Någon som bygger i Uddevalla/trollhättan eller vänersborg???
 
Hej,

Vi bygger i Vänersborg. Vi har inte kommit så långt än, stommen levereas i April.

Patrick
 
A
Vi ska bygga i Halvorstorp i Trollhättan.. bygglovet är nu inlämnat och byggstart beräknas till feb/mars 07.
 
Vi ska bygga i nordkroken (vargön). huslev v51
 
Äe det någon av er som bara köper huset stomrest?? Är lite nyfiken på vilka ni anlitat för att göra grund och markarbete isåfall???

Vad ska ni bygga för hus??
Vi ska bygga ett mjöbäcksvillan/sörgården:)

Byggstart beräknad början på april -07 om allt går som det ska.
 
A
Då vi bygger helt i egen regi med lösvirke så kommer vi att göra allt arbete med grunden själva. Vi kommer ha en snickare som hjälp vid stomresning och lite annat smått, el och vvs lägger vi ut på entrepenad, men i övrigt så blir det massa med egenarbete. Micke arbetar med betong och gjutningar i vanliga fall så vi kommer därför att gjuta plattan själva, med viss hjälp av snickare förstås...

Beräknar därför byggtid under hela 2007, hoppas kunna flytta in julen 2007.
 
A
Vi har vänner som byggt just Sörgården i Högsäter. De har gjort om ganska mycket, helt ändrat planlösning, men huset är kanonfint och de trivs oerhört bra med sitt val. De har bara haft goda erfarenheter av just Mjöbäcksvillan! De har ryggåstak genom hela huset från entresida till baksida, de har flyttat trappan till mitten av huset, vilket vi känner var en bra lösning! Mycket ljust invändigt med mycket ljusinsläpp och de har öppen planlösning på nedre plan.. Kanonfint helt enkelt!

 
Är det nån av er som ska spränga och behöver bli av med massorna så tar vi gärna i mot detta även lerjord mottages tacksamt:)

Har ca 1 meter att fylla så .... det kommer bli dyrt för oss:(
 
Vi har ställt oss i kö, funderar starkt på Älvsbyhus! Är det någon som vet hur länge man behöver stå i den kommunala tomtkön innan man får erbjudande om tomt?! Man vill ju ha tomt o hus med en gång! :)
 
Vilken kommun??


















 
Vem ska ni anlita som kvalitetsansvarig??
 
A
Vi gick med i Trollhättans tomtkö i augusti 2005 och i maj 2006 fick vi vår tomt i Halvorstorp. Det beror helt på hur många som är intresserade av tomterna som släpps i ett visst område och i vilken turordning man rangordnat tomterna efter visning samt givetvis vilken plats i tomtkön man har. Vi hade turen att det endast var några före oss i tomtkön som var intresserade av just de tomterna. Populära områden kan man inte hoppas för mycket på att få tomt i som nybliven tomtkömedlem (läs hyfsat centrala tomter, t ex Dannebacken, Skoftebyn eller andra populära områden)...

Vet inte hur mycket tomter som ska släppas i Thn eller Vbg, men kolla på kommunens hemsida, där finns info om kommande områden, samt läs noga igenom info som kommer hem i brevlådan!

Vi har anlitat Peter Grönros som KA, kolla även där med kommunen för att få ett antal namn på förslag till KA!
 
vi har också anlitat grönros som KA :)
 
Jag frågade på koimmun och fick svaret att vi lämnar inte ut några listor eller dyl. på rekomenderade KA.

Sökte på boverkets hemsida efter KA men hittade ej Peter grönros??

 
A
En vän till oss som ska bygga nu har anlitat Arne Sandblom som KA, han ska tydligen vara väldigt bra oxå vad jag har hört.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.