Varierar trycket inte mer än så är det inget problem med att volymen är för liten. Som sagt ordna riktiga möjligheter för luftningen annars är det ofta rätt hopplöst. Man ska helst ha öppen expansion i såna anläggningar, då behöver man aldrig bekymra sig för tex luft.

Hur länge har du skött denna?
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
Är väll ca 9 månader nu. Men bytte panna för ca 3 månader sen då den andra läckte. Trodde ju då de var därför allt krångel med luft men problemet kvarstår med nya pannan. Tycker de är konstigt att nu visar kärlet 0.5 och pannan visar 0.
Men kanske blev bättre när jag släppte ut lite luft i kärlet igår men får kolla mer.
 
Detta är nu när tankarna visar 30 grader i toppen och botten. Ska se sen nu vad de visar när ja eldar upp dom. Men när tankarna är varma eller kalla hörs ingen luft. Men när man värmer dom eller när dom svalnar är de ett jäkla bubblande.
 
Visar mätaren på pannan någonsin annat än noll? Annars kan du fylla på lite vatten när allt är kallt så du ligger plus. Men av allt du skriver verkar det mest som att du ska fixa till avluftningsmöjligheterna vid tanktoppar och laddkretsen.

Kan du lägga in lite bilder på panna och övrig rördragning kanske man kan se mer vad som ev kunde gå att fixa till enkelt.
 
Nej de mätaren på pannan stiger till Slut men visar alltid ca hälften av vad kärlet visar.
Kommer några bilder
20160301_171511.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

20160301_171516.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
20160301_171525.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

20160301_171522.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Nu är tankarna fyllda till mellan 80-90 grader både i botten o topp. Nu visar pannan 1.1 och kärlet 1.4 och de rinner nu ur spill röret från säkerhetsventilen på pannan.

Mvh Anders
 
Verkar ju som du kan lita mer på manometern på kärlet då om ventilen är 1.5 bar och öppnat lite. Före du eldar nästa gång när allt kallnat ner kan du testa öppna luftning på högst sittande element då ser du om trycket i kärlet och volymen räcker till, det ska komma vatten inte suga in luft.

I övrigt tycker jag det som syns på dina bilder pekar på det tidigare nämnda, det är inte bra gjort med tanke på avluftning. Du skulle ganska enkelt kunna få det mycket bättre genom att fixa lite rörmokeri där.
 
  • Gilla
Joak och 1 till
  • Laddar…
Ska testa att öppna luftningen på elementet. Men ska pumpen gå då eller?
Vad skulle de fixas för avluftning vid tankarna menar du?

Mvh Anders
 
Stäng av pumpen så blir det helt rättvisande.
 
Testade nu att lufta högsta elementet nu när tankarna var nere i 30-40 grader och de kom bara vatten. Har inte hört nått bubblande i rören heller än. Kanske de hjälpte att jag släppte ut 0.2 luft och fyllde på med 0.2 vatten istället?

Mvh Anders
 
Det är bara att köra på och hålla tummarna.
 
Nu är de sen ca 1 vecka tillbaka luft överallt bubblar och rinner igen. Förstår inte varför de blir så har ju inte fyllt i nått sen sist heller. Kanske man bör misstänka att de läcker nånstans men ser ju inget.....
Om man skulle sätta i några automatiska avluftare istället för dom som är nu?

Mvh Anders
 
Den gas man släpper ut när man luftar är inte bara luft som kommit in när systemet vari öppnat, det finns även mer eller mindre gas löst i vattnet man fyller på och det kan bildas gas vid reaktioner mellan vattnet och materialet i panna, tank osv.
Luft kan även sugas in i radiatorventiler, säkerhetsventiler osv.
Kolla att blåsan i kärlet är hel och byt manometrarna till att börja med, de verkar visa lite i grannkommunerna vilket gör det lite svårt att veta vad som händer.
 
Expansionen verkar ju funka tillräckligt enligt vad du beskrivit tidigare så den kan du säkert lägga åt sidan för det här problemet. Däremot är det riktigt dåligt gjort för att lyckas fånga upp luft och kunna bli av med den utan att det uppstår störningar i driften.

Det är som sagt mycket löst luft i vattnet och det är kvävet i den som du på sikt måste bli av med via avluftning. Syret binds kemiskt med främst järnet i anläggningen så det stör inte här, det kommer däremot in om man fylller nytt vatten för ofta och mycket då genom att det orsakar korrosion.

Så det ständigt återkommande tipset vid vedeldning och ack är att se till att man har "iuftklockor" på vettiga punkter i laddkretsen som man kan tappa av vid lämpliga tillfällen utan att få störningar. Allra bäst är givetvis att ha riktigt utförd öppen expansion, då behöver man aldrig göra något alls någonsin men nu är det ju inte så i ditt fall.

På dina bilder kan man se tre ställen där det vore enkelt att bygga in såna fällor av lite grövre rördimension och där du sen kan lufta vid tillfälle. Frågan är bara hur förtrogen du är med att göra lite rörjobb?
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.