D09 skrev:
Har det någon påverka med hur många varv tvätten centrifugeras i?

Varit inne på torktumlare, det är förberett för det men pengarna saknas till det just nu tyvärr.
Vi centrifugerar nästan all tvätt i 1600 varv/min.

Doserar tvättmedel efter vattnets hårdhet, tvättmedelstillverkarens rekommendation och efter tvättmaskinens rekommendation. Tvättmaskinen väger tvätten och föreslår en procentsats. Om man har haft i för mycke tvättmedel så säger maskinen det efter att tvätten är klar.

Torktumlaren vi har är en kondenstumlare av värmepumpstyp, den torkar tvätten vid en lägre temperatur än andra typer av tumlare.
 
Kan ju sägas att om man har allergiker (pollen) borde inte tvätt hängas utomhus, särskilt inte lakan och sängkläde :)
 
Visst kan män tvätta!

I mitt fall började när vi bodde i lägenhet på 3:dje våning och frun var höggravid. Då fick jag bära ner o upp tvätten till den gemensamma tvättstugan i källaren. Då insåg t.o.m jag att varför ska då frun i sitt tillstånd släpa sig ner o upp för trapporna för att tvätta? Jag var ju redan där!

Det hängde sedan i och nu 25 år senare så tror jag inte frun har kört en enda maskin sedan dess.

Att jag sedan vi flyttade till hus även har min verkstad i källaren vägg i vägg med tvättstugan gör ju att jag mer än gärna befinner mig i källaren och att då med jämna mellanrum sträcka lite på sig och hänga lite tvätt och byta i maskinerna är enbart skönt.

I.o.m. att det numera alltså är mina domäner så har jag också anpassat tvättstugan därefter.
2 tvättmaskiner på socklar så arbetshöjden blir accepterbar varav den ena en kombimaskin gör att tvättprocessen flyter. Rejält med sorteringskorgar på hjul för smutstvätten . Ett par bänkar för vikning och tömningskorg på hjul gör förflyttning enkel. Dessutom en rejäl ho för blötläggning. Har även en utrangerad tvättmaskin som enbart används för grovtvätt som mattor mm.

Naturligtvis så finns det även tillgång till musikanläggning och en tv och i verkstaden ett kylskåp för utvalda kylda drycker!:rolleyes:

Det finns dom i familjen som påstår jag tillbringar mer tid nere i källaren än övriga huset!
 
  • Gilla
sebsv211 och 6 till
  • Laddar…
sforskarn, det där ger vatten på kvarnen åt de som hävdar att när männen får ansvar för något tråkigt så gör de det till en lek och/eller uppfinner maskiner och hjälpmedel som förenklar uppgiften...
 
  • Gilla
sebsv211 och 4 till
  • Laddar…
Jag är minst lika bra på att tvätta som min sambo. Hon frågar alltid om jag har " förbehandlat" och om jag tvättade det för sig etc etc i all oändlighet. Allt in i maskinen utan krusiduller är ett vinnande koncept som jag kört i flera år.

Men, för en tid sedan när jag jagade pluspoäng och var på väg ner i tvättstugan blir jag hejdad. Jag är tydligen förbjuden att utföra tvätteri i vårt hem numera. Oklart varför.
 
Och vad skulle felet vara med det? Då kanske männen skulle få ansvar för andra tråkiga grejer och göra det till nåt positivt också! Bara att konstatera att män är barn i en vuxenskropp. Vi ser allt tråkigt som ett slag i ansiktet och hittar alltid på moment som kan göra det tråkiga roligare eller förenklar det så att vi inte behöver lägga ner så mycket tid på det om det inte går att göra roligt så att vi får mer tid för det roliga!

Livet ska va gött o leva annars kan de kvitta!:beer:
 
undine
D09 skrev:
Hur kommer det sig att det finns 8 sockar kvar som inte passar ihop???
Hahah det dilemmat har jag alltid. Kvittar om man lägger maka par i tvätt, ut kommer alltid omaka par. Jag tror tvättmaskiner äter/går på strumpor.
 
Ja, "strumpsumpareffekten" är mycket välkänd! Jag har vid flera tillfällen föreslagit att man ska utnyttja den för att göra sig kvitt utbränt kärnbränsle - bara stoppa in det i strumpor och vips kommer en stor andel att försvinna vid varje tvätt...
 
  • Gilla
Dalbotant
  • Laddar…
  • Gilla
Workingclasshero
  • Laddar…
D09
Sådär.. Nu är den enorma tvätthögen strax borta *pustar ut*

Någon som använder den där plastskålen som man lägger i?
 
D09 skrev:
Sådär.. Nu är den enorma tvätthögen strax borta *pustar ut*

Någon som använder den där plastskålen som man lägger i?
Plastskål använder jag om jag har flytande tvättmedel. Pulvertvättmedel lägger jag istället i maskinens tvättmedelsfack.
 
41 inlägg om att män KAN tvätta, indikerar inte det i själva verket något helt annat?
 
  • Gilla
Nyfniken
  • Laddar…
Tvättar endast hanarnas kläder i familjen vågar inte röra honornas, trott att jag varit snäll ibland och tvättat deras kläder men har blivit idiotförklarad för många gånger.:surprised:

Mvh
 
Tvätta kan jag men jag får inte pga av att jag inte kan hänga upp tvätten ordentligt säger hon...att det skall vara så himla noga!
Själv går jag i arbetsbyxor från 05.45 - 19.00 då går det inte så mycket kläder :)
Det jag absolut måste göra själv är att dammsuga mina arbetsbyxor noggrant eftersom jag tydligen infekterade tvättmaskinen med sågspån en gång, tvätten efter mina byxor tvättades blev inte riktigt som hon hade tänkt sig!
 
verktygsgurun skrev:
är att dammsuga mina arbetsbyxor noggrant
Jag tycker faktiskt att detta är att jämställa med en tvätt?
 
  • Gilla
D09 och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.