Mätte en sådan strömtrafo en gång och den hade en tomgångsspänning vid 10A på 8-10V och en omsättning på 500:1. Och kretsen lär ju vara en SELV då. Och apparaterna som kopplas till den kretsen har väl inga speciella krav.
 
-MH- skrev:
Frågan var inte om de var "korrekt" isolerade, utan om man skall betrakta signalen som högspänning eller ej. Det är intressant när man tex konstruerar den apparat som signalen är inkopplade till. Isolationsavstånd och liknande på kretskortet, ex.vis.

Det är också intressant för att ta reda på vem som får pilla.,och med vilken typ av sladd som man måste använda för att koppla signalen.
De strömtrafo som har använts av de stora tillverkarna av belastningsvakter är i de fall som är aktuella för bostäder utförda med omsättning 1:300 eller 1:500. De flesta var tillverkade av fd Transduktor i Växjö.

Primärt max 90A ger 300mA resp 180mA sekundärt dvs inga stora strömmar och detta vid kortsluten utgång.
Dessa trafos är även utförda med klent dimensionerad kärna så de risker som nämnts tidigare med farlig spänning vid öppen sekundär gäller inte här. Det är annars korrekt att både höga spänningar och överhettning kan uppträda om en belastad "normal" strömtransformator öppnas sekundärt.

Du kan skatta tomgångsspänningen vid följande dimensionering:
Kärna A = 1.5cm², Flödestäthet B = 0.5T, Frekvens f = 50Hz, Lindning N = 500varv.

Insatt ger det U = (2*π/√2)*0.00015*0.5*50*500 = 8.3V i närheten av snaggletooth:s mätning.
Din anslutna utrustning och kablar behöver således uthärda ca: 10V och 180mA dock ej samtidigt.
Det verkar inte vara behörighetskrävande.;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.