Den kanske anser att lasten inte är dimbar. Kolla resultst av kalibreringen under inställningarna för den. Du kan också manuellt ställa leading eller trailong edge dimming.
 
Stort tack för input, låter som en bra gissning och jag hittade nu "Load recognized as non-dimmable" vilket känns ganska trist. Tyvärr ingen expert på dert här med dimmning men trodde att denna dimmer skulle funka med tanke på beskrivningen i manualen för dimmer 2: "12V operated ELV halogen lamps and dimmable LED bulbs (with
electronic transformers)".
Tror du att en bypass 2 kanske gör att det funkar med denna dimmer, eller finns det någon annan zwave enablad dimmerpuck som funkar för denna typ av trafo/driver.
 
Börja i andra änden och ta reda på om det står att transformatorn är dimbar och om ja,med vilken typ av dimmer.
 
För det är nog ett drivdon och inte bara en järntrafo?
 
Prova att manuellt sätta den i trailing edge, men det är ju lite oroväckande om den säger att den inte är dimmable.
Bara för att det GÅR att dimma den med någon "korkad" dimmer betyder ju inte det att det är en "snäll" dimbar last.
 
Står som trailing edge (dock gråmarkerat) efter kalibrering. Testade att ändra inställningen "Load control mode" till "forced trailing edge..." men vet i fasen om "ändringen tog", finns ingen spara eller uppdatera vad jag kan se, men testade refresh...
Stort tack för din input så här långt.
 
Du kör ju Domitcz/OpenZwave?
Allra längst ner "Aktivera konfiguration för denna enhet".
Tryck på den, vänta typ fem minuter, sen kan du gå in på inställningarna igen och kolla om de "tog".

Du kan också kolla i OpenZwaves kontrollpanel. Inställningar-hårdware-zwave-inställningar-nodhantering-kontrolpanel
 
ah, var inte lika intuitivt från ozwcp så bytte till Domoticz och där hittade jag "aktivera...". Dock utan resultat. Lampan slocknar/tänds vid knapptryckning (eller när jag håller inne knappen).
 
Hej! Nu har jag inte testat någon dimmer 2 själv, men den är specad till en lägsta läst på 50w. Så för lägre laster skulle jag tro att det behövs en bypass 2.
 
Jag har sex st och på två av dem har jag två spottar på 5,4w, på en är det tre st a 5,4w. Autokalibreringen och dimningen fungerar fint. Enda problemet är att vi låg nivå (typ 20%) kan dimmern skicka igenom en "odimmad puls" ibland innan dimmern är "uppvärmd", detta oavsett om bypass används eller ej. Bypassen behövs mest när man inte ansluter nollan är min slutsats. Kurvorna på oscilloscopet såg EXAKT lika data ut med /utan ballast och funktionen var exakt samma inklusive buggen med en odimmad puls ibland.

Spottarna är Philips Master Ledspot MV som uttryckligen är dimbara med både fram- och bakkantsdimmer och som har inbyggd "tröskel" för att inte glöda när lamporna är avstängda.
 
Redigerat:
Var faktiskt iväg och köpte en bypass 2 tidigare idag då jag hade samma misstanke kring lasten men det blir samma resultat även med den inkopplad (får väl testa lite mer imorgon för att vara säker på att jag kopplar rätt). Tror nog helt enkelt att dimmern inte gillar drivern till skenan och anser den vara icke dimbar (trots vad jag kan se en fin dimning under kalibreringen) vilket känns trist. Gillar spotskenan (hade halogen i lägenheten) skarpt och ska sätta upp den på fler ställen i huset, kanske blir att jag tvingas köra dessa utanför zwave setupen.
 
Men köp ett annat drivdon?
 
Osäker på om det finns andra drivdon som passar Belids spotskena, tar dock tacksamt emot tips om sådana finns.
 
Kolla vad det står på drivonet om utspänning och ström.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.