Lepp vart fel ska vara JEPP. att en bygel ligger över där är bara att det kopplats så, det är enligt vad som syns på termostaten en tvåpolig brytning vid överhettning och alla sådana ska återställas manuellt. Då har dom byglat på ena sidan och det ger samma resultat, Inte fel att bygla på en ny.
Tänker lite snabbt nu och kvällen på gång. In på ena sidan och bygling på den andra sidan, ska det vara riktigt, ska det vara en 4 ledarkabel till fram till termostaten, två in två ut. Men skit i det, det fungerar med en bygling på ena sidan.
 
Ok, du menar alltså att man ska bygla på samma sätt på den nya termostaten?
Återställer man manuellt i det lilla hålet där det står "SECURITE BIPOLAIRE" ?
 
  • Föråldrad elektrisk switch eller säkringsenhet hålls i hand, franska texter och etiketter, koppartrådar anslutna.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Jepp det är rätt, då finns en termostat 1-polig och överhettningskydd 2- polig, om du tittar på ändan där, så syns termostaten som vinge och till höger är det två vingar som ligger till. Att överkoppla måste göras, annars ska det vara en 5 -ledare där 2 är in på termostaten och 2 är ut från den
 
Betyder det att det räcker med en elpatron med och en elpatron utan överhettningsskyd i pannan?
Kan inte se att den andra termostaten, se bifogad bild, har det?
 
  • Ett gammalt elektriskt säkringselement hålls upp framför en oskarp bakgrund. Gjord i England, märkt med tekniska specifikationer.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Svar nej, det finns inget överhettningskydd på den, utan bara till/från det går att få ihop det, men då måste det kopplas om i lådan och går nog inte att navigera detta på distans, utan en riktig elektriker kan nog göra det. Nu är det lite som att ha livrem och hängslen. Om en kontaktor skulle bränna fast eller spolen sväller så den inte kan gå ifrån är det kört ända och då blir det bara en patron som ligger på. Den andra komer at slå ifrån då tempen överstiger inställt värde. Om du inte vill ha det så. så ska det vara en termostat som är 3 polig. Men jag har inte sett någon sådan på många år nu. Friskt vågat hälften vunnet.
 
Ok, och att köpa 2 st av samma sort som du länkade till blir inte samma sak?
 
Klart då finns det en lite mer säkerhet, men i slutändan är det ändå kontaktorn som ska gå ifrån och det kan den inte göra om den fallerat så den ligger till. Ska man då vara 100% säker så ska det vara en huvudkontaktor före allt som bryter på överhettningskydd. Det blir då inte i termostaten utan en utanför. Det finns 3-oliga inkl. termostat men är av kappilärörstyp och går inte att montera i de kappslingar som är där.
Det är inte fel att ha två lika där, med allt i. Och köpa en gris i säcken och chansa på resten🙂🙂
 
Den termostat som inte har ett överhettningsskydd.har samma längd, 270 mm, som den andra men är däremot 8 mm i diameter.
Ska jag enligt dig leta efter en med den diametern eller menar du att det fungerar lika bra med en 6 mm?
 
Du kan ta dom med 6 mm till båda, det som kan bli men troligt är att den skvalpar och inte sitter tajt för att ställa in tempen, men det gör man bara en gång och kan hålla i den. Du sa 6 gick in först, den ställs 70 C och den andra på 60 C , dom temperaturerna räcker nog gott för att hålla huset varmt och ge bra med VV. SE bara till att inga metalldelar träffar anslutningarna på patronerna, då kan det liksom blixtra och säkring går. När locket är på så rör sig inget.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.