan den har ett gult utropstecken på sig som jag inte får bort.

Min klippare reagerar med att säga att laddningen är för låg när jag stoppar i sladden i datorn utan att ha strömmen på i klipparen, så den borde ha kontakt med datorerna. Men jag tycker att jag borde få drivrutinsbiten med porten att funka oberoende av detta - Alltså gör jag konstant något fel som jag inte kan komma på vad det är.

När man installerar drivrutinen så zippar jag först upp "xp driver.rar" och får då en ny mapp som heter xp driver. I den ligger tre filer varav en heter "PL-2303 driver installer.exe" Jag kör denna. DÅ ska väl drivrutinen vara installerad!?Om man läser texten som passerar under processen så kan man ev tolka det som den istället installerar ett installationsprogram men något sådant hittar jag inte.
Börjar bli lagom less på detta nu samtidigt som min klippare igår tappade ett av framhjulen, suck! Börjar sukta efter grannens Husqvarna.
 
Varför har du inte framhjul med aluminium lagring
 
grymmeoffe skrev:
Varför har du inte framhjul med aluminium lagring
Det har jag, jag har de nya hjulen. Men själva lagret lossnade från chassit. Verkar som att det blivit en liten spricka i plasten som håller lagret. Det var ju ganska enkelt åtgärdat genom att applicera lite lim och trycka dit det igen men det var bara så typiskt.
 
Då har du inte dom nya... Dom nya har aluminium kopp som lagret sitter i inte plast
 
http://outl1.se är åt skogen för dyra på delar. samt att dom endast säljer S520 modellen/delar .(några få delar som passar s510)

http://hestraoutlet.se Svarar inte på mail så priser därifrån vet jag inte.

Veikkos priser var ju iallafall rimliga.

klipparen är ju tyvärr inte värd att kosta på om man köper på tex Out1.se

Ingen som sett tex reservdelar på Ebay etc? heter klipparen olika namn i olika länder än just S510? tyckte jag såg något annat namn fast det var samma maskin
har dammsugit nätet men utan resultat.
 
grymmeoffe skrev:
Då har du inte dom nya... Dom nya har aluminium kopp som lagret sitter i inte plast
Ok men då måste de ändra i chassit eller nåt för det som blev kvar var ett med chassit. Jag köpte min ifjol av Veikko och hjulen är bra och stabila i övrigt, inte så som de gamla beskrivs. Men för mig är de ett ickeproblem jämfört med resten
 
Nej man delar klipparen och byter lagringen
 
Det råkar inte vara någon här på forumet som bor inom rimligt avstånd från Linköping och som har lyckats uppdatera mjukvaran i sin klippare och som kan tänka sig att uppdatera min också om jag tar med mig klipparen och kommer förbi!?
 
Jag har gått å köpt mig en ny klippare. Så jag har en S510 till övers. Den har gått i två år 2013 2014, men max 200h.
Den fungerar men rymmer och beter sig allmänt konstigt.
Är det någon som behöver reservdelar så hör av er till mig så kan ni få köpa hela eller delar. Bor i södra Västergötland mellan Borås och Gislaved
Station + klippare.
Finns ett extra "main PCB" men båda PCB skulle jag säga är i dåligt skick med extra lödningar och provisoriska lagningar.
https://www.youtube.com/watch?v=0nUP6QVpkHw
 
Vad har du köpt nu?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.