D
Sammanfattning: brytaren är trasig och bör bytas, även om den inte utgör ett problem just nu. Utslitna äldre brytare är ganska vanligt. Satsa på huvudsäkring som frånskiljare istället för mätaren ifall vi behöver göra centralen strömlös.

Det lutar nog åt att byta den framöver, i samband med lite större arbeten.
 
  • Gilla
Slugge och 1 till
  • Laddar…
useless useless skrev:
Det verkar råda lite delade meningar kring huruvida elmätarens inbyggda brytare ska användas. Så här skriver Hemab (som för övrigt har en likadan Kamstrup-mätare som TS i sin information):

"Det är viktigt att du använder denna funktion, istället för att bryta strömmen på huvudströmbrytaren eller skruva ur säkringarna.
...
Om du bryter strömmen via huvudströmbrytaren fungerar inte fjärravläsningen och din mätarställning rapporteras inte till oss. Om vi inte får in några mätvärden felanmäls mätaren och vi måste skicka ut en montör för att felsöka."


[länk]

I och för sig är ju den informationen riktad till slutkunden som kanske bryter strömmen till sommarstugan eller liknande när den inte används.
En elinstallatör vet väl skillnaden mellan den brytaren och en riktig frånskiljare i händelse av arbete på anläggningen och jag tror inte elbolaget skickar ut en tekniker för felsökning om strömmen är bruten några timmar en dag...
det finns många mätarskåp där brytaren är installerad som en huvudbrytare, dvs bryter strömmen till mätaren.
Därför vill många nätägare bygga om dessa till kundbrytare (brytaren sitter efter mätaren.
Vet att E.On erbjuder detta kostnadsfritt eftersom det sparas en massa tid på att skicka ut personal för att kolla om mätaren gått ner.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.