Robert_Maria skrev:
Jag är mer än övertygad om att du kommer börja ta till tuffare medel, i alla fall efter den dag då du satt foten i ljummet hundavträde.
Du säger åt mig att inte göra antaganden, inte blanda in andra ämnen och bara skriva om vad jag själv vet, men än en gång har du inga problem med att ställa dig över reglerna själv.

Tydligen kan du inte ens följa dina egna regler så fortsatt diskussion är helt meningslös.
 
Att bara svara på en av många saker och när inte den passar säga att det är meningslöst att fortsätta..... Intressant.

Passade det inte att svara på de andra punkterna? ;)
 
Ugh....

1. Din lösning på problemet är kriminell. Det skiter du i. Jag har svårt att komma vidare i en diskussion med någon som skiter i lag och rätt och gör som det behagar dem på andras bekostnad. Det handlar om en ändring i regelverket Svensk lag men den har du vid flertal tillfällen påpekat att den inte gäller på din tomt. Inte mycket mer att säga eller hur? Vill du vara kriminell så kan jag inte hindra dig men försök inte ens rättfärdiga det. Vill du få till stånd en regeländring som stödjer ditt beteende så får du nog ta och anstränga dig litet mer än att tycka att andra ska lösa det åt dig.

2. Va?

3, 4. Se mitt förra inlägg. Kom inte dragandes med diskussionsregler när du inte ens kan följa dem själv i samma andetag som du uttalar dem.

5. Du inte bara hävdar en ståndpunkt, du försöker rättfärdiga kriminalitet.

6. Det var också spöstraff på dem som skadade annans husdjur. Ska vi plocka fram den traditionen igen? Du hävdar att Svenks lag inte gäller på din tomt. Det är så knäppt att jag inte ens kan bemöta det. Det hade tamigtusan varit mindre vansinnigt att hävda att gräset är rött. Lagen gäller alla, alltid. Inte bara när du tycker att det passar dig.

7. Att ta lagen i egna händer är inte acceptabelt men som sagt, i.o.m. att du skiter i lag och rätt så finns det inget mer att säga.

Kontenta: Jag kan inte diskutera rätt och fel och regler med någon som skiter i regler. Vill du fortsätta diskutera så kan vi gå in på hur du vill att ett regelverk för katter ska se ut men om du bara ska fortsätta att sätta dig över lag och rätt och försöka rättfärdiga ditt stöd för kriminella handlingar så lägger jag ner.
 
Mitt tidigare inlägg avsåg att belysa problematiken vad som är tillåtet enligt lag. Att luckor i lagrum lämnar utrymme för omoraliska handlingar som att låta sina löspringade djur härja fritt ger dig inte den moraliska rättigheten att låta detta ske. Sen kan du försöka anmäla hit och dit. Har du tur skrattar polisen inte åt dig förrän du är utanför dörren. ;D.
 
Ytterligare en som tycker det är "luckor i lagen" när den inte passar sin uppfattning. Din jämförelse med barnpornografi är fortfarande det mest haltande jag har hört.
 
Det är lika bra att du lägger ner OlaF, helt klart.

Det är inte det att jag inte tänker anstränga mig, det är det att jag lämnar öppet för andra sidan, DIN SIDA att göra en djurvänlig lag. Jag kämpar gärna och mycket för att reglera husdjursinnehav av alla slag. Jag tycker att om man har husdjur så har man också ansvar, det tycker du också. Varför skall då inte bristande ansvar kunna bestraffas oavsett om man har hund, katt eller undulat?

Jag har aldrig skrivit att jag har gjort något kriminellt eller har jag? Jag vet däremot att jag skrivit att jag kan tänka mig att använda ENLIGT DIG olagliga metoder för att lösa mina problem om de skulle eskalera till den nivån.

Kom inte och snacka vitt och brett om förtal och svartmålning när du är en lika god kålsupare själv. Komma här och lägga ord i min mun.

Så som sagt, det är lika bra att som du själv skriver, att du lägger ner.

P.S Det är INTE olagligt att fotografera nakna lekande barn vid en strand. Du kanske tycker att det borde vara det men det är det inte. Lagen är som lagen är, inte som du tycker. D.S
 
Det är inte upp till "andra sidan" att ändra på en lag som du inte gillar.

"Enligt mig" olagliga handlingar? Testa "enligt svensk lag".

Vad har jag lagt för ord i din mun? Du har argumenterat för rätten att vara kriminell och skrivit att du kan tänka dig att utföra handlingarna. Försöker du backa på den punkten nu?

Så, har du inget nytt att komma med så kan du ta och dunka rygg med de andra som tycker kriminalitet är bra om det passar ens egna syften. Ni kan jämföra hår på bröstet och så också.

Det är inte lagligt att fotogradera nakna barn på stranden "i vilket syfte man vill", som påstående var. Har jag fel så så får du bevisa det.
 
Efter 180 poäng juridik vet jag vad jag pratar om....
 
[edit] Det kanske inte var helt bortkastade år. Slaskman är kanske bar på annat inom juridiken. Det vet jag inget om. [/edit]

Det är inte förbjudet att filma nakna barn på stranden rent allmänt *men* filmar t.ex. sexualiserande vinklar så begår man brottet "framställande av barnpornigrafi". Inte lätt att varken undersöka eller bevisa men påståendet var "i vilket syfte man vill" och det menar jag är osannt. Det är säkert olagligt att träna sin katt att skita på grannens tomt också.

Med detta lämnar jag diskussionen. Tyck att ni vunnit eller vad som helst. Jag bryr mig inte eftersom jag inte tycker ni har kunnat motbevisa validiteten av min ståndpunkt på något sätt. Jag tänker ägna min tid åt folk jag tycker verkar trevliga istället.
 
Snacka om att vara en struts och sticka huvudet i sanden.

Det talades aldrig om något annnat än fotografering, det går ju inte att lägga på faktorer i efterhand för att få rätt!

Jag backar inte från att jag tycker att jag ska kunna ha rätt att gå hur långt som helst i bekämpandet av problem/ohyra PÅ MIN TOMT. Så länge katter (som vi talar om i detta fall) och deras ägare har något regelverk som de kan rätta sig efter måste de båda räkna med att det faktiskt i slutändan kan bli en slutgiltig lösning.

Självklart hoppas man att det föregås av samtal med kattägaren, vatten sprut och andra sätt att lära katten att det är obehagligt att vara på ens tomt. Men funkar inte det, ja då är jag för ett "nästa steg", det backar jag inte från.

Tråkigt att du backar ur nu, nu när det börjar bli intressant men också innan lyckats med att bevisa validiteten i dina egna argument. Tycker att det är lite fegt att som kattägare inte kunna/våga/vilja utforma ett regelverk för KATTÄGARE som kan passa en KATTÄGARE. Nej, en icke kattägare skall utforma ett regelverk som du sedan ska kunna klanka ner på.

Om inget mer sägs så säger jag inte något mer.
 
Canuto, RobertMaria och ni andra som upprörs över att KATTÄGARE inte tar sitt ansvar - varför vill ni straffa KATTERNA för att KATTÄGARNA inte tar sitt ansvar? Är det inte bättre att fånga in och gasa ihjäl/skjuta med paintball på kattägarna? I övrigt vill jag bara ge mitt fulla stöd till OlaF i en tråd som för övrigt helt spårat ur! Och dessutom innan du börjar utropa dig till segrare i diskussionen med mig också RobertMaria säga att detta är det sista jag kommer att skriva i denna tråd!
 
Nu stänger jag tråden! Förhoppningsvis har forumisterna avreagerat sig tillräckligt ;).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.