Måste få dela med mig lite - nu är det nästan, nästan klart, vårt badrum!

Efter att i över ett år bara haft dusch i uthuset (brrr på vintern!) och en minimal och jättesunkig toa inne i skaffeiet i köket har vi nu nästan, nästan ett färdigt badrum! Det är helt enormt, särskilt när man inte är van!!!

Man går in från stora salen nere, genom en nytillverkad men jättefin liten spegeldörr längst bort, och kommer in i det lilla tillbygget på baksidan. Och här är det moderna bekämligheter fullt ut: helkaklat, golvvärme, stort handfat, tvättstuga med stor arbetsbänk, en massa skåp... Ja, ni hör ju! Sen är det lite ålderdomliga bekvämligheter också, med ett gammalt tassbadkar i gjutjärn.

Det är ljust, det är fräscht, det är snyggt och det är praktiskt! Och det är ett perfekt komplement till allt det ålderdomliga, handgjorda, slitna och sneda i resten av huset!

Någon dag kan ni få se foton om ni vill också.
 
Grattis :D !

Förstår att det måste vara underbart !
Vi hade dusch & tvättstuga i en friggebod (gömd långt bort från huset) i 9 år !
Och en frystoa inne i skrubb i kall farstun. Där var det så kallt om golvet på vintern att en blöt handuk frös fast mot väggen ibland.

Vid upptäkten av en vattenskada i i farstuväggen fick vi riva hela den delen och under den tiden stod en spade med toarulle fastknuten i handtaget. Bara att gå till skogs med spaden i hand !

Allt går, men lite bekvämligheter är inte fel !!! Grattis !
 
MASSA kort vill vi ha! Så ska jag dela med mig av sovrummet endera dagen! ;)
 
Åh vad härligt det låter!
Grattis!!! :D

Jag vill se bilder! Låter jättefint!
Vi är just nu i plannerar stadiet, och har trolig hela "duscha-ett-år-i-uthuset" framför oss... men det är ju klart värt det när allt är klart!
Vi har också fudnerat lite på hur vi ska göra med tvättstugan, om den ska vara i badrummet eller i ett eget mindre rum, spännande att se hur ni har gjort.
 
Och en frystoa inne i skrubb i kall farstun.
När vi renoverade badrummet satte vår vän rörisen toan på avluftningsröret ute i trädgården. En litet tält av presenning över det och vatten draget i en trädgårdslang direkt från pumphuset. Vacker utsikt över skogen! Saknar det nästan... Men det var iofs över en sommar. Sjöbad fick duga samt desperata besök inne i stan med varm dusch och bastu (vilken njutning).
 
Vi blev "nästan" färdiga med vårt badrum i våras och så här blev det...

Vi ska sätta in en kommod under handfatet och ett högre badrumsskåp bredvid oxå så vi får lite förvaring.
 
  • badrum_1_001.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Och på duschen...
 
  • badrum_2_002.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
och på badkaret...
 
  • badrum_3.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Sara_B - Förstår din glädje helt och hållet! När vi flyttade till huset för 3v sen hade vi bara kallvatten i handfatet på toan och ingen dusch (hade ändå inte duschat kallt). Efter en dryg veckas duschande hos sambons mormor och på jobbet fick vi äntligen igång den. Det är fullkomligt UNDERBART att ställa sig under takduschen nu och ha VARMT vatten. Dom första dagarna kändes det riktigt lyxigt :D ngt som man annars tar för givet...
 
Skulle kanske förklara lite oxå...Vi hade oxå ett fullständigt hopplöst badrum innan. En rosa 80_tals dröm i plast. Både väggar och golv var plast och taket skivor som lossnat pga en gammal vattenskada. fanns ingen toa utan bara handfat och dusch. fallet var åt helt fel håll så när vi nyss flyttat in (21/2 år sedan) fick den ena stå och skrapa vatten när den andra duschade...annars hamnade alltihopa i hallen.

Sen har massor av annat gjorts så badrummet har fått vänta men nu äntligen är det klart. Vi var utan badrum i 2 veckor ungefär men har en annan toalett så det var bara duschen man saknade. Det är så otroligt skönt att komma in i badrummet nu. Vi hade ingen värme där innan så det var svinkallt att duscha på vintern men nu är där golvvärme och element och ljust och fräscht. Vi trivs såå bra med det. :) :)
 
Sophie skrev:
Vi blev "nästan" färdiga med vårt badrum i våras och så här blev det...
Jätte fint! Tycker om stilen :).
gaia
 
Nä fy f-n! Det där var onödigt snyggt badrum!
Nu kliar det i fingrarna :D
 
För er som renoverar och behöver duschslang i gammal stil i kromad metall, Rusta säljer sådan duschslang för 79:-
 
Åh! Vill också bygga badrum! Men det får vänta till utbyggnaden, så vi kan ha två parallella... Jag är en rättså bekväm typ... :)
 
Sophie - Inte alls min stil men detta va ett riktigt snajsigt badrum du gjort! läckert golv och gillar att ni verkligen gått fullt ut med den "gamla stilen", men duschen kändes malplaserad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.