J jonaserik skrev:
AHA . ska då tryckas dit på axeln, kläm dit pumpen och fyll vatten/lufta ev, och kör den först på stickpropp/skarvsladd, efter det , stäng av strömmen öppna lådan, klipp kabel från g:a pumpen, se var brun eller svart och blå + gulgrön om den finns sitter inkopplas.. Klipp bort stickproppen, skala kabeln, göres bäst med en kniv som görs en liiiten skåra på kabeln, ca 20 ca in. pass så den inte blir för djup och skadar ledarna. Sen viks kabel kraftigt vid skåran och då brukar den dela sig där, et går då att pressa i vikningen och sätta kniven lite lätt i spåret , snurra runt om det det är på fler ställen. Att skala ledarna kan var svårt för en ovan, men att värma lite med en ciggarettändare på plasten och dra av med nageln går bra, kan bli lite långt skalad, bara klippa en bit av kopparn. koppla in blå på samma plats som blå o.s.v Är du med.
tack, jag är med. Skala kablar jag gjort förut
Hoppas bara att det är samma antal ledare i så att den gamla inte är jordad t ex och den nya ojordad.
 
Skulle den nya inte ha jord så är den av dubbelisolerad typ och ska inte ha jord. syns inte om det en platt eller rund stickpropp , den sista rund kanske har ett synligt metallbleck, då jord annars inte. Det är en tunn kabel och säkert bara 0,75 mm2 på den
 
Ska jag stänga av värmeväxlaren och stänga ventilerna vid växlaren innan jag tappar trycket?
Tänkte öppna säkerhetsventilen så att trycket går ner till 0. Har ett tappningställe på FV ledningen också, men det känns jobbigt att tömma hela systemet.
 
Stäng av alla pumpar Tappa ner till noll med säken först och sätt ner alla termostater till noll, lägre går inte att få, det kommer att rinna lite vatten när pumpen tas bort. Sen fyller du på till 1 bar och då får pumpen vatten och ev luft hamnar i fördelarna som luftas. Ställ upp termostaterna på på max och starta pumparna. Det kan finnas någon liten bubbla kvar men åker med runt
 
Nu är den bytt, gick hur smidigt som helst, kom minimalt med vatten.
Satt i stickproppen men då står pumpen och går och slår av med jämna mellanrum hela tiden. Är det för den inte är inkopplad i styrenheten?
 
Slår av , är vägguttaget kopplat till lådan på väggen ? , det ska den inte göra, har du något ställdon borta, tex badet då.
 
F Fredrik_1976 skrev:
Nu är den bytt, gick hur smidigt som helst, kom minimalt med vatten.
Satt i stickproppen men då står pumpen och går och slår av med jämna mellanrum hela tiden. Är det för den inte är inkopplad i styrenheten?
Är nog luft i slingan, du får avlufta och sen prova igen, kan bli att du får prova ett antal gånger.
 
Nu går den hela tiden när jag ökade trycket i systemet. Men det skvalar väldigt mycket. Uttaget är inte kopplat till centralen.
 
Luftning luftning är vad som behövs. Sitter avluftare på fördelarna, stäng pumpen, vänta 20 sek och lufta, du får nog göra det flera ggr. Går aven att ta bort ett don på en slinga och pumpa på, då om du har tur så åker luften iväg. Hamnar kanske i värmepumpen eller radiatorer högst upp.
 
Nu har den tystnat och slingorna ut börjar bli varma, var nog inte tillräckligt med vatten i systemet, har inte luftat ännu iaf. kör pumpen i vägguttaget fortfarande. Gör det något? Hinner inte koppla in den idag.
Hur öppnar man styrenheten på elen?
 
Bara pumpa vidare med inkoppling till vägguttaget och det med styrenheten Tja , troligtvis sitter det någon termostat som ska styra El-patronen i fördelaren. Vet inte varför det är patron i den, om tempen sjunker under inställd temp, ( en ratt på lådan ) så startar patronen och kanske pumpen med, helt fel, den pusch du har kanske är för tex mindre badrum och inte normalt kopplad till yttre värmekälla. Pumpen ska alltid gå för att slingorna alltid ska h ett flöde. Så kör den på ett vägguttag och vrid ner vredet (termostat ) på lådan så inte elpatron går går drift. Går att sätta på tex 15 C , om VP skulle stannas helt kan det vara bra med en backupp
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.