snuttjulle snuttjulle skrev:
Varför klåpare? De har troligen blivit anvisade att inte dra någon kabel inne i lägenheten av de anledningar jag skrivit tidigare. Sedan har någon målat på ramen och inte lagt ner någon tanke på hur utgående kabel ska gå kan du ju inte klaga på första utföraren på.
I ditt inlägg #24 beskriver du ju hur det borde gjorts från början.(y)
 
L Leif i Skåne skrev:
I ditt inlägg #24 beskriver du ju hur det borde gjorts från början.(y)
Ja, så skulle det ha gjorts. Upphandlingen kanske stipulerade något annat, typ "så billigt som möjligt bara vi får funktion".
 
Vilken del? Den delen som lägenhetsinnehavaren skulle ha fixat med egen kabel och kabellist eller att någon tänkte att "det går kanske att använda lägre ramar i vissa av lägenheterna så vi håller oss med dubbla i lager" ?
 
C
[SKPG]Zamora [SKPG]Zamora skrev:
Upphandlingen kanske stipulerade något annat, typ "så billigt som möjligt bara vi får funktion".
Typiskt, åtminstone i mindre BRF är att leverantören bygger fastighetsnätet åt föreningen mot att man tecknar ett avtal med bindingstid. Om föreningen då inte är noga och specificerar vad man vill ha så blir det så klart den billigaste lösningen.

Vår förening var noga med att ställa krav på hur installationen skulle bli, fick till ett jättebra installationsavtal med leverantören och resultatet blev också bra i slutänden, men h-e vilken pärs det var att få installatören att göra som överenskommet. Föreningen fick i princip dra dem i nackskinnet genom processen, trots att det inte var vårt jobb. Man skall ju inte dra alla över en kam, men jag tror många av dessa firmor är så vana vid att det är enklaste/billigaste sätt som gäller så att de knappt vet hur man gör på något annat sätt.
 
  • Gilla
Leif i Skåne och 1 till
  • Laddar…
Detta är en jättevanlig placering speciellt i ett 40 talshus, där får man dra i det som finns ventilationskanal, sopnedkast etc.
Oftast åker det upp ovanför dörren ibland får man välja tex max 5 meter in i lägenheten.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.