Om han får kalla sig snickare som gjort detta så får f-n jag med kalla mig det! (Yes!)
 
Vad definierar egentligen en snickare, ska han ha någon form av "snickarlegitimation" ?
 
prototypen skrev:
Googlade lite på Wendelmarks och hittade detta på dorunner.se, tydligen något man kan bli medlem i.
Sökte rörläggare på Dorunner tidigare. Det blev dock ingen affär eftersom denne försökte att prismässigt grovt utnyttja att arbetet var brådskande. Därför söker jag i fortsättningen hantverkare på annat håll än hos Dorunner.
 
haha. tänk om han skulle åta sig att resa ett helt hus, det skulle bli jobbigt.

på ett sånt här litet jobb kan nog även ts känna att det är lite humor i det hela! :)
 
  • Gilla
Workingclasshero och 1 till
  • Laddar…
mortimer skrev:
Vad definierar egentligen en snickare, ska han ha någon form av "snickarlegitimation" ?
Yrkesbevis är ju en bra start på en lång rad kriterier.
 
Skojar du??? Det va fanimej det fulaste jag någonsin sett... Jag bytte själv panel i somras och störde mig på om nedre snittet diffade typ 2-3mm. Men här snackar vi ju centimeter och glipor där du kommer få in regn.

Inte för att vara sån men det ser ut som ett klassiskt "polack" jobb. Och isåfall får man ju skylla sig själv. Om inte så vetifan om inte snickarn ska byta jobb och åka på en syn undersökning.
 
Vad i h-vete!!?

Nej inte godtagbart. Vilken lustigkurre som gjort detta! Alltså jag lider med dig.
 
Jag tycker rubriken är missvisande. Personen TS anlitat må ha titulerat sig snickare, men driver allservice. Att dessutom bara tro att det "allservicefirman" säger och lovar utan att kolla upp tidigare bolag känns godtroget. Snudd på slarvigt. Jag beklagar trasslet och att det inte blev som du tänkt men är tveksam till att stå bakom häcklandet av en hel yrkeskår - som GM kanske inte ens ingår i per definition.
 
Fyfan! Hur ska man skydda sig för att råka ut för sådana individer? Letar själv efter hantverkare just nu. Man kan ju inte lita på omdömen på nätet.
 
Trilobiten skrev:
Fyfan! Hur ska man skydda sig för att råka ut för sådana individer? Letar själv efter hantverkare just nu. Man kan ju inte lita på omdömen på nätet.
Gör ett test på dem, köp en låda kaplastavar, om de lyckas trava ett hus bättre och snabbare än ett dagisbarn så kan du anlita personen i fråga.:surprised:

"snickare"
 
  • Gilla
Trilobiten och 1 till
  • Laddar…
Just den här borde man kunnat undvika. Kolla alltid upp firman, och personerna bakom.

I det här fallet gick det rätt lätt att hitta dels att firman var nyregistrerad, samma person hade nyligen satt förra bolaget i konkurs, firma med snarlikt namn. Den firman hade bara varit igång i ca. ett år. Det är nästan svårt att lyckas sänka en firma på bara ett år. Kolla på ex. ratsit.se eller allabolag.se. Ratsit gör det lite enklare att kolla på personerna runt firman. Dvs. om ägaren heter kalle karlsson, så tittar man samtidigt på vilka firmor som ex. frun eller sambon har. Rätt vanligt att de skriver den nya firman på en närstående efter en konkurs.

Personligen brukar jag även reagera negativt när man ser att personerna i styrelsen för firman har väldigt olika bakgrund. Om jag anlitar ex en mindre elfirma, så tycker jag det ser lite märkligt ut om huvudägaren verkar vara bilhandlare, och driver en friskola och ett äldreboende som exempel.
 
  • Gilla
Trilobiten och 1 till
  • Laddar…
Stackare, helt sjúkt att sånna firmor får hålla på! och än värre tänk att dom får jobb!
 
3 saker:

1. Nej, det är inte okej. Då du redan har sparkat firman återstår väl bara att bestrida den eventuella fakturan kanske? Vet inte hur juridiken funkar i såna här uppenbara fall. Tänker på att firman ska få tillfälle att rätta till sina misstag. Personligen skulle jag inte vilja släppa in samma firma på tomten igen (skulle väl ingen...?) men vad har man för rätt att vägra låta dem fixa sina egna misstag?

2. Skriv ett smaskigt omdöme om firman på dorunner och alla eventuella liknande sidor där firman kan tänkas finnas med. Det ser jag nästan som er skyldighet att göra, för att hjälpa andra som söker referenser på firman. De referenser som fanns med där var ju väldigt positiva och det känns som att det skulle behövas en motpol....

3. Kan man polisanmäla firman för skadegörelse? För visst fan är det där brottsligt dåligt gjort. En fråga; vem köpte in materialet? De befintliga brädorna som förstörts i samband med återuppsättandet är ju uppenbarligen era men de nya? Har ni köpt in det materialet borde du polisanmäla/stämma honom för att få ut ersättning för det. Om inte för de hundralappar (?) materialet kostade så av ren princip. Den där klanten kan ju förstöra betydligt större projekt om han får fortsätta.... Ni har en skyldighet att stoppa honom så att andra slipper råka illa ut! (Vilket så klart är lätt för mig att sitta här och skriva men så känner jag i alla fall...)

Till sist; hoppas ni får hjälp av någon vettig snickare som kan hjälpa er att få det snyggt!
 
  • Gilla
Trilobiten
  • Laddar…
Kan inte riktigt släppa det här. :D Hur kan man över huvud taget komma på tanken på att kalla sig snickare när man inte ens fattar hur en fjällpanel ska sågas? Det enda sättet att få till så här konsekvent sneda glipor är ju att han lagt brädorna upp å ner när han gersågat dem! Och han har inte gjort det EN gång, utan han har fortsatt såga fel, trots att han måste sett gliporna när han spikat upp de första brädorna - förmodligen med hjälp av en bilmaskin.

5.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
andeol skrev:
...

[bild]
På håll ser det ju rätt ok ut iaf :)
andeol skrev:
... Är det ungefär den kvalitet man kan förvänta sig, om inte, vad skulle ni gjort?
Allt är ju en fråga om förväntningar :D
Av en stressade hemmapulare som gör sitt första jobb och är lite på lyset, så jo det tycker jag nog...denne lär nog göra om sitt eget jobb när hen vaknar nästa morgon dock ;)

andeol skrev:
...
[bild]
Han verkar ju gilla latex ! :D


andeol skrev:
[bild]
Av allting så är väl nästan detta det värsta ?
Här kommer ju vatten från fasaden rinna rakt ned mellan fasad och plåt - plåten fyller ju ingen funktion alls ! :(

/K
 
  • Gilla
Trilobiten och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.