12 415 läst · 39 svar
12k läst
39 svar
Har köpt en vedeldad pizza ugn, tipps och ticks?
Jäst.
Vårvetemjöl.
Har man inte tillgång så köp specialvetemjöl och tillsätt durumvete.
Lite salt.
Vatten, jag tar 2 liter på en kub med jäst..
Lite lite honung för att mata jäsningen..
Och en god olivolja.. Ca 2.5 dl..
Detta kör jag i degblandaren.
Ca 45 min..
Sedan får den jäsa i minst 14 Tim.
Delar upp den efter halva tiden i mindre degar..
Mjölar lite lätt.
Vårvetemjöl.
Har man inte tillgång så köp specialvetemjöl och tillsätt durumvete.
Lite salt.
Vatten, jag tar 2 liter på en kub med jäst..
Lite lite honung för att mata jäsningen..
Och en god olivolja.. Ca 2.5 dl..
Detta kör jag i degblandaren.
Ca 45 min..
Sedan får den jäsa i minst 14 Tim.
Delar upp den efter halva tiden i mindre degar..
Mjölar lite lätt.
Lilla Napolis degrecept är kalas, utan tvekan då de ändå får räknas som de bästa i Sverige, eller?
Oooni har en app där du kan enkelt få mängd ingrediens beroende på hur många pizzor du vill göra. Napolis recept kräver matematik om jag vill göra mindre mängd deg och då är jag körd... Då är Oonis app mycket bra, du knappar in antal degar, hur länge du vill jäsa den och sedan den räknar ut mått på allt, smidigt.
Visst kan man köra Karu med briketter också? Tänker att det kanske ger en jämn temperatur längre?
Sen att köra pizza på briketter är väl egentligen förbjudet men kanske värt att testa?
Oooni har en app där du kan enkelt få mängd ingrediens beroende på hur många pizzor du vill göra. Napolis recept kräver matematik om jag vill göra mindre mängd deg och då är jag körd... Då är Oonis app mycket bra, du knappar in antal degar, hur länge du vill jäsa den och sedan den räknar ut mått på allt, smidigt.
Visst kan man köra Karu med briketter också? Tänker att det kanske ger en jämn temperatur längre?
Sen att köra pizza på briketter är väl egentligen förbjudet men kanske värt att testa?
Äldre ostar brukar jag låta torka lite,
Så de blir lättare att hantera.
Tomatsåsen fuskar jag lite med..
Hackar tomater.
Ner i kastrull.
Lite socker, för att bryta syran.
Oregano.
Svartpeppar.
Vitlök, gul lök finhackad eller riven.
Salt.
Olivolja.
En burk krossade tomater som stöd.
Lite tomatpuré för att få det lite fastare..
Gör gärna den lite kraftigare i smaken om ni ska ha nötkött på..
Så de blir lättare att hantera.
Tomatsåsen fuskar jag lite med..
Hackar tomater.
Ner i kastrull.
Lite socker, för att bryta syran.
Oregano.
Svartpeppar.
Vitlök, gul lök finhackad eller riven.
Salt.
Olivolja.
En burk krossade tomater som stöd.
Lite tomatpuré för att få det lite fastare..
Gör gärna den lite kraftigare i smaken om ni ska ha nötkött på..
Termometern är redan införskaffad. Kanske gubben kan dela med sig om lite tipps angående temperatur och tid?M Move105 skrev:
Hej,Litengubbe skrev:Lilla Napolis degrecept är kalas, utan tvekan då de ändå får räknas som de bästa i Sverige, eller?
Oooni har en app där du kan enkelt få mängd ingrediens beroende på hur många pizzor du vill göra. Napolis recept kräver matematik om jag vill göra mindre mängd deg och då är jag körd... Då är Oonis app mycket bra, du knappar in antal degar, hur länge du vill jäsa den och sedan den räknar ut mått på allt, smidigt.
Visst kan man köra Karu med briketter också? Tänker att det kanske ger en jämn temperatur längre?
Sen att köra pizza på briketter är väl egentligen förbjudet men kanske värt att testa?
Går att ladda med kol också. Enligt tipps på nätet grundade jag med kol och laddade på med ved innan bak för att få flammorna som grillar ovanifrån.
Tackar!N nybyggarn3 skrev:
Jag är så sugen på att byta ugn, har en Ooni 3 idag, helt ok men det är bökigt med pellets. Hart när omöjligt att hålla jämn temperatur när man gör mer än en pizza. Karu verkar vara bra mycket bättre byggd dessutom, mer isolering och ja, gedignare helt enkelt. Och just det ja, innan någon säger det, nej, jag vill inte konvertera till gas, även om det går och även om jag fattar fördelarna. Det finns en tjusning i att elda material som brinner på "riktigt"
Kan bara instämma om att det är trevligt att elda ved. När själva bakandet är så snabbt och intensivt måste man ju få elda och dricka någon öl innan det är dags.Litengubbe skrev:Tackar!
Jag är så sugen på att byta ugn, har en Ooni 3 idag, helt ok men det är bökigt med pellets. Hart när omöjligt att hålla jämn temperatur när man gör mer än en pizza. Karu verkar vara bra mycket bättre byggd dessutom, mer isolering och ja, gedignare helt enkelt. Och just det ja, innan någon säger det, nej, jag vill inte konvertera till gas, även om det går och även om jag fattar fördelarna. Det finns en tjusning i att elda material som brinner på "riktigt"
Precis, när botten är klar håller man pizzan på spaden mot elden i toppen av ugnen för att få lagom gräddning av toppingen. I den bästa av världar tajmar allting men så är det sällan...N nybyggarn3 skrev:
Det viktigaste är annars, den napolitanska dansken...
Fusk? Tycker du gör det helt klart godkänt. Fusk för mig är en färdigköpt tomatsås.Maskintok skrev:Äldre ostar brukar jag låta torka lite,
Så de blir lättare att hantera.
Tomatsåsen fuskar jag lite med..
Hackar tomater.
Ner i kastrull.
Lite socker, för att bryta syran.
Oregano.
Svartpeppar.
Vitlök, gul lök finhackad eller riven.
Salt.
Olivolja.
En burk krossade tomater som stöd.
Lite tomatpuré för att få det lite fastare..
Gör gärna den lite kraftigare i smaken om ni ska ha nötkött på..