Hej på Er!

Bygger ett Mjöbäcksvillan i Uddevalla, det ska vara klart v47. Vi är mycket nöjda med projektet så här långt, det är bara proffsigt folk vi har att göra med (hittills). Det är dock mycket att fylla upp så är det någon i trakten som vill bli av med fyllmassor så hör av er, tack!

mvh Jonas
 
Hejsan!

Vi ska nog få upp ett lösvirekeshus i Uddevallatrakten tillslut. Men just nu känns det ganska avlägset. Har väl inte kommit längre än till att börja prata med miljö och hälsan om avloppet och det verkar lite lurigt redan där. Egentligen vill vi ju bara slänga upp ett hus och inte hålla på med kommunen men då får vi nog på fingrarna innan vi vet ordet av.
Ska försöka få in vår avloppsanmälan snart så vi kan gå vidare...

Lycka till alla!

/Daniel
 
A
Hoppas att det löser sig för er, har ni några frågor eller funderingar kring bygge i lösvirke så är det bara att ni hör av er, vi har ju kommit en bit in i processen nu... :)
 
Mickeosus:
Tack så mycket!
Som det ser ut nu så hoppas vi på avloppstillstånd så snart som möjligt och sen bygglovet. Vi hade från början förhoppningar om en tidsplan som liknade eran fast ett år efter då. Men nu får vi se. Vi har ingen överdriven brådska men jag hatar att allt än så länge är i händerna på någon annan.
Vi kommer att bygga på en jordruksfastighet. Och all planering med det egna avloppet har skjutit på allt. Men det känns bra att kunna glida in här och på något sätt hålla gnistan uppe...

Hur har det gått för er?
Börjar ni kanske bli klara månne?
Har ni kommunalt VA eller en bra lösning som vi kanske skulle kunna sno :)
Har ni koll på någon bra grävare kanske?

Jösses! Så fort jag började skriva frågor så var det som att vrida på en kram...
Nåväl!

Hoppas att bygget har varit gott och har ni några bilder så vore det väldigt spännande att se.

/Daniel
 
A
När det gäller vårt bygge så är det bara att gå in på bloggen och kika, lägger ut bilder kontinuerligt. Vi har kommunalt vatten och avlopp till vårt hus. Vi räknar med inflyttning någon gång kring april-maj nästa år. Grävare? Hmm.. vi hade kontakter som gjorde att vi kunde få undan mycket på kort tid.
 
Ah...
Det blir fin-fint erat hus.
Vi fick just godkänt avlopp och sitter nu och knåpar på bygglovet samtidigt som vi har huggt en hundra träd runt tomten... Så lite händer det men fort går det inte.
Ha det gott!
 
A
Allt tar längre tid än vad man kan tro. Det är otroligt mycket arbete att bygga ett hus själv i lösvirke, men nu börjar äntligen utsidan likna något. Det enda som saknas nu är lite lockpanel, fönsterfoder samt knutbrädor och givetvis det sista av takshinglet och takpannor.... Neverending story, men det tar sig :)

Markbygg hjälpte oss till en viss del med gräv...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.