_kiM_ som sagt det första man blir blind på är ögonen.Tack för hjälpen...
 
Nu har det testats lite.

3 lampor drar 15W, dvs avsevärt mindre än specifikationen. Jag hade gissat på 6W styck men detta var ännu lite mindre. Spridningsvinkeln verkar vara rätt liten, jag behöver 3 rader för att täcka 3,5m på bredden. Färgtemen ser dock helt ok ut, vid en första anblick ser jag inget grönstick utan precis "varmvit" som jag beställt....
 
MathiasS skrev:
Nu har det testats lite.

3 lampor drar 15W, dvs avsevärt mindre än specifikationen. Jag hade gissat på 6W styck men detta var ännu lite mindre. Spridningsvinkeln verkar vara rätt liten, jag behöver 3 rader för att täcka 3,5m på bredden. Färgtemen ser dock helt ok ut, vid en första anblick ser jag inget grönstick utan precis "varmvit" som jag beställt....
Jag gissar på att om du klipper det medlevererade "skit"-drivdonet och skaffar exempelvis en jolly maxi istället så kommer lamporna förbruka närmare uppgiven förbrukning. De andra fördelarna med detta är att du kommer kunna dimma mycket lägre och mindre risk för eldsvådor!
 
....det kan ju vara ett alternativ om lamporna dessutom lyser lite mer....:)

Att byta drivisar har jag nog funderat på ändå - det känns lite mer elsäkert än det smäck som följer med....
 
Hej!

Jag tänkte nu beställa spotlights till min bostadsrätt. Taket är sänkt med 45x45 regel sedan 1 lager gips. Sett Led spotlights som är på 5W men bygger endast 45mm. Någon som vet vart jag kan finna dessa?
 
Detta börjar bli ett lite lustigt kina-äventyr...:


Fem spottar har tillfälligt monterats på en bräda för att avgöra hur tätt dessa måste sitta - det var uppenbart att styrkan på dessa inte räckte för det planerade antalet spottar.


Eftersom 5 lampor bara drar 26W är ju ljusutbytet lite mindre än jag räknat med. Men, idag kom nästa överaskning. 4 av 5 lampor slocknar nästan samtidigt och går inte att få liv i trots spänning fram till drivern. Byter jag driver lyser ledspotten så det är drivern det är fel på.


När man öppnar drivern kan man göra följande iaktagelse, som kanske också förklarar varför det inte lyser så bra (och nu inte alls):

ledriver3wnot9w_www.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


På locket till drivern står det 3x3. på elektroniken står det 3x1...
 
Ja den ekvationen blir ju svår :x Inte konstigt att den la av.
 
Det märkliga är att 4 st la av samtidigt. Det var 5 leddar kopplade på ett uttag och samtidigt kördes en bosch sticksåg. Funderar på om den kan ge några störningar som tog livet av drivisarna som antagligen redan levde på övertid.

Hur funkar det egentligen - vad blir resultatet när man kör en 3W led på en 1W driver. Är det drivern som dör pga överbelastning eller lampan som lyser dåligt. Eller båda? Här verkar det vara båda symptomen....
 
Det som skiljer drivarna åt är hur mycket ström de lämnar, 1W dioder brukar vilja ha 350mA och 3W / 700mA. Så det som hände var att dina 3W-dioder bara fick 350mA vilket inte drivarna borde brytt sig om. Troligtvis var det något yttre påverkan som slog ut dom. Av allt som skrivs på nätet om dessa medföljande drivare, kan man utläsa att de oftast inte är speciellt påkostade, vilket säger säger sig självt med tanke på priset.
 
Å jag som trodde att det var överbelastning, men det är det inte då?
 
ok. Intressant.

Men i vilket fall som helst, nu ska vi testa hur "buyer protection" funkar på Aliexpress....
 
Har inte sett en enda 3w-led på aliexpress som ska köras på 700 mA, alla verkar gå på 350?
mina 3w till fasadbelysningen som jag köpte på elbutik ska dock ha 700
 
Redigerat:
Då luras dom. En "3W" LED som drivs med 350 mA ger 1W. De kanske inte tål att drivas till 3W.
 
Redigerat:
Men den "3-wattare" som du länkar till är ju ingen 3W-led utan 3 stycken 1-wattare. Som då enligt ovan drivs med 350 mA.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.