Status
Inte öppen för fler kommentarer.
Dr_Jerkyll skrev:
Öh. Ska? Vad betyder det? Vad vill du säga?
Deras färger är utvecklade för att vara lösningemedelsfria.
 
Snurre skrev:
Jag är egentligen inte ute efter någonting annat än att visa att ovanstående påstående om att Gysinges och Ottssons färger är lösningsmedelsfria är felaktiga påstående. Vad som är sant är dock att Allbäcks färger verkligen är helt fria från lösningsmedel.
Är man ute efter en lösningsmedelsfri färg så är Allbäcks färger helt säkra. Man kan naturligtvis handla lösningsmedelsfria färger av både Gysinge och Ottosson men då måste man kolla upp innehållsförteckningen.
Men vad du tramsar. Köper man Linoljefärg och inget annat får du en lösningsmedelsfri färg från alla tre fabrikaten. Väljer du att köpa specialprodukter som Matt linoljefärg så får du en lösningsmedelsbaserad produkt, men det är inte en vanlig linoljefärg. Det är väldigt olika egenskaper.
 
Tramsar?:D:D:D

Nej det är inget trams att försöka utesluta lösningsmedel. Matt linoljefärg behöver inte vara lösningsmedelsbaserad. Om färgen har för lite linolja i förhållande till pigmenten så blir den matt. Utspädning med lösningsmedel gör också färgen matt men förkortar också livslängden.
 
Den här tråden får väl sägas ha nått vägs ände vid det här laget, och låses därför nu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.