J jonaserik skrev:
Kallvatten går att isolera med armaflex som ska klistras mot varandra, inte fel, blir igen kondens då. ( samma som KB till VP )
Klart en röris vill använda takjärn då alla mått stämmer för isolering och avstånd mellan rören,
men kan man flytta ihop och upp det säg 1cm och ändå kunna isolera och klämma rören?
 
Staffans2000
Om du inte har det väldigt fuktigt i källaren, är kondens inget problem alls.

Staffan
 
  • Gilla
JohanLun
  • Laddar…
J JohanLun skrev:
men kan man flytta ihop och upp det säg 1cm och ändå kunna isolera och klämma rören?
Klart allt går bara det finns plats för tången/pressen, inga grova rör så det finns smala smidiga sådana. Det mellan och höjd beror helt på isolering, är det 5 cm isolering och 22 Cu så måste det vara 12 cm mellan och det blir tajt. Till tak min 10 cm för att kunna hänga rören, röris kommer inte att gilla det sista
 
  • Gilla
JohanLun
  • Laddar…
U-järnet har fästet så röret hamnar 5cm ned och 12 cm mellan rören (CC). Det skulle leda till att de kommer ned en bra bit från taket.

Många rör idag verkar vara kring 22mm.

Gamla rör sitter med skruvstift och svep och röret verkar hamna ca 3-4 cm ned så att med isolering är det 7cm från taket till lägsta punkt och ca 1-2 cm mellan tak och isolering. Mellan varandra så verkar det vara cc 7 el 8.

Känns det rimligt att försöka få rörisen att följa samma mått som dessa gamla rör som väl kommit till för 50 år sen? (de ännu äldre rören är fästa med nån slags smidda i spikade järn direkt mot vägg, det är en blandning av alla sorters rör och åldrar idag).

Hänger de ned 7cm och är 11cm brett mellan isoleringes kanter så kommer rören att kunna passera över dörrar och inte vara ivägen onödigt mycket i korridoren och där man ska passera under.

Rören idag verkar som sagt vara 22mm från vattenmätaren, kan man tro att kallvattenstammen från mätare till panna borde vara grövre? Det funkar utmärkt idag, upplever inte att värmen varierar när man duschar och kör tvätt/disk samtidigt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.