Förut var det vanligt att man installerade utan att ha varken medgivande eller ibland allt material. Under pandemin så blev det brist i omgångar på olika material och då chansade många med att montera ex växelriktare eller solceller trots att den andra biten saknades. Mycket för att man inte ville stå med avlönade montörer och inget jobb. Ibland gick det bra och resten kom snabbt och man kunde göra klart. Andra gången har solcellerna suttit i månader utan att kunna startas.

I början funkade det men det är inte många i en ny bransch som har kapital eller krediter så de kan låta pengarna frysa inne på kundernas tak. Det är också därför du ser små och stora installatörer som går otroligt dålig eller till och med i konken i denna överhettade bransch.

Nu de flesta har insett att man kan inte montera en massa material som man får betalt för på 6-12 månader. Därför jag törs skriva att det är få som nu installerar utan IM.

Kollar du på resultatet för företag i solcellsbranschen så kan du se att det inte är speciellt många som gjorde vinst -20 till -22. Kraftpojkarna var först av de stora med att redovisa -22 och de har gjort -7,66%.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.