Hur är det med avvikelser när det gäller rördragning?
När man kaklar ett badrum så blir det oftast avvikelser om inkommande vatten går upp i badrummet för det kommer ju genom golvet, då blir det ju en avvikelse på kvalitetdokumentet att det är spacklat en klack runt ink. vatten

Kan rörisen också skriva avvikelser från säker vatten om det blir en dold skarv?
Om det är en gammal brunn som ska bilas ur ett betonggolv och ett golvvärmerör eller tappvatten går sönder då blir det ju en dold skarv..............??
 
Visst är det så: "Installationer som är dolt placerade och inte inspekterbara i schakt, väggar, bjälklag eller bakom fast inredning ska utföras utan fogar". Men trevik trots att Du/Ni inte orker som du säger så vore det väl beklämmande om det visade sig redan efter några år att det läcker någonstans i ert fina badrum? Vad värre är om det inte finns någon firma att ha anspråk till?
Trots att det ser jättesnyggt ut så bör det kännas bättre om Du/Ni vet att ni kan åka på semester, vara borta ett tag utan att behöva slå av vattnet. Eller att för all framtid behöva oroas över vad som kan hända.
Förresten så ingår ALLT ARBETE som måste ändras i Comforts åtagande om de inte utfört det hela efter de normer som finns. Det kan ju Ni bevisa eller hur?

Hoppas att det löser sig till det bättre för det är faktiskt ursnyggt det hela.
 
Men om det nu ev. skulle bli en läcka om några år så måste väl försäkringen täcka detta oavsett om firman finns kvar eller ej. Trevik har ju gjort allt som han skall och försäkringsbolaget kan väl inte kräva att gemene man skall ha koll på alla regler.

Han har ju beställt jobbet av en firma och har dessutom kvitto på det kan aldrig tänka mig att det skulle bli några problem att få ersättning i ett sådant fall.
 
Nä, det är ju fackmannamässigt utfört. Det är det som försäkringsbolagen bryr sig om. Pratade med en rörmockare jag känner, han menar att lödningar håller. Kan vara risk, men det märker man när man slår på vattnet. Då ser man om det läcker...läcker det inte då så läcker det "aldrig".
 
Försäkringsbolagen definierar "fackmannamässigt utfört" som att man följt de branchregler som finns (ring och hör och det är just det svaret du kommer få). Och att skarva dolt bryter mot de branchregler som finns. Alltså är det inte fackmannamässigt utfört, sett med försäkringsbolagens ögon. Sedan kan själva kopplingen vara hur bra utförd som helst. Spelar ingen roll.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.