Sne4 skrev:
(Försäkringskassan underkände min sambos sjukskrivning..

Ops... hur kan dom göra det, om man får fråga?
Har hört lite vagt om dom nya idiotgrejerna försäkringskassan kör med >:( men vet inte vad som gäller.
 
DragonLady skrev:
Ops... hur kan dom göra det, om man får fråga?
Har hört lite vagt om dom nya idiotgrejerna försäkringskassan kör med >:( men vet inte vad som gäller.

Jodå, FK kan underkänna sjukskrivningen. Det du får av läkaren är ett underlag för sjukskrivningen, inget beslut. FK prövar sedan rätten till sjukersättning. Det är trots FK:s nya policy rel ovanligt att man nekas ersättning. Vanligast är det när man är arbetslös - man skall då i princip vara så sjuk att man inte kan utföra något på arbetsmarknaden förekommande arbete.
 
Vanligast är det när man är arbetslös - man skall då i princip vara så sjuk att man inte kan utföra något på arbetsmarknaden förekommande arbete.
..Om försäkringsläkaren gör en bedömning att du kan arbeta halvtid med modifierade arb. uppgifter så får du exv. ut bara hälften. Just detta försökte handläggaren medla till i telefon, något som vi blåvägrade eftersom vi tycker att vi har rätten på vår sida.

Försäkringsläkaren yttrade 4 rader om en allmän beskrivning av aktuellt sjukdomstillstånd, som ej beskriver ytterligheterna som kan förekomma - that´s it, vi har bussat två st. överläkare på dem och försökt att få till stånd en träff och gå igenom en diger journal, men nej. 4 rader av en försäkringsläkare med kompl. av ytterligare en försäkringsläkare med "inget nytt tillkommit" räcker mot en över 100 sidor lång journal - UTAN att de vill ta del av den trots att vi bett dem. Innan vi flyttade till en ny kommun så hade vi aldrig några problem med försäkringskassan trots samma sjukdom..

Nog om detta, men kontentan är att marginaler är aldrig fel..
 
pappskallen skrev:
Nu skärper bankerna kraven på låntagaren seb kräver att man ska klara en höjning på 3 procentenheter, sbab att man ska klara av att betala den dyrare 5-åriga räntan. Hmmmm, rätt tänkt tycker jag, vad tycker ni??

www.svt.se/texttv/122.html

Låter inte alls anmärkningsvärt, klarar man inte att räntan går upp 3%-enheter ska man inte låna
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.