drgregur skrev:
ja det kanske var bästa att man inte tog fjärrvärme ;)

Tjänade man något på att välja fjärrvärme? Förutom att man har konstant flöde med varmvatten?
Ja, man fick en fjärrvärmeanslutning och fjärrvärmeväxlare på köpet. Dalkia bråkade ju även om att vi inte skulle få anslutningen om vi inte tecknade abonnemang, fastän vi hade betalat för anslutningen via tomtköpet från Alsikebolaget. Så för att få anslutningen utan att behöva gå till rätten valde vi att koppla in fjärrvärmen, men med möjligheten att koppla ur sig eftersom jag misstänkte att Dalkia inte skulle sköta sin prissättning korrekt.
 
Besiktningsman som är bra:

Robban på Norrorts besiktningscentral. Vi anlitade dem vid försäljning av vårt hus. Mycket noggranna! Dock får ni kanske betala resekostnader till Knivsta, men jag tror de tar uppdrag där.
 
T
För att hitta seriösa och rätt utbildade besiktningsmän till bl.a. 2-års besiktningen (om man väljer att ha en sådan) är det bästa att besöka SBR:s (Sveriges Byggingeniörs Riksförbund) hemsida. Där finns en förteckning över godkända och certifierade besiktnignsmän och då har man rätt bakhrund för att utföra seriösa husbesiktningar. Dessutom har de en egen ansvarsförsäkring som täcker fel och extra kostnader. Tänker ni anlita någon besiktningsman bör ni också kontrollera att han/hon är medlem i denna branschorganisation. Adressen är: www.bygging.se
Lycka till :)
 
Redigerat av moderator:
Sådär! Då var abonnemanget med Dalkia uppsagt! Har ingen lust att bara sitta och vänta på en eventuell korrigering av prissättningen. Vem vet hur lång tid det kan ta!? Om dom ändrar sina priser så får man väl fundera på nytt om man skall bli kund igen.
 
Någon som har tips på firma som kan göra en platta till ett carport förråd??
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.