Det där är något jag alltid undrat över. Hela poängen med att handla i en butik är att få det direkt. Priset man betalar är att det blir litye dyrar. Helt ok.

Dock är det väldigt ofta så som du beskriver.

(måndag) "Njaaee. Vi har den ej hemma, men jag kan beställa den till dig till på torsdag.
(torsdag) "Tyvärr. Kommer nästa vecka"

Hade man beställt den från Dustin (ex) direkt får man den ofta dagen efter och billigare. Varför är alltid butikerna så olidligt långsamma? Ännu märkligare är ju att jag aldrig lär mig ...
 
En ReadyNAS med fyra diskar i X-RAID står för lagringen. Denna totala volym speglas en gång/dygn till en PC-server med 4 diskar i en RAID.-5. Dessa maskiner står med varsin UPS och dessutom fysikt åtskilda i olika hus (grannhuset!).
Volymerna med Video/Musik/Foton är dessutom speglade till 2 st. Tvixar (=multimediaspelare) med separata hårddiskar.

På tal om Dustin så beställde jag prylar därifrån en söndagskväll och måndag lunch kommer budkillen med prylarna - hur är det logistiskt möjligt?
 
De har en spåkärring på lagret?
 
ByggaNytt skrev:
På tal om Dustin så beställde jag prylar därifrån en söndagskväll och måndag lunch kommer budkillen med prylarna - hur är det logistiskt möjligt?
För oss logistiker är ingenting omöjligt :)
Flera av de svenska internetsajterna är oerhört bra idag, har inget bekymmer alls med dem.
 
Finns det någon som kan uppdatera den här tråden :D? Eller gäller den samlade erfarenheten i den fortfarande?
 
Ska du ha det stabilt, kör ingen färdig nas-burk, utan använd en dator. Du kan köra Linux eller Windows på den, eller en specialiserad NAS-dist, tex FreeNas. Vill du göra lite mer på den, tex mailserver, webserver och sånt också så är Ebox kanonfin.
 
Provade freenas igår. Mycket bra resultat även på gammla grejjer och det finns en fin lathund att läsa för att komma i gång om man googlar lite. En av de funktioner jag gillade är att man kan välja vilka tjänster man vill köra igång (allt efter att kunskapen och kraven ökar) Man behöver altså inte sätta sig in i allt från början. Att burken sedan kan skicka dig ett mail då det är problem pågång känns tryggt.
 
Fördelen med en riktig NAS framför att ha en gammal burk stå är att NASen drar väldigt lite ström, min drar 40 watt i full sprutt och mindre i sömnläge.
 
Hittade en Compaq desktop maskin PIII 750Mhz som jag stoppade i två diskar i 44w obelastad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.