elpaco skrev:
Ja fast nu skrev ju TS "Montering av diskbänk och montering av väggskåp ingår INTE i ovan fastprisoffert". Dvs det mesta av det tidskrävande, åkandet, hämtandet, INGÅR i fastprisofferten ..
om nu min beräkning stämmer så skulle det bli 25tim enl, offert + montering 8tim plus körtid 1,5tim + ev, hämtning av inredning + montering av blandare 2tim med körning alltså närmare 40 timmar.om vi nu tänker att det to
g snickarna en dag att köra, hämta, montera inredningen är det 16tim för montering ex. röris.
Och då är det mer än 41tim
 
Hemmakatten
Under hela vårt lösvirkesbygge av två hus hände det väl några ggr att byggaren saknade material. En snabb pling till lokala sågen och/eller till lokala bygghandeln så blev det en leverans vid lunchdags. Det hände också ett antal ggr att jag hämtade beställt material så som dörrar, skruv och liknande, men ALDRIG att byggaren och hans anickare personligen åkte och hämtade/handlade material. Slöseri med mantimmar.

Vad gäller fakturor fick vi alltid bifogat arbetsdagbok och kopia på inköpt material + 10%. Klockrent!! Klagade ALDRIG på en endaste faktura och då pratar vi ändå om flera miljoner.
 
Redigerat:
  • Gilla
Micc
  • Laddar…
Snabb återkoppling, vi förlikades 50/50 både kring skåpet och arbetstiden. Hade kunnat dra detta vidare, men orkade inte lägga för mycket tid på det. Finns fler firmor att välja på vid framtida arbeten... :)

/S
 
  • Gilla
Hemmakatten och 1 till
  • Laddar…
Skönt att det löste sig så enkelt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.