Tittar man påTS skapade trådar verkar hon vara otursförföljd.

Både med hantverkare och mekaniker men även att hon sällan följer upp sina svar hon får
 
  • Gilla
Grizzlybjörnen123 och 1 till
  • Laddar…
Grizzlybjörnen123 Grizzlybjörnen123 skrev:
Husbyggaren konkar och då borde ju offerten gissningsvis ligga på 1,5 mille för färdigställande. Sedan kan de blåst henne genom att först ange att allt skulle ingå. När hon sedan fick avtalet skrev hon på utan att först läsa igenom bilagorna och där kanske det står att elen tillkommer, När alla sedan i tråden kom med den ena idén efter den andra läste hon bilagorna och fick se att elen inte alls ingick och därmed sjappade. Frågor på det?
Detta är min teori med

Efter läst hennes övriga trådar verkar ingen av hennes hantverkarrelationer fungerat bra
 
  • Gilla
Grizzlybjörnen123
  • Laddar…
Grizzlybjörnen123 Grizzlybjörnen123 skrev:
Räkna med att elektrikern tar 700 kr i timmen x 118 timmar = 82 600,00 kr - ROT = 57 820 kr. Lägg därtill ny central 10 000,00 kr (Beroende på storlek) och alla uttag & brytare i snitt 250 kr st. Därtill nytt kablage så låt oss säga gissningsvis att hela kalaset kostar arbete + material efter ROT runt 90 000,00 kr
Observera att ROT avdrag inte gäller vid nybyggnation!
 
Alfredo Alfredo skrev:
Det kan möjligen bero på att forumet riktar sig till "konsumenter dvs privatpersoner" och att företagare som inte får betalt egentligen inte är välkomna hit med sina problem.
Är det vanligt att företagare inte får betalt?? Jag menar.. om man jobbar på ett hus alt tomt så finns det ju säkerhet för betalningen. Och ringer man inte SKV innan jobb för kolla betalningsviljan så är man för dum för o driva företag.

Visst de kanske tar lite tid att få in pengarna om man får gå till rätten.. men har man gjort allt rätt så får man också rätt.. med ränta o rättegångskostnader.

Det är ju oftast inte lika lätt för en privatperson att trolla sig själv till en ny person som de e för företag att starta upp nytt bolag.
 
Appendix Appendix skrev:
Detta är min teori med

Efter läst hennes övriga trådar verkar ingen av hennes hantverkarrelationer fungerat bra
Vad jag förstått det om man läser andra trådar så har hon köpt en tomt på ett ställe och köpt ett hus på ett annat ställe och sedan flyttat huset till tomten (svårt att göra tvärs om).

Sedan har hon fått 3 olika offerter på att återställa huset och i offerten ingår bygg, VA och el för 1,5 miljoner. Antagligen betalar hon i förskott och sedan kursar byggfirman. Elfirman å sin sida har inte fått betalt av byggfirman och fakturerar då TS. Inget konstigt i det egentligen.

Men TS tror ju att hon har sitt på det torra. Det hon kan göra är ju att visa avtalet (som hon antagligen bara har muntligt) för konkursförvaltaren och sedan vidarebefordra fakturan från elfirman till konkursförvaltaren.

Men vi vet inte hur det egentligen ligger till och när hon inte längre svarar får vi bara spekulera.
 
  • Gilla
Appendix
  • Laddar…
G Gillar att bygga skrev:
Observera att ROT avdrag inte gäller vid nybyggnation!
Mitt svar gällde inte det TS skrev utan en fråga från en annan skribent
 
B BSOD skrev:
Det framgår inte om de offererat arbetet på fastpris, prisuppskattning eller till och med löpande. Du får nog lägga upp deras offert för att få bättre svar.

Det låter märkligt. De ska ta 110h arbete och allt material? Det låter precis som du beställt ett jobb på löpande räkning.

Armaturdelen förstår jag inte vad som är problemet?
[bild]
Du har ju uttryckligen skrivet ingen special el, eller armatur ingår. Alltså har du beställt utan armaturer? Antar att du bara ville ha uttag för armatur?

Det är lite otydligt vad special el är, känns som det hmkanske hade varit tydligare att specificera vad du ville ha.

Lite samma med lamporna i fönstret? Om du ritat in brytare på varje lampa på ritningen så borde de ingå i deras arbete. Om det inte är inritat och om du fått dem att installera extrabrytare till varje fönster så är det ju en hel del extra arbete för dem, som de borde få betalt för.
ligger den i kanalisation borde det inte vara något problem under förutsättning att du skadar röret
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.