luscious skrev:
Vi har strax över 1000 kvm inkl huset på 200 kvm. Hade känt mig något löjlig på en åkis, en robot däremot 👍🏻 Vi rattar en sprillans ny självgående Honda och klipper på under en timme.
Vad heter den här Hondan, man kan ju i alla fall läsa på lite:)
 
A
Våran tomt är 1700m2 totalt, hur mycket som är klippbar gräsmatta vet jag inte men det tar ca 1 timme att klippa allt med en riktigt basic Husqvarna Master 46, ingen drivning eller andra finesser.
Lite motion skadar inte :)
 
tuktuk skrev:
Min dåvarande sambo var inte så imponerad när Jag släpade hem en rostig Toro med 160cm klippbord till våran 200kvm stora gräsmatta. Fast hon tyckte bättre om den när jag efter några veckor lackat den och sålt för 12000 mer.
Haha. Rätt kul faktiskt vi hade samma diskussion under middagen när detta var ett av mina argument. Men som det verkar på tidigare kommentarer så framstår man eventuellt som en pajas om man har en Åkis på denna lilla yta så man kanske får satsa på att bara renovera o sälja åk-klippare så har man ju i alla fall haft en hemma😀
 
A
Modohjärta skrev:
Haha. Rätt kul faktiskt vi hade samma diskussion under middagen när detta var ett av mina argument. Men som det verkar på tidigare kommentarer så framstår man eventuellt som en pajas om man har en Åkis på denna lilla yta så man kanske får satsa på att bara renovera o sälja åk-klippare så har man ju i alla fall haft en hemma😀
Ja alltså det är ju bara att köpa en om du vill ha en, de flesta grannar här omkring har åkare så du blir knappast ensam om det. Men du tjänar kanske inget på det heller, tidsmässigt alltså.
 
Martin E skrev:
Har man inte över 1000 kvm gräsmatta (alltså inte total tomtyta) så känns det väl svårt at motivera och dessutom knappast lätt att använda en åkgräsklippare på en så liten yta. Bättre med en robot som föreslogs ovan.

Jag ville först köpa en åkgräsklippare när vi skaffade stugan, och skulle möjligtvis kunnamotivera den med att traktorn också kan användas för snöskottning m.m.... men på vår 2.200 kvm tomt med typ 1000 - 1200 kvm gräsmassa i olika etage och del-ytor så skulle den inte spara så mycket tid, och massa manuellt klippande som komplettering ändå behövas.

Om det är svårt att få plats att köra effektivt på gräsmattan och inte mycket tid kan sparas, då är det ju knappast rätt med en åk-klippare, och säkert någon som undrar vad sjutton du sysslar med.
Vill ju inte känna mej uttittad och fånstämplad så jag får väl fundera en gång till på det där med robot.
 
Vasara skrev:
Ja alltså det är ju bara att köpa en om du vill ha en, de flesta grannar här omkring har åkare så du blir knappast ensam om det. Men du tjänar kanske inget på det heller, tidsmässigt alltså.
Nej. Sedan måste man väl inse att det är väl i första hand tidsvinsten som bör vara det starkaste argumentet då man dels har köpt ett äldre hus som man vill fixa både här och där samt en familj med 2 barn. Så jag ska väl inte gå och tro att jag spar evigheter på en åk-klippare är väl mest den där hobby och mek-grejen
 
Jag har en granne, eller i alla fall en som bor i området, med åkgräsklippare och en tomt som är sådär 600m². Jo, det ser rätt löjligt ut när han inte kan vända på gräsmattan utan måste köra ut på vägen för att komma runt.
 
  • Gilla
klaskarlsson och 2 till
  • Laddar…
Vi har nästan 2000m2 tomt men allt är inte gräsmatta.
Från början tog det mig ca 2 timmar att klippa och jag gick i tankar om att skaffa en åkare.
Kom fram till att jag inte skulle spara så mycket tid då tomten är kuperad och mycket buskar m.m. som tar extra tid att köra runt.
Köpte istället en bredare klippare och framförallt har jag anpassat trädgården så det går fortare och lättare att klippa.
Nu har jag nästan halverat tiden det tar så det blir ett perfekt motionspass en gång i veckan...
 
vår tomt är väldigt slät utan varken buskage eller andra hinder, har dock kollat lite på robot kontra traditionell motorklippare, och om man ställer priserna mot varandra så tror jag nog att jag i alla fall till en början nog biter ihop och tittar närmare på en vanlig motorklippare, så slipper man kanske bli ifrågasatt av grannarna också :)
 
Vadå grupptryck.

Åkklippare är roligt de första 5 åren, sedan börjar det bli en tråkig nödvändighet och gräsmattan ser emellanåt ut som en åker.
Roboten var det årets bästa investering för oss.
Nu ser gräsmattan helt perfekt ut varje dag.

Om du nu skaffar en robot först i kvarteret så bräcker du ju grannarna.

Protte
 
  • Gilla
Modohjärta
  • Laddar…
Rätten till åkgräsklippare erhåller man i samma ögonblick man blir fastighetsägare, men möjligheten att använda den utan att se ut som ett fån kommer först någonstans runt 2000kvm ;)

Vi har en hel del mer gräsmatta än så, och kör med just en klippo. Den är definitivt inget åbäke, och pinnar på rätt bra med sin 4-taktsmotor. Kan rekommenderas ;) Fast nuförtiden är det väl batteriklippare som gäller :)
Eller, som jag ser att tråden varit inne på, en robotklippare, om du inte vill klippa själv och har en gräsmatta som lämpar sig.
 
  • Gilla
Modohjärta
  • Laddar…
B
Har en tomt på 1100 och ca 800-900 är gräsmatta. Funderade aldrig på att inte ha åkklippare utan köpte en gammal midjestyrd Stiga av en kompis med ganska stort klippbord. Konstaterade att det tog ungefär lika lång tid att snurra runt med åkarna som att promenera med vanliga motorklipparen.
Tidsåtgången som inte blev bättre och att växellådan pajade några gånger gjorde att jag bytte till en robot och är nöjd.
Ångrar dock inte valet att testa, glida runt i värmen med lite radio i kåporna och en öl i ena näven var rätt rogivande...
 
H
När vi köpte hus förra året så klippte jag gräsmattan 3 gånger med en vanlig klippare att springa efter.
Men bestämde mig snabbt för att köpa en åkbar, blev Husqvarna rider dock ångrar jag att jag inte köpe med 4 hjulsdrift.
Har ca 6000 kvm tomt varav gräsmatta på ca 3000 kvm så det var riktigt motionspass i början :)
 
Knappa 2000m2, ärvde med en äldre Stiga Villa när vi köpte huset, efter några år och mycket krångel bytte vi in den och köpte en ny Stiga Villa 12 HST... som såldes i våras till förmån för en HQ Automover330X.

Gissa om jag ångrar mig att vi inte hoppade över den sista Stigan och gick på roboten direkt.
Bland det bästa sedan skivat bröd. :)
 
Korvgubbe
Modohjärta skrev:
vår tomt är väldigt slät utan varken buskage eller andra hinder
Robot alla dagar i veckan!

För egen del är det lätt topp tre bästa köpen jag har gjort i mitt liv. Bara att ställa ut på våren och plocka in på hösten, däremellan behöver jag inte ägna en sekund åt gräsklippning. Om jag inte vill är bäst att tillägga, för det har blivit så att jag numer går ett varv kring tomten med en batteritrimmer och tar det där sista som det förut fuskades väldigt mycket med här hemma. Det i kombination med att all mossa har försvunnit sedan roboten införskaffades gör att jag har en finare gräsmatta än någonsin, och med mindre arbetsinsats än någonsin!
På TV-Shop talar de om mirakelprodukter, men det här är ta mig tusan en mirakelprodukt på riktigt!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.